Ухвала
від 20.05.2024 по справі 903/6/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

20 травня 2024 року Справа № 903/6/18 За клопотанням ліквідатора Череватого Л. Б.

про вилучення з розшуку транспортного засобу

у справі №903/6/18

за заявою Приватного підприємства "Моноліт Фудз", м. Київ

до Приватного акціонерного товариства "Ратнівський молокозавод", смт. Ратне

про банкрутство

Суддя М. С. Шум

встановив: ухвалою Господарського суду Волинської області від 02.02.2018 відкрито провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Ратнівський молокозавод" (смт. Ратне, Ратнівський район, вул. Шевченка, 47, код ЄДРПОУ 13360705).

Постановою від 28.10.2019 процедуру розпорядження майном у справі про банкрутство було припинено, ПрАТ "Ратнівський молокозавод" визнано банкрутом та відкрито його ліквідаційну процедуру, ліквідатором товариства призначено арбітражного керуючого Москву Ю.О.

Ухвалою від 10.01.2023 задоволено клопотання арбітражного керуючого Москви Ю.О. про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора ПрАТ "Ратнівський молокозавод", ліквідатором ПрАТ "Ратнівський молокозавод" призначено арбітражного керуючого Череватого Л.Б., призначено до розгляду в судовому засіданні на 30.01.2023 клопотання арбітражного керуючого Сашина О.А. про стягнення із кредиторів товариства-боржника витрат арбітражного керуючого в сумі 41 689 грн. пропорційно до розміру визнаних судом грошових вимог кредиторів, зобов`язано арбітражного керуючого Сашина О.А. здійснити невідкладне направлення клопотання про стягнення витрат арбітражного керуючого на електронну адресу ліквідатора Череватого Л.Б., запропоновано ліквідатору надати письмові пояснення по суті заяви арбітражного керуючого Сашина О.А., зобов`язано ліквідатора надати проміжний звіт за результатами роботи по ліквідації товариства-банкрута із зазначенням стадії процедури ліквідації (виявлення в банкрута майна, оцінки майна, реалізації майна, впорядкування документів для здачі в архів та ін.).

Ухвалою суду від 16.02.2023 клопотання арбітражного керуючого Сашина О.А. від 21.11.2022 №02-01/_/176 про стягнення із кредиторів ПрАТ "Ратнівський молокозавод" витрат арбітражного керуючого в сумі 41 689 грн. пропорційно до розміру визнаних судом грошових вимог кредиторів, відкладено до дати проведення у справі підсумкового судового засідання (затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу).

Ухвалою суду від 13.07.2020 клопотання ліквідатора Приватного акціонерного товариства "Ратнівський молокозавод" про розшук транспортних засобів задоволено, постановлено оголосити в розшук транспортні засоби, що зареєстровані та належать Приватному акціонерному товариству "Ратнівський молокозавод" (смт. Ратне, Ратнівський район, вул. Шевченка, 47, код ЄДРПОУ 13360705) за переліком згідно з ухвалою, в тому числі, в розшуку оголошено Тип ТЗ, марка, модель, рік випуску, шасі (рама): Автомобіль марки ЗАЗ 11058 пікап ватажний, 2010р.в., білого кольору, шасі НОМЕР_1 ; Реєстраційний номер: НОМЕР_2 ; Свідоцтво про реєстрацію ТЗ: НОМЕР_3 від 14.04.2011р.; Тип ТЗ, марка, модель, рік випуску, шасі (рама): Автомобіль ГАЗ 33022 СПГ, 2008 р.в., білого кольору, фургон вантажний, номер шасі (кузов, рами) НОМЕР_4 ; Реєстраційний номер: НОМЕР_5 ; Свідоцтво про реєстрацію НОМЕР_6 від 01.06.2011р.

В клопотанні від 07.05.2024 ліквідатор банкрута Череватий Л. Б. просить суд винести ухвалу про вилучення з розшуку, відеоконтролю «Рубіж» та в підсистемі «Гарпун» транспортних засобів, належних на праві власності приватному акціонерному товариству «РАТНІВСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД» (44100, Волинська обл., Ратнівський район, селище міського типу Ратне, вул. Шевченка, будинок 47), а саме Пікап, марки ЗАЗ, 2010 року випуску, ідентифікаційний номер транспортного засобу НОМЕР_1 , НОМЕР_2 та фургон вантажний, марки ГАЗ, 2008 року випуску, ідентифікаційний номер транспортного засобу НОМЕР_7 , НОМЕР_5 .

Клопотання мотивовано тим, що зазначений автомобіль розшукано, а відтак є необхідність вилучити його з системи розшук.

Дослідивши матеріали справи та клопотання ліквідатора, суд зазначає таке:

Згідно з ч.1 ст.59 Кодексу України з процедур банкрутства з дня ухвалення господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, зокрема, скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника.

Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Відповідно до ст.62 Кодексу України з процедур банкрутства, усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання, включаються до складу ліквідаційної маси.

З моменту відкриття відносно боржника ліквідаційної процедури всі без винятку обтяження чи інші обмеження щодо розпорядження його майном підлягають скасуванню.

Існування не скасованих заборон на відчуження активів банкрута перешкоджає ліквідатору у виконанні покладених на нього Законом обов`язків.

Зняття заборон та арештів із майна боржника є безумовним, стосується будь-яких органів і посадових осіб та не потребує сплати коштів.

Відповідно до ст. 43 Закону України «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень» відомості про припинення обтяження реєструються держателем або реєстратором Реєстру на підставі рішення суду або відповідної заяви обтяжувача, в якій зазначаються реєстраційний номер запису, найменування боржника, ідентифікаційний код боржника в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України чи індивідуальний ідентифікаційний номер боржника в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов`язкових платежів та інформація про припинення обтяження. Натомість, реєстраторами Реєстру, згідно наказу Міністерства юстиції України "Про визначення реєстраторів Державного реєстру обтяжень рухомого майна" реєстраторами Державного реєстру обтяжень рухомого майна є державне підприємство "Національні інформаційні системи", державні нотаріальні контори та приватні нотаріуси.

Отже, після визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, майно боржника не може бути обмеженим будь-якими обтяженнями та заборонами, а за їх наявності вони підлягають скасуванню.

Це пов`язано з тим, що у процедурі ліквідації задоволення вимог кредиторів відбувається за рахунок коштів, отриманих від здійсненої у встановленому порядку реалізації майна банкрута.

При цьому зняття заборон, арештів та інших обмежень щодо майна боржника в порядку ст.59 Кодексу України з процедур банкрутства є безумовним, стосується будь-яких органів і посадових осіб та не потребує сплати ніяких коштів.

Окрім того, згідно ч.3 ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження» у разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника виконавець виносить постанову про такий розшук, яка є обов`язковою для виконання поліцією.

Розшук транспортного засобу боржника припиняється в разі його виявлення, про що виконавцем не пізніше наступного робочого дня виноситься постанова про зняття майна з розшуку.

З огляду на наведене, господарський суд дійшов висновку, що наявність розшуку знайденого рухомого майна банкрута, а саме: Пікап, марки ЗАЗ, 2010 року випуску, ідентифікаційний номер транспортного засобу НОМЕР_1 , НОМЕР_2 та фургон вантажний, марки ГАЗ, 2008 року випуску, ідентифікаційний номер транспортного засобу НОМЕР_7 , НОМЕР_5 суперечить приписам ч.1 ст.59 Кодексу України з процедур банкрутства та приписам Закону України «Про виконавче провадження», у зв`язку з чим розшук вказаного транспортного засобу банкрута підлягає скасуванню.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд дійшов висновку, що клопотання ліквідатора Череватого Л. Б. від 07.05.2024 про вилучення з розшуку транспортного засобу обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 2, 9, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 234, 256, Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора Череватого Л. Б. від 07.05.2024 про вилучення з розшуку транспортного засобу задовольнити.

2. Вилучити з розшуку, відеоконтролю «Рубіж» та в підсистемі «Гарпун» транспортних засобів, належних на праві власності приватному акціонерному товариству «РАТНІВСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД» (44100, Волинська обл., Ратнівський район, селище міського типу Ратне, вул. Шевченка, будинок 47), а саме:

Пікап, марки ЗАЗ, 2010 року випуску, ідентифікаційний номер транспортного засобу НОМЕР_1 , НОМЕР_2 ;

Фургон вантажний, марки ГАЗ, 2008 року випуску, ідентифікаційний номер транспортного засобу НОМЕР_7 , НОМЕР_5 .

3. Ухвала господарського суду набирає законної сили негайно з моменту її підписання, тобто з 20 травня 2024 року.

4. Ухвала господарського суду у відповідності до Закону України "Про виконавче провадження" є виконавчим документом та дійсна для пред`явлення до примусового виконання органами Державної виконавчої служби України (приватними виконавцями) до 21 травня 2027 року.

Відповідно до ч.2 ст.235 Господарського процесуального кодексу України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена до Північно-західного апеляційного господарського суду впродовж строку, встановленого ст. 256 ГПК України та п. 4 розділу Х "Прикінцеві положення" ГПК України в порядку, передбаченому розділом IV ГПК України, з урахуванням приписів розділу XI "Перехідні положення" ГПК України.

Суддя М. С. Шум

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119165728
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/6/18

Ухвала від 20.05.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 23.06.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Рішення від 11.05.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 16.02.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 29.12.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 05.06.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні