Ухвала
від 30.01.2023 по справі 755/17839/21
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 755/17839/21

Провадження № 2/242/213/23

У Х В А Л А

30 січня 2023 року суддя Селидівський міський суд Донецької області Владимирська І.М., розглянувши заяву представника позивача Невкритого Володимира Юрійовича про участь у судовому засіданні по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія», треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Задорожній Олександр Сергійович; приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Апатенко (Розумовська) Марина Анатоліївна, про скасування рішення приватного нотаріуса, в режимі відеоконференції,-

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Селидівського міського суду Донецької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«Довіра таГарантія»,треті особи:приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округуЗадорожній ОлександрСергійович;приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округуАпатенко (Розумовська)Марина Анатоліївна,про скасуваннярішення приватногонотаріуса.

До суду надійшла заява від представника позивача Невкритого В.Ю. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через мережу EasyCon.

Вирішуючи питання щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, суд зазначає наступне.

Відповідно до частин 1, 2 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України«Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у новій редакції.

З1 жовтня 2022 року доступ користувачів до сервісу відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи здійснюєтьсячерез Електронний кабінет Електронного суду(https://cabinet.court.gov.ua).

Згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему учасники справи беруть участь у відеоконференції із судом поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника позивача та провести судове засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. ст.212, 260, 261 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача Невкритого Володимира Юрійовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Судове засідання, яке призначене на 30.01.2023 року о 10 год. 00 хв. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «ВКЗ» за веб-посиланням: https://vkz.court/gov.ua.

Попередити сторін, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду або переривання зв`язку із судом несе виключно учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати представнику позивача для виконання.

Ухвала набираєзаконної силиз моментуїї підписаннята оскарженню не підлягає.

Суддя І.М. Владимирська

Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу108644564
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування рішення приватного нотаріуса, в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —755/17839/21

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Постанова від 26.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Рішення від 04.12.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні