Ухвала
від 24.01.2023 по справі 914/3031/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

24.01.2023 р. Справа № 914/3031/22

За позовом: Мукачівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Воловецької селищної ради, Комунального некомерційного підприємства «Воловецька центральна районна лікарня Воловецької селищної ради», смт. Воловець, Закарпатська область

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Благогаз Збут», м. Львів

про стягнення 68 575,16 грн

Суддя Мороз Н.В.

При секретарі Пришляк М. С.

Представники:

Від прокуратури: Панькевич Р. В.

Від позивача-1: не з`явився

Від позивача-2: не з`явився

Від відповідача: не з`явився

Суть спору:

На розгляді Господарського суду Львівської області перебуває справа за позовом Мукачівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Воловецької селищної ради, Комунального некомерційного підприємства «Воловецька центральна районна лікарня Воловецької селищної ради» до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Благогаз Збут» про стягнення 68 575,16 грн.

10.01.2023 через службу діловодства господарського суду надійшов відзив на позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Благогаз Збут» з доказами надсилання іншим учасникам справи та клопотання про поновлення строку на подання відзиву від 09.01.2023.

В судове засідання 24.01.2023 прокурор з`явився. Зазначив, що станом на момент судового засідання відзиву від відповідача не отримав.

Позивачі 1, 2 та відповідач явки повноважних представників в судове засідання не забезпечили.

Щодо клопотання відповідача про поновлення строку на подання відзиву, суд зазначає наступне.

Подане клопотання обґрунтоване тим, що у зв`язку з військовою агресією російської фередації проти України, працівники Товариства з обмеженою відповідальністю «Благогаз Збут» працюють дистанційно, що має наслідком порушення нормального режиму роботи товариства відповідача, а відтак пропуск строку на подання відзиву на позовну заяву.

Частинами 1, 8 ст.165 ГПК України відповідачеві надано право формувати свою правову позицію по справі шляхом подання відзиву у строк, встановлений судом.

В силу приписів ст.2 ГПК України, завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Відповідно до ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожній фізичній або юридичній особі гарантується право на розгляд судом упродовж розумного строку цивільної, кримінальної, адміністративної або господарської справи, а також справи про адміністративне правопорушення, в якій вона є стороною.

Поняття розумного строку не має чіткого визначення, проте розумним слід уважати строк, який необхідний для вирішення справи у відповідності до вимог матеріального та процесуального законодавства.

Згідно з ч. 1 ст. 119 ГПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Враховуючи вищенаведене, приймаючи до уваги необхідність забезпечення принципу змагальності для реалізації прав сторін на повне та об`єктивне встановлення всіх обставин справи, суд дійшов висновку задоволити клопотання відповідача про поновлення пропущеного процесуального строку на подання відзиву.

Відповідно до ст. 177 ГПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З метою повного та об`єктивного з`ясування всіх обставин справи, суд дійшов висновку продовжити строк підготовчого провадження та відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст. ст. 2, 46, 119, 177,182, 183, 234 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Благогаз Збут» про поновлення строку на подання відзиву задоволити та поновити процесуальний строк на подання відзиву.

2. Продовжити підготовче провадження на 30 днів з 13.02.2023.

3. Підготовче засідання відкласти на 14.02.23 о 09:50 год. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: м. Львів, вул. Личаківська,128 зал судових засідань №6.

4. Прокурору та позивачам впродовж 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов, подати відповідь на відзив. У разі подання відповіді до суду, надіслати таку відповідь не пізніше наступного дня іншим учасникам справи. Докази надіслання надати суду.

5. Відповідачу впродовж 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив, подати заперечення. У випадку подання заперечення до суду не пізніше наступного дня надіслати його з доданими документами іншим учасникам справи, докази такого надіслання надати суду.

6. Сторонам за наявності заяв та клопотань, надати такі заяви чи клопотання до суду за 3 дні до початку судового засідання, забезпечити явку повноважних представників в судове засідання.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строк, передбачені ст.235 ГПК України.

Суддя Мороз Н.В.

Дата ухвалення рішення24.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108602931
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 68 575,16 грн

Судовий реєстр по справі —914/3031/22

Рішення від 11.04.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 20.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 16.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 12.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні