Ухвала
від 27.02.2023 по справі 382/1445/22
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/1445/22

Номер Провадження 2/382/148/23

УХВАЛА

27 лютого 2023 року Яготинський районний суд Київської області

у складі:

головуючого судді Савчака С.П.,

секретар судового засідання Купрієнко В.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Яготин Бориспільського району Київської області в порядку загального позовного провадження цивiльну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , яка діє від свого імені та від імені малолітніх дітей ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , поданою та підписаною від її імені представником ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , Яготинської міської ради, треті особи ОСОБА_6 , АТ «Державний ощадний банк України, Акціонерне товариство комерційний банк «Приват Банк», про встановлення фактів, що мають юридичне значення та визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , якадіє відсвого іменіта відімені малолітніхдітей ОСОБА_2 , ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_5 , Яготинської міської ради за якою просить: 1)встановити,що ОСОБА_7 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ,постійно проживавз ОСОБА_8 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ,на часвідкриття спадщини;2)визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ,в рівнихчастках,право власностіна земельнуділянку,площею 4,56га,надану дляведення товарногосільськогосподарського виробництва,що розташованав адміністративнихмежах Черняхівськогостаростинського округуБориспільського районуКиївської області,яка утвориласяпісля поділуземельної ділянкиз кадастровимномером:3225589000:03:007:0018,що належала ОСОБА_9 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_6 ,на підставідержавного актуна правовласності наземельну ділянкусерії ЯА№ 948652виданого 25січня 2006року Яготинським районним відділом земельних ресурсів на підставі розпорядження Яготинської районної державної адміністрації від 06.09.2005 р. № 350 та зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю за № 010633500480.

Позовні вимоги обгрунтовано тим, що ІНФОРМАЦІЯ_7 померла ОСОБА_8 та спадкоємцями першої черги за законом були її сини ОСОБА_7 та ОСОБА_5 . Дружиною ОСОБА_7 якого була ОСОБА_1 , а дітьми ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Спадщину за ОСОБА_8 її син ОСОБА_7 прийняв шляхом постійного проживання разом з нею на час відкриття спадщини за адресою: АДРЕСА_1 . ОСОБА_5 будь-яких дій на прийняття спадщини не здійснив, тобто заяви про прийняття спадщини до нотаріальної контори не подав, на день смерті з ОСОБА_8 не проживав.

ІНФОРМАЦІЯ_8 ОСОБА_7 теж помер не оформивши спадщини за ОСОБА_8 . У зв`язку з чим позивачка просить визнати за нею та їх дітьми право власності на частину земельної ділянки.

Ухвалою від 24.01.2023 року було відкрито провадження у справі. Крім того, вказаною ухвалою було витребувано: - у ОСОБА_10 , державного нотаріуса Яготинської районної державної нотаріальної контори Київської області копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_9 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_6 та зобов`язати надати її суду протягом 10 (десяти) днів з дня отримання копії цієї ухвали; - у П`ятнадцятоїкиївської державноїнотаріальної контори копіюспадкової справиза №177/2020,відкритої післясмерті ОСОБА_7 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_8 та зобов`язати надати їх суду протягом 10 (десяти) днів з дня отримання копії цієї ухвали.

В підготовче судове засідання позивач - ОСОБА_1 до суду не з`явилася, про поважність причин не з`явлення суд не повідомила, про дату, час та місце його проведення вважається повідомленою належним чином відповідно до п. 3 ч. 8 ст. 128 ЦПК України, оскільки конверт в якому надіслано повістку за вказаним нею місцем проживання повернувся до суду з відміткою відділення зв`язку адресат відсутній за вказаною адресою.

В підготовче судове засідання відповідач ОСОБА_5 до суду не з`явився, відзиву на позовну заяву не надав, про поважність причин не з`явлення суд не повідомив, про дату, час та місце його проведення вважається повідомленим належним чином відповідно до п. 4 ч. 8 ст. 128 ЦПК України, оскільки конверт в якому надіслано повістку за зареєстрованим місцем проживання повернувся до суду з відміткою відділення зв`язку адресат відсутній за вказаною адресою.

В підготовче судове засідання представник відповідача Яготинської міської ради до суду не з`явився, відзиву на позовну заяву не надав, про поважність причин не з`явлення суд не повідомив, про дату, час та місце його проведення повідомлений належним чином.

Третя особа ОСОБА_6 до суду не з`явився, пояснень на позовну заяву не надав, про поважність причин не з`явлення суд не повідомив, про дату, час та місце його проведення вважається повідомленим належним чином відповідно до п. 4 ч. 8 ст. 128 ЦПК України, оскільки конверт в якому надіслано повістку повернувся до суду з відміткою відділення зв`язку адресат відсутній за вказаною адресою.

Від представника позивача надійшло до суду клопотання про призначення справи до судового розгляду та витребування від нотаріальної контори копію спадкової справи після смерті Л.А.

Від третьої особи АТ «Державний ощадний банк України» до суду надійшли пояснення за яким просить розглядати справу у відсутність його представника.

Представник третьої особи АТ КБ «Приватбанк» в судове засідання не з`явився, пояснень на позовну заяву не надав, про поважність причин не з`явлення суд не повідомив, про дату, час та місце його проведення вважається повідомленим належним чином.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи, що інформація, яка міститься в спадковій справі померлої ОСОБА_8 має значення для встановлення обставин зазначених в позові та знаходиться у Дев`ятій Київській державній нотаріальній конторі і є нотаріальною таємницею, а тому клопотання представника позивача слід задовольнити та витребувати копію зазначеної спадкової справи.

Відповідно до ч. 2ст. 200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті. Суд вважає за необхідне призначити справи до судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 43, 49, 128, 197-200, 257-261, 351-355 ЦПК України суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті в судовому засіданні, яке провести 31.03.2023року о10год.00хв. з повідомленням (викликом) учасників в приміщенні Яготинського районного суду Київської області за адресою: 07700, Київська область, Бориспільський район, м. Яготин, вул. Незалежності, буд 67 (відеоконференцзал).

Клопотання представника позивача задовольнити та витребувати у Дев`ятої Київськоїдержавної нотаріальноїконтори належним чином засвідчену копію спадковій справі (№ 743/2019) до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_7 ОСОБА_8 зобов`язавши її надати/надіслати суду протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Копію зазначеної ухвали направити/видати позивачу, представнику позивача, відповідачам, третім особам та до виконання до Дев`ятої Київської державної нотаріальної контори.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою Яготинського районного суду Київської області: https://yg.ko.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана та складена 27.02.2023 року.

Суддя Савчак С.П.

СудЯготинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу109212028
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —382/1445/22

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні