Ухвала
від 07.02.2023 по справі 341/1840/22
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/1840/22

Номер провадження 2/341/111/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

07 лютого 2023 року місто Галич

Галицький районний суд Івано-Франківської області в складі головуючогосудді Мергеля М. Р., за участю:

секретаря судового засідання Матейко О. С.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представниці третьої особи Марініної Ю. І.,

розглянув у підготовчому судовому засіданні питання призначення до судового розгляду по суті справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Служба у справах дітей Галицької міської ради Івано-Франківської області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

встановив:

ОСОБА_2 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_3 , третя особа: Служба у справах дітей Галицької міської ради Івано-Франківської області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, в якому просить:

- позбавити батьківських прав відповідача;

- стягувати з відповідача на її користь аліменти на утримання дітей: дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та сина ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/3 частини від заробітку (доходу) відповідача щомісячно.

Ухвалою суду від 27 грудня 2022 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання у порядку загального позовного провадження на 18 січня 2022 року.

У чергове підготовче засідання 07 лютого 2023 року з`явились представник позивачки та представниця третьої особи.

Відповідач не з`явився, хоч про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином відповідно до п. 1 ч. 8 ст. 128 ЦПК України, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення 31 січня 2023 року.

До суду надійшла 07 лютого 2023 року заява, в якій адвокат Шевчук-Філімон Н. М. просить підготовче засідання відкласти у зв`язку з її зайнятістю у іншій справі, яка слухається Коломийським міськрайонним судом Івано-Франківської області.

Представник позивача Раврик І. Д. щодо клоптання представниці відповідача поклався на розсуд суду.

Представниця третьої особи важала за необхідне відкласти підготовче судове засідання.

Оцінюючи подану адвокатом Шевчук-Філімон Н. М. заяву про відкладення підготовчого судового засідання, суд виходить з такого.

Відповідно дочастини восьмоїстатті 62ЦПК Україниу разі подання представником до суду заяви, скарги, клопотання він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідної заяви, скарги, клопотання.

Згідно зчастиною четвертоюстатті 62ЦПК України повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України"Про адвокатуру і адвокатську діяльність".

Оскільки в матеріалах справи відсутні будь-які докази, що підтверджують повноваження адвоката Шевчук-Філімон Н. М. як представника відповідача, то суд вважає за необхідне заяву про відкладення підготовчого судового засідання залишити без розгляду.

Зважаючи та те, що відповідач повідомлений про розгляд справи належним чином, у підготовче засідання не з`явився, жодних заяв чи клопотань не подав, відсутність обгрунтованих підстав для відкладення підготовчого засідання, суд дійшов висновку про необхідність проведення підготовчого засідання без участі відповідача чи його представника.

У підготовчому засіданні представник позивачки ОСОБА_1 та представниця третьої особи не заперечила щодо призначення справи до розгляду по суті.

Представниця третьої особи Служби у справах дітей Галицької міської ради Івано-Франківської області надала суду висновок комісії з питань захисту прав дитини Галицької міської ради щодо недоцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 стосовно малолітніх дітей.

Заслухавши учасників,дослідивши матеріалисправи, суд вважає, що справу необхідно призначити до судового розгляду по суті.

Встановлено склад осіб, які будуть брати участь у справі.

Відповідно до пункту 3 частини другої статті 200 ЦПК України суд закриває підготовче провадження із призначенням справи до розгляду по суті.

Керуючись статтями 200, 260 ЦПК України, суд

постановив:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Служба у справах дітей Галицької міської ради Івано-Франківської області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 21 лютого 2023 року о 11 годин 30 хвилин у приміщенні суду за адресою:м.Галич,вул.Караїмська,10,Івано-Франківськаобласть, зал судових засідань № 1.

У судове засідання викликати учасників провадження.

Сторони у справі можуть отримати інформацію щодо цієї справи за веб-адресою: http://gl.if.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяМикола МЕРГЕЛЬ

Дата ухвалення рішення07.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108888437
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —341/1840/22

Рішення від 21.02.2023

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Рішення від 21.02.2023

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні