Ухвала
від 24.01.2023 по справі 382/1445/22
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/1445/22

Провадження 2/382/148/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

24 січня 2023 року м. Яготин Бориспільського району Київської області

Суддя Яготинського районного суду Київської області Савчак С.П., вивчивши позовну заяву з доданими до неї матеріалами за позовом ОСОБА_1 , яка діє від свого імені та від імені малолітніх дітей ОСОБА_2 , ОСОБА_2 , поданою та підписаною від її імені представником ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , Яготинської міської ради, треті особи ОСОБА_5 , АТ «Державний ощадний банк України, Акціонерне товариство комерційний банк «Приват Банк», про встановлення фактів, що мають юридичне значення та визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , якадіє відсвого іменіта відімені малолітніхдітей ОСОБА_2 , ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_4 , Яготинської міської ради за якою просить: 1)встановити,що ОСОБА_6 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ,постійно проживавз ОСОБА_7 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ,на часвідкриття спадщини;2)визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,яка дієвід свогоімені таімені малолітніхдітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ,в рівнихчастках,право власностіна земельнуділянку,площею 4,56га,надану дляведення товарногосільськогосподарського виробництва,що розташованав адміністративнихмежах Черняхівськогостаростинського округуБориспільського районуКиївської області,яка утвориласяпісля поділуземельної ділянкиз кадастровимномером:3225589000:03:007:0018,що належала ОСОБА_8 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_6 ,на підставідержавного актуна правовласності наземельну ділянкусерії ЯА№ 948652виданого 25січня 2006року Яготинським районним відділом земельних ресурсів на підставі розпорядження Яготинської районної державної адміністрації від 06.09.2005 р. № 350 та зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю за № 010633500480.

Позовні вимоги обгрунтовано тим, що ІНФОРМАЦІЯ_7 померла ОСОБА_7 та спадкоємем першої черги був її син ОСОБА_6 . Дружиною якого була ОСОБА_1 , а дітьми ОСОБА_2 та ОСОБА_2 . Спадщину за ОСОБА_7 її син прийняв шляхом постійного проживання разом з нею за адресою: АДРЕСА_1 .

ІНФОРМАЦІЯ_8 ОСОБА_6 теж помер не оформивши спадщини за ОСОБА_7 . У зв`язку з чим позивачка просить визнати за нею та їх дітьми право власності на частину земельної ділянки.

Внаслідок усунення підстав для залишення позовної заяви без руху, відсутності підстав повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у справі позовну заяву слід прийняти до розгляду та враховуючи, що в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування, а тому її відповідно до вимог ст. 19, 274 ЦПК України слід розглядати в порядку загального позовного провадження з викликом (повідомленням) учасників.

В позовній заяві представником позивача заявлено клопотання про витребування у ОСОБА_9 , державного нотаріуса Яготинської районної державної нотаріальної контори Київської області копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_8 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_6 . А також з П`ятнадцятої київської державної нотаріальної контори копію спадкової справи за № 177/2020, відкритої після смерті ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_8 .

На підставі зазначеного та відповідно до ст. 84 ЦПК України клопотання слід задовольнити та витребувати у ОСОБА_9 , державного нотаріуса Яготинської районної державної нотаріальної контори Київської області копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_8 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_6 . А також з П`ятнадцятої київської державної нотаріальної контори копію спадкової справи за № 177/2020, відкритої після смерті ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_8 , оскільки саме на ці відомості посилається представник позивача, як на доказ підтвердження обставин якими обґрунтовано позов.

Керуючись ст. 1-19, 26-30, 174-187, 274-279, 258-261, 351-352 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 , яка діє від свого імені та від імені малолітніх дітей ОСОБА_2 , ОСОБА_2 , поданою та підписаною від її імені представником ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , Яготинської міської ради, треті особи ОСОБА_5 , АТ «Державний ощадний банк України, Акціонерне товариство комерційний банк «Приват Банк», про встановлення фактів, що мають юридичне значення та визнання права власності на спадкове майно до розгляду та відкрити загальнепозовне провадженняу справі.

Підготовче судове засідання в порядку загального позовного провадження призначити на 27.02.2023 р. о 10:30 год. та проводити з повідомленням (викликом) учасників в приміщенні Яготинського районного суду Київської області (07700, Київська область, Бориспільський район, м. Яготин, вул. Незалежності, буд. 67, відеоконференцзал).

Клопотання представника позивача задовольнити та витребувати:

- у Сушко Л.М., державного нотаріуса Яготинської районної державної нотаріальної контори Київської області копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_8 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_6 та зобов`язати надати її суду протягом 10 (десяти) днів з дня отримання копії цієї ухвали.

- у П`ятнадцятоїкиївської державноїнотаріальної контори копіюспадкової справиза №177/2020,відкритої післясмерті ОСОБА_6 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_8 та зобов`язати надати їх суду протягом 10 (десяти) днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Відповідачі протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали мають право подати відзив на позовну заяву (заперечення проти позову) відповідно до ст.178,191Цивільного процесуального кодексу України. Роз`яснити відповідачам, що копія відзиву (заперечення проти позову) та доданих до нього документів позивачу та третім особам повинна бутинадіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву (заперечення проти позову) до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву (заперечення проти позову) позивачу та третім особам.

Треті особи у строк протягом п`ятнадцяти із дня вручення копії ухвали мають право подати пояснення щодо позову відповідно дост. 181 ЦПК України. Роз`яснити третім особам, що копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень іншим учасникам.

Роз`яснити, що у випадку ненадання відзиву, пояснень та доказів на підтвердження обставин на які здійснюється посилання справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Копію зазначеної ухвали направити позивачу та її представнику.

Копію зазначеної ухвали, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документами направити відповідачам та третім особам.

Копію зазначеної ухвали направити для виконання до Яготинської державноїнотаріальної конториКиївської областіта П`ятнадцятої київської державної нотаріальної контори з копіями відповідних свідоцтв про смерть осіб відносно яких витребються документи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою Яготинського районного суду Київської області: https://yg.ko.court.gov.ua.

Увала набирає законної сили з моменту її підписання та окремому оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 24.01.2023 року.

Суддя Савчак С. П.

СудЯготинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.01.2023
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу108547098
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —382/1445/22

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні