Ухвала
від 26.01.2023 по справі 619/3484/19
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 619/3484/19

Провадження № 2/535/355/23

УХВАЛА

26 січня 2023 року смт Котельва

Котелевський районний суд Полтавської областіу складіголовуючого суддіМальцева С.О.

Справа № 619/3484/19

Найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові за його наявності для фізичних осіб) сторін, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб):

позивач: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ;

відповідач: ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ;

відповідач: Ліквідатор Драгін Олександр Іванович Комунального підприємства «Постачальник послуг» Солоницівської селищної ради, місце знаходження: Харківська область, Харківський район, смт Солоницівка, вул. Пушкінська, 25;

відповідач: Приватний нотаріус Арнаутова Тетяна Анатоліївна, місце знаходження: Харківська область, Харківський район, смт Пересічне, вул. Захисників, 5;

розглянув позов про порушення спадкового права.

Суть питання, що вирішується ухвалою.

02 вересня 2019 року ОСОБА_1 звернувся до Дергачівського районного суду Харківської області з позовом, у якому просить визнати спадкове нерухоме майно - житловий будинок з надвірними спорудами по АДРЕСА_1 спільною сумісною власністю його померлих батьків ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнати недійсним витяг про реєстрацію права власності на зазначений вище житловий будинок за ОСОБА_4 , померлою ІНФОРМАЦІЯ_2 ; скасувати реєстрацію права власності на спадкове нерухоме майно за ОСОБА_4 , померлою ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнати недійсним свідоцтво про право на спадщину Ѕ та ј наспірний житловий будинок за ОСОБА_2 ; скасувати реєстрацію права власності Ѕ та ј на спадкове нерухоме майно за ОСОБА_2 .

Ухвалою Дергачівського районного суду Харківської області від 01 червня 2021 року було скасовано заочне рішення по даній цивільній справі та відкрито загальне позовне провадження.

Розпорядженням Голови Верховного Суду №10/0/9-22 від 16.03.2022 року Котелевському районному суду Полтавської області визначено територіальну підсудність справ Дергачівського районного суду Харківської області.

Відповідно до частини 7 статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» відповідне рішення є підставою для передачі усіх справ, які перебували на розгляді суду, територіальна підсудність якого змінюється.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями Котелевського районного суду Полтавської області від 18.11.2022 року справа №619/3484/19 провадження № 2/535/754/22 передана головуючому судді Мальцеву С.О.

Мотиви, з яких суд дійшов висновків, і закону, яким керувався суд.

Статтею 32ЦПКУкраїни встановлено, що спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Відповідно доч.12ст.33ЦПК Україниу разізміни складусуду настадії підготовчогопровадження розглядсправи починаєтьсяспочатку,за виняткомвипадків,передбачених цимКодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1)малозначнісправи; 2) що виникають з трудових відносин; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

У частині шостій статті 19 ЦПК України визначено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1)справи,уякихціна позовунеперевищуєста розмірівпрожитковогомінімумудля працездатнихосіб; 2)справинезначноїскладності,визнанісудоммалозначними,крімсправ,якіпідлягаютьрозгляду лишезаправиламизагального позовногопровадження,тасправ,цінапозовув якихперевищуєдвістіп`ятдесят розмірівпрожитковогомінімумудля працездатнихосіб; 3)справипростягнення аліментів,збільшенняїхрозміру,оплатудодатковихвитрат надитину,стягненнянеустойки(пені)запростроченнясплати аліментів,індексаціюаліментів,змінуспособуїх стягнення,якщотаківимоги непов`язаніізвстановленням чиоспорюваннямбатьківства(материнства); 4)справипророзірвання шлюбу; 5) справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи, що положення статті 19 ЦПК України в структурі законодавчого акта розташовані серед Загальних положень процесуального закону, суд має право віднести справу до категорії малозначних на будь-якій стадії її розгляду. При цьому за змістом пункту 1 частини шостої цієї статті справи, зазначені в ньому, є малозначними в силу притаманних їм властивостей, виходячи з ціни пред`явленого позову та його предмета.

Згідно з ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи викладене та керуючись статтями33,189,260 ЦПК України,, суд

постановив:

Прийняти до свого провадження справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ліквідатора підприємства Драгіна Олександра Івановича КП «Постачальник послуг» Солоницівської селищної ради Дергачівського району Харківської області, приватного нотаріуса Дергачівського районного нотаріального округу Харківської області Арнаутової Тетяни Анатоліївни про порушення спадкового права.

Призначити підготовче засідання на 07березня 2023року о14год 00хв в залі судових засідань приміщення Котелевського районного суду Полтавської області.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи з сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http:court.gov.ua/fair/sud1613/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.О. Мальцев

Дата ухвалення рішення26.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108611698
СудочинствоЦивільне
Сутьрозгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Враховуючи викладене та керуючись статтями33,189,260 ЦПК України,, суд

Судовий реєстр по справі —619/3484/19

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 13.08.2021

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Кононихіна Н. Ю.

Ухвала від 11.08.2021

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Овсянніков В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні