Ухвала
від 06.02.2023 по справі 420/3981/22
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

після залишення апеляційної скарги без руху

"06" лютого 2023 р. м. ОдесаСправа № 420/3981/22

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії: судді-доповідача Єщенка О.В., суддів Крусяна А.В., Яковлєва О.В., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Кароліно-Бугазької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08 листопада 2022 року по справі №420/3981/22 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ФАКЕЛ» до Кароліно-Бугазької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, за участю третіх осіб, які не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, Громадської організації «Спілка підприємців смт. Затока», Ради об`єднання садівничих кооперативів «Кароліно-Бугаз», Садівничого товариства «Сонечко», Обслуговуючого кооперативу «СК «Меліоратор», Садівничого товариства «Взморьє», Садівничого товариства «Січневець-3», Садівничого товариства «Старостинець», Садівничого товариства «Коммунальник», Садівничого кооперативу «Нептун», Дачний кооператив «Комунстрой-1», Садівницького кооперативу «Дружба», Садівничого товариства «Дружба», Садівничого кооперативу «Прогресс», Садівничого товариства «Прибой», Кооперативу садоводів та індивідуального дачного будівництва «Лагуна», Садівничого кооперативу «Мир і Дружба» про визнання протиправними та скасування рішень, -

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 08 листопада 2022 року частково задоволено адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «ФАКЕЛ».

На зазначене рішення суду Кароліно-Бугазька сільська рада Білгород-Дністровського району Одеської області 03.12.2022 року (згідно даних поштового відправлення) подала апеляційну скаргу.

Ухвалою судді П`ятого апеляційного адміністративного суду від 09 грудня 2022 року залишено без руху апеляційну скаргу Кароліно-Бугазької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області.

Для усунення недоліків апеляційної скарги надано Кароліно-Бугазькій сільській раді Білгород-Дністровського району Одеської області десятиденний строк з моменту отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху шляхом подання уточненої апеляційної скарги із зазначенням вірного номеру справи, в якій ухвалено оскаржуване судове рішення, разом з її копіями відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Зазначену ухвалу одержано апелянтом 09.12.2022 року, про що свідчать звіт про надсилання копії ухвали засобами електронного зв`язку та відповідне електронне підтвердження.

На виконання вимог апеляційного суду 16.12.2022 року апелянтом подано апеляційну скаргу разом із її копіями відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

З огляду на те, що недоліки скарги були усунуті не у повному обсязі, а саме в прохальній частині скарги залишався невиправленим помилково зазначений номер справи №420/13981/20, в якій оскаржуване судове рішення не ухвалювалось, та у зв`язку із виявленням додаткових недоліків апеляційної скарги, що виразились у допущенні помилок в найменуванні третьої особи по справі (Садівничого товариства «Сонечко») та не зазначенні у скарзі третіх осіб: Садівниче товариство «Прибой», Кооператив садоводів та індивідуального дачного будівництва «Лагуна», Садівничий кооператив «Мир і Дружба», і, відповідно, їх місцезнаходження, ухвалою судді П`ятого апеляційного адміністративного суду від 23 грудня 2022 року залишено без руху апеляційну скаргу Кароліно-Бугазької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області.

Для усунення недоліків апеляційної скарги надано Кароліно-Бугазькій сільській раді Білгород-Дністровського району Одеської області десятиденний строк з моменту отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Зазначену ухвалу одержано апелянтом 26.12.2022 року, про що свідчать звіт про направлення копії ухвали засобами електронного зв`язку та відповідне електронне підтвердження.

26.12.2022 року Кароліно-Бугазькою сільською радою Білгород-Дністровського району Одеської області надіслано засобами електронного зв`язку заяву про усунення недоліків скарги та апеляційну скаргу з урахуванням усунутих недоліків.

05.01.2023 року від апелянта засобами поштового зв`язку надійшла письмова заява про усунення недоліків скарги, поданій в цій адміністративній справі.

У відповідному поштовому відправленні не виявлено додатки до вказаної заяви: апеляційна скарга з урахуванням усунутих недоліків, про що 05.01.2023 січня працівниками відділу діловодства апеляційного суду складено акт за №5.

Також, 10.01.2023 року від Кароліно-Бугазької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області засобами електронного зв`язку надійшла заява про усунення недоліків скарги разом із апеляційною скаргою з урахуванням усунутих недоліків.

З огляду на те, що у визначений строк до апеляційного суду не подано копії апеляційної скарги відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі, ухвалою судді П`ятого апеляційного адміністративного суду від 12 січня 2023 року продовжено Кароліно-Бугазькій сільській раді Білгород-Дністровського району Одеської області строк на усунення недоліків апеляційної скарги, встановлений Ухвалою від 23 грудня 2022 року.

Для усунення недоліків апеляційної скарги надано Кароліно-Бугазькій сільській раді Білгород-Дністровського району Одеської області строк до 24.01.2023 року.

Зазначену ухвалу одержано апелянтом 16.01.2023 року, про що свідчать звіт про направлення копії ухвали засобами електронного зв`язку та відповідне електронне підтвердження.

01.02.2023 року від апелянта надійшла заява про усунення недоліків апеляційної скарги разом із апеляційною скаргою з урахуванням усунутих недоліків та її копіями відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Одночасно у заяві апелянт просить апеляційний суд враховувати ту обставину, що ним вчинено дії задля усунення встановлених недоліків скарги, але надіслані засобами поштового зв`язку матеріали з невідомих йому причин не були доставлені адресату. Наведене ініціювало апелянта повторно надіслати на адресу апеляційного суду оформлену 26.12.2022 року апеляційну скаргу з урахуванням усунутих недоліків та її копії для інших учасників по справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Перевіряючи можливість прийняття поданих апелянтом матеріалів та відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою, апеляційний суд враховує, що апелянтом на вимоги апеляційного суду у визначений строк вчинялись відповідні процесуальні дії.

Не доставлення засобами поштового зв`язку доданих до заяви про усунення недоліків скарги матеріалів ініціювало апелянта на вчинення повторних дій щодо усунення недоліків скарги поза межами установленого судом строку.

Одночасному врахуванню підлягає й те, що допущені недоліки в апеляційній скарзі мали технічний характер, наявність яких не викликає безумовних обставин для висновку про неможливість прийняти скаргу до розгляду та її повернення скаржнику.

З огляду на те, апелянт вживав активних дій задля приведення апеляційної скарги у відповідність до норм КАС України, реагував на вимоги апеляційного суду, повторне надсилання апелянтом матеріалів ініційоване не надходженням суду раніше надісланої засобами поштового зв`язку апеляційної скарги та її копій для осіб, які беруть участь у справі, пропущений строк є незначним та не свідчить про зловживання учасником своїми процесуальними правами, колегія суддів вважає за можливе продовжити апелянту процесуальний строк та прийняти подані ним матеріали до розгляду.

Враховуючи вищезазначене, апеляційна скарга приведена у відповідність до вимог ст. 296 КАС України і вважається поданою 03.12.2022 року (згідно даних поштового відправлення).

З огляду на викладене, оскільки вимоги ухвали про залишення апеляційної скарги без руху виконані, недоліки усунуто, перешкод для прийняття апеляційної скарги П`ятим апеляційним адміністративним судом та відкриття апеляційного провадження не встановлено.

Керуючись ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 169, ч.ч. 2, 3 ст. 300 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В :

Продовжити Кароліно-Бугазькій сільській раді Білгород-Дністровського району Одеської області строк на усунення недоліків скарги та прийняти подані апелянтом матеріали до розгляду.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Кароліно-Бугазької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08 листопада 2022 року по справі №420/3981/22 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ФАКЕЛ» до Кароліно-Бугазької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, за участю третіх осіб, які не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, Громадської організації «Спілка підприємців смт. Затока», Ради об`єднання садівничих кооперативів «Кароліно-Бугаз», Садівничого товариства «Сонечко», Обслуговуючого кооперативу «СК «Меліоратор», Садівничого товариства «Взморьє», Садівничого товариства «Січневець-3», Садівничого товариства «Старостинець», Садівничого товариства «Коммунальник», Садівничого кооперативу «Нептун», Дачний кооператив «Комунстрой-1», Садівницького кооперативу «Дружба», Садівничого товариства «Дружба», Садівничого кооперативу «Прогресс», Садівничого товариства «Прибой», Кооперативу садоводів та індивідуального дачного будівництва «Лагуна», Садівничого кооперативу «Мир і Дружба» про визнання протиправними та скасування рішень.

Запропонувати учасникам справи подати до П`ятого апеляційного адміністративного суду відзив та пояснення на апеляційну скаргу у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали.

Надіслати учасникам справи копії ухвали про відкриття апеляційного провадження, копії апеляційної скарги та інформацію про їхні права та обов`язки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач О.В. Єщенко

Суддя А.В. Крусян

Суддя О.В. Яковлєв

Дата ухвалення рішення06.02.2023
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу108832673
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —420/3981/22

Ухвала від 26.07.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 11.07.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Постанова від 27.04.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Постанова від 27.04.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 25.04.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 11.04.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 20.03.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 09.03.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні