Ухвала
від 08.02.2023 по справі 488/1122/22
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 488/1122/22

Провадження № 2-о/488/27/23

УХВАЛА

Іменем України

08.02.2023 року м.Миколаїв

Суддя Корабельного районного суду міста Миколаєва Чернявська Я.А., розглянувши цивільну справу в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа:Управління праціта соціальногозахисту населенняКорабельного районувиконавчого комітетуМиколаївської міськоїради,про визнанняфізичної особи недієздатноюта призначенняопікуна,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Корабельного районного суду м. Миколаєва перебуває цивільна справа з окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Управління праці та соціального захисту населення Корабельного району виконавчого комітету Миколаївської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

07.11.2022 року ухвалою суду задоволено клопотання заявника ОСОБА_2 про призначення судової психіатричної експертизи по цивільній справі з окремого провадження за заявою ОСОБА_2 ,заінтересована особа:Управління праціта соціальногозахисту населенняКорабельного районувиконавчого комітетуМиколаївської міськоїради,про визнанняфізичної особи ОСОБА_3 недієздатною тапризначення опікуна іпризначено судовупсихіатричну експертизу, проведення якої доручено експертам Миколаївського філіалу судово-психіатричних експертиз (адреса: м. Миколаїв, вул. Корабелів, 14-Б).

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинено.

02.02.2023 року Миколаївською філією судово-психіатричних експертиз на адресу Корабельного районного суду м. Миколаєва були повернуті матеріали цивільної справи разом із матеріалами експертизи та висновком експерта.

Відповідно до ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав. Суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Згідно з ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені розділом IV «Окреме провадження» ЦПК України.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення.

Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується.

Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

На підставі вищезазначеного, суд вважає за необхідне поновити провадження у справі.

Керуючись ст. 254 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у цивільній справі з окремого провадження за заявою ОСОБА_2 ,заінтересована особа:Управління праціта соціальногозахисту населенняКорабельного районувиконавчого комітетуМиколаївської міськоїради,про визнанняфізичної особи недієздатноюта призначенняопікуна - поновити та призначити до судового розгляду на 22.03.2023 року о 12 год. 00 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я.А. Чернявська

Дата ухвалення рішення08.02.2023
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу108875802
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —488/1122/22

Рішення від 22.03.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 31.07.2022

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 27.07.2022

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні