Ухвала
від 30.01.2023 по справі 903/6/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10 E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

30 січня 2023 року справа №903/6/18 Господарський суд Волинської області у складі судді Войціховського Віталія Антоновича, за участі секретаря судового засідання Ведмедюка Михайла Петровича

та за відсутності заявника, ліквідатора та представників кредиторів (у зв`язку з неявкою в судове засідання)

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Луцьку у приміщенні Господарського суду Волинської області матеріали справи

за заявою Приватного підприємства "Моноліт Фудз", м. Київ

про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Ратнівський молокозавод", смт. Ратне,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Волинської області від 02.02.2018р. було відкрито провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Ратнівський молокозавод" (смт. Ратне, Ратнівський район, вул. Шевченка, 47, код ЄДРПОУ 13360705).

Постановою від 28.10.2019р. процедуру розпорядження майном у справі про банкрутство було припинено, ПрАТ "Ратнівський молокозавод" визнано банкрутом та відкрито його ліквідаційну процедуру, ліквідатором товариства призначено арбітражного керуючого Москву Ю.О.

Ухвалою суду від 10.01.2023р. задоволено клопотання арбітражного керуючого Москви Ю.О. про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора ПрАТ "Ратнівський молокозавод", ліквідатором ПрАТ "Ратнівський молокозавод" призначено арбітражного керуючого Череватого Л.Б., призначено до розгляду в судовому засіданні на 30.01.2023р. клопотання арбітражного керуючого Сашина О.А. про стягнення із кредиторів товариства-боржника витрат арбітражного керуючого в сумі 41 689 грн. пропорційно до розміру визнаних судом грошових вимог кредиторів, зобов`язано арбітражного керуючого Сашина О.А. здійснити невідкладне направлення клопотання про стягнення витрат арбітражного керуючого на електронну адресу ліквідатора ПрАТ "Ратнівський молокозавод" Череватого Л.Б., запропоновано ліквідатору у строк до 27.01.2023р. надати суду письмові пояснення по суті заяви арбітражного керуючого Сашина О.А., зобов`язано ліквідатора Череватого Л.Б. надати суду в строк до 27.01.2023р. проміжний звіт за результатами роботи по ліквідації товариства-банкрута із зазначенням стадії процедури ліквідації (виявлення в банкрута майна, оцінки майна, реалізації майна, впорядкування документів для здачі в архів та ін.).

У визначений судом день та час кредитори своїх представників в засідання суду не направили, не з`явився в судове засідання ліквідатор Череватий Л.Б., а також арбітражний керуючий Сашин О.А. Ліквідатором Череватим Л.Б. не було подано суду письмових пояснень згідно ухвали від 10.01.2023р.

Статтею 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ст. 216 ГПК України, суд відкладає розгляд справи у випадках та з підстав, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

У відповідності до ч. 2 ст. 202 ГПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, зокрема, з підстав необхідності витребування доказів.

Враховуючи необхідність з`ясування всіх істотних обставин, приймаючи до уваги неподання ліквідатором Череватим Л.Б. письмових пояснень по суті клопотання арбітражного керуючого Сашина О.А. про стягнення із кредиторів боржника витрат арбітражного керуючого в сумі 41 689 грн. пропорційно до розміру визнаних грошових вимог кредиторів, суд, з метою забезпечення можливості реалізації учасниками судового процесу процесуальних засобів захисту своїх прав, дотримання засад рівності всіх учасників процесу перед законом і судом, змагальності в судочинстві, з метою всебічного та об`єктивного вирішення клопотання, доходить висновків про наявність підстав та необхідність відкладення розгляду справи в частині клопотання арбітражного керуючого Сашина О.А. в судовому засіданні на інший день та час.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 30, 58-61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 202, 216, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи в частині клопотання арбітражного керуючого Сашина О.А. про стягнення із кредиторів боржника витрат арбітражного керуючого в сумі 41 689 грн. пропорційно до розміру визнаних грошових вимог кредиторів відкласти на "16" лютого 2023 р. на 09:30 год.

2. Повторно зобов`язати ліквідатора Череватого Л.Б. надати суду письмові пояснення по суті заяви арбітражного керуючого Сашина О.А. та проміжний звіт за результатами роботи по ліквідації банкрута із зазначенням стадії процедури ліквідації (виявлення в банкрута майна, оцінки майна, реалізації майна, впорядкування документів для здачі в архів та ін.), встановивши при цьому строк виконання ухвали суду до 14.02.2023р.

3. Визначити явку представників сторін/учасників справи в судове засідання не обов`язковою.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 30.01.2023р.

Суддя В. А. Войціховський

ухвалу направити: Приватному підприємству "Моноліт Фудз" (ІНФОРМАЦІЯ_3); Приватному акціонерному товариству "Ратнівський молокозавод" (frolova@a-argo.kiev.ua); Головному управлінню Державної податкової служби у Волинській області (vl.official@tax.gov.ua); Товариству з обмеженою відповідальністю "Нафтогаз-Альянс" (office@nga.kiev.ua); Приватному підприємству "Інгпостач" (ІНФОРМАЦІЯ_2); Приватному підприємству "Імпексагро" (ІНФОРМАЦІЯ_4); Сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю "АГРОСВІТ" (20013, Черкаська область, Христинівський район, село Ліщинівка, вул. Центральна (Леніна), 85); Товариству з обмеженою відповідальністю "АМІС ПЛЮС" (ІНФОРМАЦІЯ_5); Товариству з обмеженою відповідальністю "Молодіжний центр "Елко" (office@a-argo.kiev.ua); Товариству з обмеженою відповідальністю "Агроком Груп" (ІНФОРМАЦІЯ_5); Товариству з обмеженою відповідальністю "Морадо Груп" (ІНФОРМАЦІЯ_6); Арбітражному керуючому Москві Ю.О. (ІНФОРМАЦІЯ_7; ІНФОРМАЦІЯ_8); Ліквідатору Череватому Л.Б. ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ); Арбітражному керуючому Сашину О.А. (ІНФОРМАЦІЯ_9; ІНФОРМАЦІЯ_10).

Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено31.01.2023

Судовий реєстр по справі —903/6/18

Ухвала від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 23.06.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Рішення від 11.05.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 16.02.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 29.12.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 05.06.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 03.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні