Ухвала
від 08.02.2023 по справі 951/81/23
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ПРО ПРИВІД

08 лютого 2023 рокуСправа № 951/81/23 Провадження №1-кп/951/23/2023

Козівський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Козова Тернопільської області обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені 09.01.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023211050000017, відносно ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України,

У С Т А Н О В И В:

На розглядіу Козівськомурайонному судіТернопільської областіперебуває кримінальне провадження,відомості про яке внесені 09.01.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023211050000017, відносно ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України.

У судове засідання не з`явилися обвинувачена ОСОБА_5 , хоча була повідомлена про дату, місце і час судового засідання, причини неявки суду не повідомила.

Прокурор Бережанської окружної прокуратури ОСОБА_3 у судовому засіданні заявила клопотання про застосування до обвинуваченої приводу. Потерпілий погодився із таким клопотанням прокурора.

Вирішуючи заявлене прокурором клопотання, суд виходить з такого.

В силу ч. 2 ст. 318 КПК України, судовий розгляд здійснюється в судовому засіданні з обов`язковою участю сторін кримінального провадження, крім випадків, передбачених цим Кодексом. У судове засідання викликаються потерпілий та інші учасники кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст.323КПК України якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового засідання і вживає заходів до забезпечення його прибуття до суду. Суд також має право постановити ухвалу про привід обвинуваченого та/або ухвалу про накладення на нього грошового стягнення в порядку, передбаченому главами 11 та 12 цього Кодексу.

Згідно із ч. ч.1, 2 ст.140 КПК України привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час. Рішення про здійснення приводу приймається: під час судового провадження - судом за клопотанням сторони кримінального провадження, потерпілого, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, або з власної ініціативи. Рішення про здійснення приводу приймається у формі ухвали.

Статтею 6 Конвенції про захист прав і основоположних свобод людини гарантовано кожній фізичній або юридичній особі право на розгляд судом протягом розумного строку цивільної, кримінальної, адміністративної або господарської справи, а також справи про адміністративне правопорушення, у якій вона є стороною.

Практика Європейського суду з прав людини визначає, що сторона, яка задіяна в ході судового розгляду справи, зобов`язана з розумним інтервалом часу сама цікавитися провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

У рішенні Європейського Суду з прав людини в справі «Пономарьов проти України» від 03 квітня 2008 року зазначено, що сторони мають вживати заходи, щоб дізнатись про стан відомого їм судового провадження.

Згідно із статтею 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» суди застосовують при розгляді справ Конвенцію та практику Суду як джерело права.

Таким чином, обвинувачена ОСОБА_5 , будучи обізнаною, що складений щодо неї обвинувальний акт перебуває на розгляді у Козівському районному суді Тернопільської області, а також будучи викликаною у встановленому цим Кодексом порядку в судове засідання не з`являлася, не повідомила про причини свого неприбуття.

Враховуючи наведене суд вважає за можливе постановити ухвалу про привід обвинуваченої ОСОБА_5 у судове засідання, яке призначене на 10:00 год 21.01.2023.

Керуючись ст. 140 КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Здійснити привід обвинуваченої ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (зареєстрована та проживає АДРЕСА_1 ) у судове засідання Козівського районного суду Тернопільської області (вул. Соборна, 2, смт. Козова Тернопільської області) призначене на 10:00 год 21.02.2023.

Виконання ухвали доручити Відділу поліції №1 (м. Бережани) Тернопільського районного управління поліції ГУ НП в Тернопільській області.

Контроль за виконанням даної ухвали покласти на Бережанську окружну прокуратуру Тернопільської області.

За умови неможливості виконання цієї ухвали зобов`язати Відділ поліції№1(м.Бережани)Тернопільського районногоуправління поліціїГУ НПв Тернопільськійобластіповідомити суд про причини невиконання та про застосовані заходи, спрямовані на її виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ірина БРАТКІВ

СудКозівський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення08.02.2023
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу108842756
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —951/81/23

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Вирок від 28.02.2023

Кримінальне

Козівський районний суд Тернопільської області

Братків І. І.

Ухвала від 08.02.2023

Кримінальне

Козівський районний суд Тернопільської області

Братків І. І.

Ухвала від 02.02.2023

Кримінальне

Козівський районний суд Тернопільської області

Братків І. І.

Ухвала від 31.01.2023

Кримінальне

Козівський районний суд Тернопільської області

Братків І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні