Ухвала
від 30.01.2023 по справі 334/9426/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 30.01.2023

Справа № 334/9426/21

Провадження № 2-во/334/23/23

УХВАЛА

про виправлення описки

30 січня 2023 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого - судді Баруліної Т.Є.,

за участю секретаря Півень М.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника позивача Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Баштової О.В. про виправлення описки в ухвалі суду за позовом Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Дніпровському району до ОСОБА_1 про стягнення надміру отриманої державної допомоги одиноким матерям,

ВСТАНОВИВ:

06.10.2022 року Ленінським районним судом м. Запоріжжя була винесена ухвала про закриття провадження у цивільній справі №334/9426/21 за позовом Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Дніпровському району до ОСОБА_1 про стягнення надміру отриманої державної допомоги одиноким матерям.

Представник позивача ОСОБА_2 надала до суду заяву про виправлення описок, які були допущені у вступній та резолютивній частині ухвали суду, а саме вказала, що у вступній частині ухвали суду невірно вказано, що управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Дніпровському району звернулось «з адміністративним позовом до ОСОБА_1 », а в резолютивній частині вже вірно вказано що «провадження до цивільній справі».

Також в резолютивній частині невірно вказано назву органу Державної казначейської служби України, який зобов`язано повернути судовий збір, а саме зазначено: Головне управління Державної казначейської служби України у м. Запоріжжі Запорізькій області, а згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань правильна назва: Головне управління Державної казначейської служби України у Запорізькій області.

Відповідно дост. 269 ЦПК Українисуд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні, про що постановляється ухвала.

Судом встановлено, що дійсно в ухвалі Ленінського районного суду міста Запоріжжя від 06.10.2022 року допущені описки, а саме у вступній частині невірно зазначено, що «за адміністративним позовом» замість «за цивільним позовом». Також у резолютивній частині ухвали допущено описку у назві органу, який зобов`язано повернути судовий збір, а саме зазначено «Головне управління Державної казначейської служби України у м. Запоріжжі Запорізькій області», замість вірного «Головне управління Державної казначейської служби України у Запорізькій області».

Допущені у вступній та резолютивній частині ухвали Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 06.10.2022 року описки є технічними помилками, а тому підлягають виправленню. Суд зазначає, що виправлення зазначених описок не змінює суті прийнятого та проголошеного судового рішення.

Враховуючи, що в ухвалі суду від 06.10.2022 року дійсно допущені технічні описки, суд вважає за необхідне виправити описки в ухвалі суду та задовольнити заяву представника позивача.

Керуючисьст.ст. 269 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Виправити допущені описки в ухвалі Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 06 жовтня 2022 року по справі №334/9426/21 (2/334/1176/22), вказавши у вступній частині ухвали «за цивільним позовом» та у резолютивній частині ухвали «Головне управління Державної казначейської служби України у Запорізькій області».

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Баруліна Т. Є.

Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу108742830
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення надміру отриманої державної допомоги одиноким матерям

Судовий реєстр по справі —334/9426/21

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 06.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні