Ухвала
від 08.02.2023 по справі 133/1020/22
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

08.02.23 справа № 133/1020/22

провадження № 2/133/816/22

Суддя Козятинського міськрайонного суду Вінницької області Пєтухова Н.О., розглянувши клопотання позивача, про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного нотаріуса Козятинського міського нотаріального округу Свідерської Олесі Володимирівни, про визнання права власності у порядку спадкування за заповітом на автомобіль, -

в с т а н о в и л а:

У провадженні суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного нотаріуса Козятинського міського нотаріального округу Свідерської Олесі Володимирівни про визнання права власності у порядку спадкування за заповітом на автомобіль.

08.02.2023 до суду надійшла заява позивача ОСОБА_1 про участь у наступному судовому засіданні, в режимі відеоконференції за допомогоюсервісу «easycon.com.ua».

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що дане клопотання не підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1, 2, 6, 8ст. 212 ЦПК України,передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення судуне пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Вимогами ч. 7ст.11ЗУ «Просудоустрій тастатус суддів» передбачено, що учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Отже, суд має право, однак не обов`язок, проводити розгляд справи у режимі відеоконференції при наявності відповідного клопотання сторони та технічних можливостей.

Вирішуючи клопотання позивача про проведення засідання в режимі відеоконференції, суд ураховує, що наступне судове призначено підготовче засідання на 05.04.2023 о 10 год. 20 хв., тобто до початку розгляду справи значний проміжок часу.

Враховуючи, що через військову агресію Російської Федерації частина енергетичної інфраструктури України зазнала значних пошкоджень, у зв`язку з чим запроваджені графіки відключень електроенергії, в тому числі і в Козятинському міськрайонному Вінницької області, які постійно змінюються, є тривалими та непередбачуваними в межах значного проміжку часу, вважаю, що вказане клопотання заявлено передчасно, оскільки до початку розгляду справи понад два місяці, що унеможливлює визначитись із порядком відключення електроенергії станом на 05.04.2023, та можливістю розгляду справи в режимі відеокенференції саме у цей день.

З огляду на викладене, в задоволенні заяви позивача слід відмовити.

Разом з тим, слід зауважити, що позивач вправі звернутись із вказаним клопотанням ближче до дати судового засідання, однак не пізніше ніж за п`ять днів до такого судового засідання.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.212,353 ЦПК України, суддя,-

постановила:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного нотаріуса Козятинського міського нотаріального округу Свідерської Олесі Володимирівни, про визнання права власності у порядку спадкування за заповітом на автомобіль, - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Наталя ПЄТУХОВА

Дата документу 08.02.23

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення08.02.2023
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу108875365
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —133/1020/22

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 23.06.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні