Ухвала
від 09.02.2023 по справі 539/3573/22
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/3573/22

Провадження № 1-кп/539/83/2023

УХВАЛА

Іменем України

09 лютого 2023 Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

у складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Лубни кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Лубенського міськрайонного суду Полтавської області знаходиться справа по обвинуваченню ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України.

Обвинувачений ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився, про дату час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, заяв до суду не надавав, про причини неявки суд не повідомляв.

В судовому засіданні прокурор заявив клопотання про застосування приводу до обвинуваченого ОСОБА_4 в наступне судове засідання.

Участь обвинуваченого у підготовчому судовому провадженні є обов`язковою відповідно до вимог статті 314 КПК України. Оскільки, обвинувачений не прибув в судове засідання, на підставі пункту 1 частини 2 статті 322 КПК України суд має підстави для відкладення судового розгляду на час, необхідний для здійснення повторного виклику обвинуваченого в підготовче судове засідання.

Відповідно до статті 139 та статті 323 КПК України, якщо обвинувачений, який був у встановлений цим Кодексом порядку викликаний, не з`явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття, до обвинуваченого може бути застосовано привід.

Відповідно до статті 140 КПК України, привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу по здійснення приводу до місця її виклику з зазначений в ухвалі час.

Вислухавши думку прокурора, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання прокурора про застосування приводу до обвинуваченого підлягає задоволенню, оскільки він не з`явився до суду без поважних причин, судом вжиті заходи для повідомлення обвинуваченого про час розгляду справи, заяв, клопотань обвинувачений суду не надав, що дає підстави вважати, що обвинувачений ігнорує виклик до суду.

Відсутність в судовому засіданні обвинуваченого без поважних причин робить неможливим проведення підготовчого судового засідання, тому суд вважає за необхідне застосувати до обвинуваченого привід через органи внутрішніх справ для забезпечення розгляду кримінального провадження.

Керуючись ст.ст. 139, 140, 323, 371, 372 КПК України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання прокурора про застосування приводу - задовольнити.

Застосувати привід для забезпечення явки у наступне судове засідання, яке відбудеться о 11 год. 30 хв. 20 лютого 2023 в приміщенні Лубенського міськрайонного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, м. Лубни, вул. Монастирська, 17, до обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Карпилівка Лубенського району Полтавської області, який згідно обвинувального акту зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначеній в ухвалі час.

Привід здійснити через Лубенське РВП ГУНП в Полтавській області.

Контроль за виконанням ухвали покласти на Лубенську окружну прокуратуру Полтавської області.

Про виконання приводу або неможливості виконання із зазначенням причин інформувати головуючого до засідання письмово.

Попередити відповідальних за привід осіб Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області, що ненадання жодних документів на підтвердження можливості або неможливості виконання приводу є невиконанням судового рішення, за що передбачена юридична відповідальність.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108884003
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері охорони державної таємниці, недоторканності державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації Ухилення від призову за мобілізацією

Судовий реєстр по справі —539/3573/22

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Бєссонова Т. Д.

Вирок від 22.03.2023

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Бєссонова Т. Д.

Ухвала від 09.03.2023

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Бєссонова Т. Д.

Ухвала від 06.03.2023

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Бєссонова Т. Д.

Ухвала від 20.02.2023

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Бєссонова Т. Д.

Ухвала від 09.02.2023

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Бєссонова Т. Д.

Ухвала від 08.12.2022

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Бєссонова Т. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні