Ухвала
від 25.01.2023 по справі 461/420/23
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/420/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

25 січня 2023 року м. Львів

Суддя Галицькогорайонного судум.Львова МиськоХ.М.,вивчивши матеріалипозовної заявиТовариства зобмеженою відповідальністю«Домусгруп» (адресамісцезнаходження:80410,Львівська область,Кам`янка Бузький район,с.Старий Добротвір,вул.Івана Франка,36,адреса длякореспонденції:79009,м.Львів,пр.Чорновола,45А,корп.13,код ЄДРПОУ:40317240)до ОСОБА_1 (адресареєстрації: АДРЕСА_1 ;РНОКПП: НОМЕР_1 ),приватного виконавцявиконавчого округуЛьвівської областіБілецького ІгоряМироновича (адресареєстрації:79000,м.Львів,вул.Грабовського,11,офіс №104;РНОКПП: НОМЕР_2 ),Державного підприємства«Сетам» (адресамісцезнаходження:01001,м.Київ,вул.Стрілецька,4-6,код ЄДРПОУ:39958500), третіособи,які незаявляють самостійнихвимог напредмет позову:товариство зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«Прайм Альянс»(адресамісцезнаходження:04053,м.Київ,вул.Січових Стрільців,77код ЄДРПОУ: 41677971),Головного управлінняДержпродспоживслужби ум.Києві (адресамісцезнаходження:03151,м.Київ,вул.Волинська,12,код ЄДРПОУ: 40414833),Головне управлінняДержпродспоживслужби уЛьвівській області(адресамісцезнаходження:79011,м.Львів,вул.Вітовська,18, кодЄДРПОУ: 40349068) про визнання недійсним електронних торгів, протоколу проведення електронних торгів, свідоцтва про право власності та витребування рухомого майна,-

в с т а н о в и в:

ТзОВ «Домусгруп» звернулося до Галицького районного суду м. Львова з позовом до ОСОБА_1 , приватного виконавця виконавчого округу Львівської області Білецького І.М., ДП «Сетам», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову: товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Прайм Альянс», Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києві, Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області, в якому просить визнати недійсними електронні торги, протокол проведення електронних торгів, свідоцтво про право власності та витребувати рухоме майно, з підстав вказаних у фабулі позову.

Позовна заява подана з додержанням вимог та підсудна Галицькому районному суду м. Львова.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Заяв чи клопотань позивачем до позовної заяви не додано.

Дану справу слід розглядати у відповідності до ч. 4ст. 274 ЦПК Україниза правилами загального позовного провадження, а відтак позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження та, з метою виконання вимог ч. 1ст. 189 ЦПК України, призначити підготовче засідання.

Разом із позовною заявою представником позивача ОСОБА_2 подано клопотання про витребування доказів, в якому вона просить витребувати в Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких здійснено реєстрацію асфальтоукладача марки DEMAG модель DF110P, рік випуску 1994, заводський № НОМЕР_3 за ОСОБА_1 .Витребувати вДержавного підприємства«Сетам» належнимчином засвідченікопії документів,в якихвідображається датата часрозміщення вособистому кабінетіпереможця електроннихторгів. ОСОБА_1 інформаціїпро поновленнястроку здійсненнярозрахунків запридбане наелектронних торгахмайно залотом №405245. Витребуватив ОСОБА_1 належним чиномзасвідчені копії: свідоцтвапро реєстраціюмашини документів,що підтверджуютьдату тачас надходженнядо особистогокабінету ОСОБА_1 на сайтіДП «Сетам»інформації відДП «Сетам»про поновленнястроку здійсненнярозрахунків запридбане майно(запротоколом №466185проведення електроннихторгів,сформованим 17.07.2020,лот №405245)-скріншотів,роздруківок сторінкимережі Інтернет,інформаційних сповіщень,тощо,з якихвбачається часта датанадходження інформаціїдо особистогокабінету. документів, які підтверджують час та дату здійснення розрахунків за придбане майно (платіжного доручення, виписки з рахунку, інших первинних документів, які підтверджують час та дату здійснення оплати за лот № 405245).

Суд, розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів зазначає наступне.

У відповідності до ч. 1ст. 84 ЦПК України,учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 2ст. 83 ЦПК Українипозивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Частина 2ст. 84 ЦПК Українивстановлює вимоги до клопотання про витребування доказів.

Згідно з ч. 4ст. 83 ЦПК України, якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаних доказів.

Таким чином, враховуючи наведене, а також те, що для повного та об`єктивного розгляд вищевказаної справи необхідно витребувати вказані у клопотанні документи, тому суд вважає за необхідне заявлене клопотання представника позивача про витребування доказів задоволити

Водночас, відповідно до ч.7 ст.84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали

Керуючись ст.ст.84,187, 189-192,260,261,353 ЦПК України, суддя, ?

у х в а л и в:

прийняти позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Домусгруп» до ОСОБА_1 , приватного виконавця виконавчого округу Львівської області Білецького Ігоря Мироновича, Державного підприємства «Сетам», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову: товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Прайм Альянс», Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києва, Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області про визнання недійсним електронних торгів, протоколу проведення електронних торгів, свідоцтва про право власності та витребування рухомого майна та відкрити провадження у справі.

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засіданняна 28 лютого 2023 року о 13 год. 00 хв.в приміщенні Галицького районного суду м. Львова (адреса суду:м. Львів, вул. Чоловського, 2, (2 поверх, 10 кабінет).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч. 3, 5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч. 3, ч. 5ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Третя особа має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали надіслати суду, а одночасно іншим учасникам справи в копіях, пояснення щодо позову та відзиву, оформлені відповідно до ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України, і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують її пояснення.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Роз`яснити сторонам, що відповідно дост. 83 ЦПК України,сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Витребувати в Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві (Ідентифікаційний код юридичної особи: 40414833; 03151, м. Київ, вул. Волинська, буд. 12) належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких здійснено реєстрацію асфальтоукладача марки DEMAG модель DF110P, рік випуску 1994, заводський № НОМЕР_3 за ОСОБА_1 .

Витребувати в Державного підприємства «Сетам» (Ідентифікаційний код юридичної особи: 39958500; 01001, м. Київ, вул. Стрілецька, буд. 4-6) належним чином засвідчені копії документів, в яких відображається дата та час розміщення в особистому кабінеті переможця електронних торгів. ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) інформації про поновлення строку здійснення розрахунків за придбане на електронних торгах майно за лотом № 405245.

Витребувати в ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ; АДРЕСА_1 ) належним чином засвідчені копії :

-свідоцтва про реєстрацію машини (асфальтоукладач марки DEMAG модель DF110Р, заводський номер НОМЕР_3 , 1994 року випуску, ДНЗ НОМЕР_4 )

-документів, що підтверджують дату та час надходження до особистого кабінету ОСОБА_1 на сайті ДП «Сетам» інформації від ДП «Сетам» про поновлення строку здійснення розрахунків за придбане майно (за протоколом № 466185 проведення електронних торгів, сформованим 17.07.2020, лот № 405245) - скріншотів, роздруківок сторінки мережі Інтернет, інформаційних сповіщень, тощо, з яких вбачається час та дата надходження інформації до особистого кабінету.

-документів, які підтверджують час та дату здійснення розрахунків за придбане майно (платіжного доручення, виписки з рахунку, інших первинних документів, які підтверджують час та дату здійснення оплати за лот № 405245).

Встановити строк для подання доказів15 днів з дня вручення даної ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ч.ч. 6, 7ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Згідно ч. 8, 9 ст. 84ЦПК України,у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи, відповідачу та третій особі також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://gl.lv.court.gov.ua/sud1304/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Х.М.Мисько

Дата ухвалення рішення25.01.2023
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу108645150
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності та витребування рухомого майна

Судовий реєстр по справі —461/420/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Рішення від 08.01.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні