Ухвала
від 24.01.2023 по справі 757/23295/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/23295/21-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2023 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючої судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві подання старшого інспектора Деснянського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу, призначеного вироком Печерського районного суду м. Києва від 19.10.2021 відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, уродженки м. Київ, що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 ,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло подання старшого інспектора Деснянського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу відносно ОСОБА_4 за вироком Печерського районного суду м. Києва від 19.10.2021.

В обґрунтування подання зазначено, що ОСОБА_4 вирок суду не виконала, оскільки станом на день звернення із поданням уповноважений орган з питань пробації не отримував від засудженої жодних документів про сплату штрафу. Разом з тим, зазначено, що прибувши за викликом 12.05.2022 до Деснянського органу з питань пробації засуджена ОСОБА_4 повідомила, що наданий штраф не сплатила, оскільки в неї немає достатньо коштів для сплати його в повному обсязі, а також повідомила, що на даний час не працює та має на утриманні трьох малолітніх дітей.

Представник Деснянського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області, в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Прокурор у судове засідання не з`явився. Печерська окружна прокуратура м. Києва про дату, час та місце судового розгляду повідомлена завчасно та належним чином. Поряд з тим, раніше прокурор Печерської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_5 подавала на адресу суду заяву, в якій просить розглядати подання без її участі, вимоги подання підтримує та просить задовольнити.

Засуджена ОСОБА_4 в судове засідання не з`явилася. Належним чином повідомлялася про дату, час та місце розгляду справи шляхом направлення судової повістки поштовим зв`язком, про причини неявки суд не повідомила.

Оскільки представник органу пробації, прокурор, засуджена до судового засідання не прибули, про дату, час та місце розгляду подання повідомлені належним чином, їх участь не визнана судом обов`язковою, в силу положень ч. 5 ст. 539 КПК України, суд вважає за можливе проводити розгляд подання у відсутність осіб, що не з`явились.

Дослідивши матеріали подання, суддя надходить наступних висновків.

Як встановлено в судовому засіданні, ОСОБА_4 засуджено вироком Печерського районного суду м. Києва від 19.10.2021 за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 205-1 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 (вісім тисяч п`ятсот) грн., при цьому вказаний вирок 19.11.2021 набрав законної сили, разом з тим у добровільному порядку засуджена вирок не виконала.

При цьому ОСОБА_4 звернулася до органу пробації із заявою про розстрочку суми несплаченої суми штрафу, призначеного вказаним вироком, у зв`язку з тим, що остання не працює, не має доходу та має на утриманні трьох малолітніх дітей.

Відповідно до ч. 1 ст. 26 КВК України, засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це відповідний суд шляхом представлення документа про сплату штрафу.

Згідно з ч. 3 ст. 26 Кримінально-виконавчого кодексу України, у разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 53 КК України, з урахуванням майнового стану особи суд може призначити штраф із розстрочкою виплати певними частинами строком до одного року.

На підставі викладеного, беручи до уваги, що вирок Печерського районного суду м. Києва від 19.10.2021 не виконаний протягом строку, встановленого ст. 26 КВК України, а засуджена звернулася із заявою про розстрочку несплаченої суми штрафу, враховуючи майновий стан засудженої, суд приходить висновку про можливість надання засудженій ОСОБА_4 розстрочки у виплаті несплаченої суми штрафу, призначеного вироком Печерського районного суду м. Києва від 19.10.2021 в розмірі 8500 гривень строком на 10 місяців, рівними частками, тобто по 850 гривень щомісяця.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 537, 539 КПК України, ст. ст. 53 КК України, ст.26 КВК України, суд -

УХВАЛИВ:

Подання старшого інспектора Деснянського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Розстрочити виконання вироку Печерського районного суду м. Києва від 19.10.2021 засудженій ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у виді штрафу в розмірі 8500 гривень строком на 10 місяців, рівними частками, тобто по 850 гривень щомісяця, до 30 числа кожного місяця.

Роз`яснити засудженій, що у разі несплати засудженою чергового платежу під час призначення штрафу з розстрочкою виплати суд через місяць після закінчення строку виплати чергового платежу за поданням кримінально-виконавчої інспекції замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

На ухвалу суду може бути подана апеляція до Київського апеляційного суду через Печерський районний суд м. Києва протягом 7 діб з моменту її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.01.2023
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу108596569
СудочинствоКримінальне
Сутьрозстрочку виплати несплаченої суми штрафу, призначеного вироком Печерського районного суду м. Києва від 19.10.2021 відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, уродженки м. Київ, що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2

Судовий реєстр по справі —757/23295/21-к

Ухвала від 24.01.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Вирок від 19.10.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 29.04.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні