Ухвала
від 24.01.2023 по справі 922/2268/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

попереднє засідання

"24" січня 2023 р.м. ХарківСправа № 922/2268/22

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Хотенця П.В.

при секретарі судового засідання Гаврильєві О.В.

розглянувши заявуТовариства з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ", м. Дніпро про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Оіл", м. Харків , код ЄДРПОУ 37106114 за участю :

кредитора -не з`явився

боржника - не з`явився

арбітражного керуючого - не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ" звернулось до господарського суду Харківської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Оіл".

Ухвалою господарського суду Харківської області від 28 листопада 2022 року заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Оіл" залишено без руху; повідомлено Товариство з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ" про допущені недоліки заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Оіл"; ухвалено заявнику, Товариству з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ", у десятиденний строк з дня вручення цієї ухвали усунути недоліки та надати суду: докази оплати судового збору у розмірі 24810,00 грн; належні докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень у розмірі 60300,00 грн; докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів; перелік документів, що додаються до заяви та запропоновано заявнику надати заяву арбітражного керуючого Гордієнко Альони Геннадіївни про участь у даній справі у якості розпорядника майна боржника.

30 листопада 2022 року електронною поштою арбітражним керуючим Гордієнко Альоною Геннадіївною подано заяву (вхідний № 15200) про участь у даній справі у якості розпорядника майна боржника.

07 грудня 2022 року заявником через канцелярію суду на виконання вимог ухвали суду від 28 листопада 2022 надано до суду докази оплати судового збору у розмірі 24810,00 грн; належні докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень у розмірі 60300,00 грн; докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів; перелік документів, що додаються до заяви.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 08 грудня 2022 року прийнято заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ" про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду; підготовче засідання по справі призначено на 20 грудня 2022 року о 10:20 годин.

13 грудня 2022 року електронною поштою арбітражним керуючим Гордієнко Альоною Геннадіївною подано клопотання (вхідний № 16254) про доручення до матеріалів справи свідоцтва про здійснення діяльності арбітражного керуючого № 2022 від 08 листопада 2021 року, договору № 27282 добровільного страхування відповідальності перед третіми особами (страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого) від 09 листопада 2022 року та банківської квитанції. Суд, задовольняє подане клопотання та долучає до матеріалів справи подані документи.

19 грудня 2022 року через канцелярію суду, Товариством з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ" подано клопотання (вхідний № 16515) про розгляд справи без участі представника Товариства з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ", яке суд задовольняє та долучає до матеріалів справи.

20 грудня 2022 року електронною поштою, арбітражним керуючим Гордієнко Альоною Геннадіївною подано клопотання (вхідний № 16675) про розгляд справи без її участі, яке суд задовольняє та долучає до матеріалів справи.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 20 грудня 2022 року відкрито провадження у справі про банкрутство Товариство з обмеженою відповідальністю "Рітейл Оіл", код ЄДРПОУ 37106114; визнано розмір вимог ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ" у загальному розмірі 604838,33 грн, 9072,57 грн витрат на сплату судового збору за подання позовної заяви (по справі № 922/141/22) та на суму 24810,00 грн витрат зі сплати судового збору за подання до суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство; призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Гордієнко Альону Геннадіївну (свідоцтво № 2022 від 08 листопада 2021 року), поштова адреса: 61022, м. Харків, а/с 4611); здійснено офіційне оприлюднення на офіційному веб-сайті про відкриття справи про банкрутство боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Оіл", код ЄДРПОУ 37106114 із зазначенням повного найменування боржника, його поштової адреси, банківських реквізитів, найменування та адреси господарського суду, номера справи, відомостей про розпорядника майна, граничний строк подання заяв конкурсних кредиторів з вимогами до боржника та призначено попереднє засідання господарського суду на 24 січня 2023 року о 11:20 годин.

Оприлюднення оголошення про відкриття справи про банкрутство здійснено 21 грудня 2022 року за № 69767.

16 січня 2023 року електронною поштою, арбітражним керуючим Гордієнко Альоною Геннадіївною подано клопотання (вхідний № 1050) про долучення до матеріалів справи додаткових документів, яке суд задовольняє та долучає до матеріалів справи, надані документи.

18 січня 2023 року електронною поштою, арбітражним керуючим Гордієнко Альоною Геннадіївною подано звіт (вхідний № 1264), який суд приймає та долучає до матеріалів справи.

23 січня 2023 року електронною поштою, арбітражним керуючим Гордієнко Альоною Геннадіївною подано заяву (вхідний № 1580) про розгляд справи без участі арбітражного керуючого, яку суд приймає та долучає до матеріалів справи.

24 січня 2023 року через канцелярію суду, Товариством з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ" подано заяву (вхідний № 1688) про розгляд справи без участі кредитора за наявними в матеріалах справи документами. Суд, приймає та долучає до матеріалів справи, надану заяву.

Розпорядник майна, боржник та кредитор в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином шляхом направлення на їх адреси, які містяться в матеріалах справи, копії ухвали суду. Суд, враховуючи вимоги закону щодо строку проведення попереднього засідання у справі про банкрутство, а також клопотання, які надійшли від учасників справи, про проведення попереднього судового засідання без їхньої участі, вважає за можливе проводити попереднє засідання за відсутності представників боржника, кредиторів та розпорядника майна, які належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи.

З матеріалів справи вбачається, що до суду після оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Оіл" заяв з кредиторськими вимогами не надходило. До розпорядника майна після оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі заяв з кредиторськими вимогами не надходило. Разом з тим, провадження у справі відкрито за заявою кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ". Вимоги ініціюючого кредитора розглянуті та визнані ухвалою Господарського суду Харківської області від 20 грудня 2022 року у загальному розмірі 604838,33 грн, 9072,57 грн витрат на сплату судового збору за подання позовної заяви (по справі № 922/141/22) та на суму 24810,00 грн витрат зі сплати судового збору за подання до суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до частини 2статті 47 Кодексу України з процедур банкрутства,у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

Згідно частини 2статті 47 Кодексу України з процедур банкрутстваза результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Відповідно до частини 1 статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства, протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Суд вважає за необхідне зобов`язати розпорядника майна боржника організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів.

Суд призначає підсумкове засідання, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

З огляду на викладене, суд вважає доцільним закінчити попереднє судове засідання.

Керуючись ст. ст. 45, 47, 48, 64, ст. ст. 232-235, 240 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. До реєстру вимог кредиторів підлягають включенню визнані судом вимоги, а саме:

- вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "НОВЕЛ-ІСТЕЙТ" у загальному розмірі 604838,33 грн - четверта черга задоволення вимог кредиторів, 9072,57 грн витрат на сплату судового збору за подання позовної заяви (по справі № 922/141/22) та на суму 24810,00 грн витрат зі сплати судового збору за подання до суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство - перша черга задоволення вимог кредиторів;

2. Зобов`язати розпорядника майна в десятиденний строк з дня винесення ухвали, відповідно до статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства, організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, визначивши час та місце проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів.

3. Зобов`язати розпорядника майна надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрати комітет кредиторів, прийняти рішення щодо схвалення плану санації боржника або щодо звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство, а також надати протокол зборів комітету кредиторів, на яких вирішити питання щодо призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

4. Призначити підсумкове засідання суду на "21" лютого 2023 р. о 11:20

5. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, м. Харків, площа Свободи, 5, 8-й під`їзд, зал № 203.

6. Ухвалу направити розпоряднику майна, боржнику, кредитору.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

8. Ухвала господарського суду, постановлена за результатами попереднього засідання, може бути оскаржена стороною у справі про банкрутство лише в частині конкретних вимог кредиторів.

9. Ухвала може бути оскаржена до Східного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дати складення повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено 24.01.2023 року.

Суддя Хотенець П.В.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення24.01.2023
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу108581183
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —922/2268/22

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Постанова від 19.04.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 05.04.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 14.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 20.12.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 08.12.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні