Ухвала
від 01.02.2023 по справі 489/618/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 489/618/22

Провадження № 1-кс/489/142/23

Ленінський районний суд міста Миколаєва

Ухвала

іменем України

01 лютого 2023 року місто Миколаїв

Слідчий суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у місті Миколаєві клопотання старшого слідчого СВ ВП № 2 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Окружної прокуратури міста Миколаєва ОСОБА_4 , по кримінальному провадженню №42021152010000091 від 28.12.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,

встановив:

Згідно з клопотанням, СВ ВП № 2 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у вищевказаному кримінальному провадженні за фактом службового підроблення посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » договору №155/К від 05.08.2021 щодо поточного ремонту частини прибудинкової території по АДРЕСА_1 та відгуку замовника щодо виконання вказаного договору. В ходідосудового розслідуваннявиникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, з можливістю вилучення їх оригіналів, перелік та назва яких вказані у клопотанні слідчого, доступ дояких неможливоотримати вінший спосіб,окрім якна підставі ухвали слідчого судді, які перебувають у володінні ПОГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_2 , оскільки вказані документи мають значення для розслідування кримінального провадження та можуть бути використані, як доказ протиправних дій особи.

В судове засідання учасники судового провадження не з`явилися. Від слідчого надійшла заява про підтримання клопотання та проведення розгляду за його відсутності.

Керуючись ч. 6 ст. 9 КПК України щодо застосування загальних засад кримінального провадження та закріпленим у ст. 7 КПК України принципом диспозитивності, слідчий суддя дійшов висновку про можливість розгляду клопотання без участі слідчого, а також за відсутності особи, у володінні якої знаходяться документи, згідно з ч. 2 ст. 163 КПК України.

Розгляд клопотання проводиться без фіксування ходу засідання за допомогою технічних засобів відповідно до положень ч. 4 ст. 107 КПК України. Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до таких висновків.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В ході розгляду клопотання на підставі досліджених доказів встановлена наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відомості про яке 28.12.2021 внесені до ЄРДР за №42021152010000091, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, та що речі і документи, до яких планується отримати тимчасовий доступ, перебувають або можуть перебувати у володінні ПОГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; а також не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, у зв`язку з чим наявні підстави для надання тимчасового доступу до вказаних документів з можливістю вилучення їхніх оригіналів з метою проведення почеркознавчих і технічних експертиз документів.

Вказане є підставою для задоволення клопотання.

Керуючись статтями 132, 163, 164, 309, 372 КПК України, слідчий суддя

постановив:

Клопотанняпро тимчасовий доступ задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ ВП №2 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 право тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ПОГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_2 , які пов`язані з виконанням робіт з поточного ремонту частини тротуару прибудинкової території по АДРЕСА_1 , а саме:

договору №155/к від 05 серпня 2021 року щодо виконання робіт з поточного ремонту частини тротуару прибудинкової території по АДРЕСА_1 з усіма додатками та укладеними додатковими угодами, договірними цінами, відомостями ресурсів, локальними кошторисами, календарними графіками виконання робіт, дефектними актами, робочими проектами, актами прихованих робіт, актами виконання робіт (форми КБ-2в; довідками про вартість виконаних робіт та витрати (форми КБ-3); розрахунків загальновиробничих затрат до локального кошторису; зведених кошторисів; розрахунків вартості об`єкта будівництва; виконавчих схем; експертних звітів щодо розгляду кошторисної частини проектної документації; декларації про початок виконання будівельних робіт; декларації про готовність до експлуатації об`єкта; проектно-кошторисної документації на виконання робіт «Поточного ремонту частини тротуару прибудинкової території по АДРЕСА_1 »; фінансово-господарських документів (платіжних доручень, розпоряджень тощо), які підтверджують факт перерахунку коштів підряднику за виконані роботи; список працівників, які виконували роботи із зазначенням П.І.Б., який вид робіт виконував кожний працівник; журналів технічного нагляду; все наявне листування (у паперовому та/або електронному вигляді) із замовником з приводу зазначених робіт; особових справ та посадових обов`язків працівників, які підписували акти приймання-виконання будівельних робіт; чорнових записів та іншої документації, пов`язаної з укладанням та виконанням зазначеного договору;

відгуку ПОГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 18 листопада 2021 року, згідно з яким ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » виконано роботи до договору №155/к від 05 серпня 2021 року в повному обсязі та в установлені терміни.

Зобов`язати керівника ПОГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » або особу,яка виконуєйого обов`язки, забезпечити тимчасовий доступ до вказаних речей і документів зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити оригінали вказаних документів.

Строк дії ухвали два місяці з дня її постановлення, тобто до 01.04.2023.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення01.02.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108699765
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —489/618/22

Ухвала від 01.02.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Гриненко М. В.

Ухвала від 01.02.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Гриненко М. В.

Ухвала від 01.02.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Гриненко М. В.

Ухвала від 19.05.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Гриненко М. В.

Ухвала від 19.05.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Гриненко М. В.

Ухвала від 04.02.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

Ухвала від 04.02.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні