Ухвала
від 03.02.2023 по справі 757/4357/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4357/23-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 лютого 2023 року суддя Печерського районного суду м. Києва Матійчук Г.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Українське незалежне інформаційне агенство новин», ОСОБА_2 про захист честі, гідності, ділової репутації та зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

02.02.2023 року до Печерського районного суду м. Києва надійшов вказаний позов.

03.02.2023 року зроблено запит до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадської формувань відносно встановлення місця знаходження відповідача 1 - Товариства з обмеженою відповідальністю «Українське незалежне інформаційне агенство новин».

Як вбачається з інформації із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадської формувань відносно встановлення місця знаходження відповідача 1 - Товариства з обмеженою відповідальністю «Українське незалежне інформаційне агенство новин», встановлено, що останній знаходиться за адресою: вул. Хрещатик, 4, Шевченківський район, м. Київ, 01001.

Відповідно до ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадської формувань.

Відповідно до частини 9 статті 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

За приписами пункту 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

У відповідності до положень ч. ч. 1, 2 статті 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Однак, розгляд справи з порушенням підсудності є підставою для скасування судового рішення.

Враховуючи вищевикладене, з урахуванням того, що відповідач не зареєстрований та не перебуває в межах територіальної підсудності Печерського району міста Києва, суддя приходить до висновку, що справу слід передати до Шевченківського районного суду м. Києва, як помилково направлену до Печерського районного суду м. Києва.

Керуючись ст. ст. 27, 31, 32, 353, 15.5) Прикінцевих положень ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Цивільну справу №757/4357/23-ц за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Українське незалежне інформаційне агенство новин», ОСОБА_2 про захист честі, гідності, ділової репутації та зобов`язання вчинити дії - передати на розгляд до Шевченківського районного суду м. Києва (вул. Дегтярівська, 31-А, м. Київ, 03057).

Копію ухвали про направлення позову за підсудністю направити позивачу.

Спір про підсудність справи між судами не допускається.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційні скарги подаються учасниками справи до Київського апеляційного суду або через Печерський районний суд м. Києва, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності ЦПК України в редакції від 15 грудня 2017 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за вебадресою: http://court.gov.ua/fair/sud2606.

Суддя Г. О. Матійчук

Дата ухвалення рішення03.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108885754
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності, ділової репутації та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —757/4357/23-ц

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 03.02.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні