Ухвала
від 24.01.2023 по справі 903/909/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

24 січня 2023 року Справа № 903/909/22

Господарський суд Волинської області у складі:

головуючого судді Гарбара Ігоря Олексійовича

секретар судового засідання Коваль Олександр Миколайович

за відсутності учасників судового процесу у зв`язку з їх неявкою в судове засідання

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Луцьку у приміщенні Господарського суду Волинської області матеріали по справі № №903/909/22 за заявою Головного управління ДПС у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю ДАД-БУД про банкрутство,

ВСТАНОВИВ:

25.11.2022 Головне управління ДПС у Волинській області подало до суду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ДАД-БУД. В заяві просить призначити арбітражним керуючим для виконання розпорядником майна ТОВ ДАД-БУД Андрощук О.П.

До заяви долучено заяву арбітражного керуючого Андрощук О.П. про участь у справі про банкрутство ТОВ ДАД-БУД про згоду бути розпорядником майна у справі.

Ухвалою суду від 28.11.2022 заяву Головного управління ДПС у Волинській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ДАД-БУД прийнято до розгляду та призначено підготовче засідання.

Ухвалою від 06.12.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАД-БУД». Визнано у встановленому порядку доведені кредиторські вимоги Головного управління Державної податкової служби у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАД-БУД» в розмірі 1649446,39 грн. та 24810,00 грн. судового збору. Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАД-БУД». Введено процедуру розпорядження майном боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАД-БУД» строком на сто сімдесят календарних днів до 25 травня 2023 року. Розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАД-БУД» призначено арбітражного керуючого Андрощук Олену Павлівну. Грошову винагороду розпоряднику майна визначено в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним відповідних повноважень за рахунок коштів Головного управління Державної податкової служби у Волинській області шляхом авансування грошових коштів на депозитний рахунок Господарського суду Волинської області. Оприлюднено на офіційному веб-порталі судової влади України оголошення (повідомлення) про відкриття Господарським судом Волинської області провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАД-БУД». Зобов`язано розпорядника майна Андрощук Олену Павлівну вчинити ряд дій. Розгляд справи в попередньому засіданні призначено на 24.01.2023 о 10:00 год.

У відповідності до положень Кодексу України з процедур банкрутства 07.12.2022 за №69670 на офіційному веб-порталі судової влади України здійснено оприлюднення оголошення (повідомлення) про відкриття Господарським судом Волинської області провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАД-БУД».

08.12.2022 арбітражна керуюча надіслала на електронну адресу суду лист-повідомлення, який направлено до Управління ДВС ГТУЮ у Волинській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

19.12.2022 розпорядник майна на електронну адресу суду надіслала докази повідомлення органів ДВС про ведення мараторію на задоволення вимог кредиторів.

11.01.2023 розпорядник майна подала до суду лист, яким долучив до матеріалів справи звіт розпорядника майна про виконану роботу та здійснені заходи у справі за період з 06.12.2022 по 11.01.2023 з додатками та звіт про результати розгляду грошових вимог з додатками.

16.01.2023 розпорядник майна надіслала на електронну адресу суду інвентаризаційний опис №1 станом на 12.01.2023 та акт огляду місцезнаходження юридичної особи станом на 12.01.2023.

У визначений судом день та час кредитор та боржник своїх представників в засідання суду не направили. Не з`явився в судове засідання і розпорядник майна.

Як слідує з поданого розпорядником реєстру вимог кредиторів ТОВ «ДАД-БУД» остання включила до четвертої черги задоволення вимог кредиторів вимоги в розмірі 1649446,39 грн. та 24810,00 грн. вимоги першої черги.

Згідно з ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 4 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства для кредиторів, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, усі дії, вчинені у судовому процесі, є обов`язковими так само, як вони є обов`язковими для кредиторів, вимоги яких були заявлені протягом встановленого строку.

Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, задовольняються в порядку черговості, встановленої цим Кодексом.

Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного частиною першою цієї статті, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Якщо кредитор заявив вимоги після здійснення розрахунків з іншими кредиторами, то сплачені таким кредиторам кошти поверненню не підлягають.

Частиною 5 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що розпорядник майна не пізніше ніж на 10 день з дня закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення у поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторам.

Згідно з ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною 1 статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Черговість задоволення вимог кредиторів визначена у статті 64 Кодексу України з процедур банкрутства.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою суду від 06.12.2022 визнано у встановленому порядку доведені кредиторські вимоги Головного управління Державної податкової служби у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАД-БУД» в розмірі 1649446,39 грн. та 24810,00 грн. судового збору.

Інших заяв про визнання кредиторських вимог до Товариства з обмеженою відповідальністю ДАД-БУД з моменту публікації оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство до суду не надходило.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне зобов`язати розпорядника майна за результатами попереднього засідання внести до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Статтею 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ст. 216 ГПК України суд відкладає розгляд справи у випадках та з підстав встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд, з метою забезпечення можливості реалізації учасниками судового процесу процесуальних засобів захисту своїх прав, дотримання засад рівності всіх учасників процесу перед законом і судом, змагальності в судочинстві, з метою всебічного та об`єктивного вирішення даного спору, приходить до висновку про необхідність відкладення розгляду справи в попередньому засіданні.

Керуючись ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 42, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1.Розгляд попереднього судового засідання відкласти на "14" лютого 2023 р. о 10:45 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Волинської області (м.Луцьк, пр. Волі, 54а) в залі судових засідань №103.

2. Якщо документи подаються до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи повинні бути скріплені електронним цифровим підписом учасника справи (його представника).

3. Зобов`язати розпорядника майна Андрощук Олену Павлівну надати суду:

- письмові пояснення щодо подальшого розгляду справи з урахуванням факту, що до боржника з моменту офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство не висунуто вимог;

- внести до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

4. Явку розпорядника майна Андрощук О.П. в судове засідання визнати обов`язковою.

5. Попередити розпорядника майна Андрощук О.П. про обов`язковість дотримання ним при здійсненні повноважень розпорядника майна згідно КУзПБ.

6. Роз`яснити, що причини неявки мають підтверджуватись доказами; що неможливість явки одного представника (в т.ч. з причин хвороби, відрядження, відпустки, участі в іншому судовому засіданні, відсутності штатних працівників), не позбавляє можливості керівника чи фізичної особи призначити іншого або представляти інтереси особисто; що учасники справи, явка яких визнана обов`язковою, зобов`язані повідомляти причини неявки.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 26.01.2023.

Суддя І. О. Гарбар

Дата ухвалення рішення24.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108602189
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —903/909/22

Ухвала від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Судовий наказ від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 01.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 15.09.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 31.08.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 14.03.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Постанова від 14.03.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 14.02.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні