Ухвала
від 09.02.2023 по справі 638/14748/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/14748/21

Провадження № 2/638/969/23

УХВАЛА

Іменем України

09 лютого 2023 року м. Харків

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Щепіхіна В. В. розглянувши клопотання представника позивача - адвоката Столярова Максима Валерійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної міграційноїслужби України в Харківській області, треті особи,що незаявляють самостійнихвимог щодопредмету спору:Департамент адміністративнихпослуг таспоживчого ринкуХарківської міськоїради вособі директораКитайгородської В.В.,Головне управлінняДержавної казначейськоїслужби Українив Харківськійобласті провідшкодування матеріальноїта моральноїшкоди,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дзержинського районного суду м. Харкова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної міграційноїслужби України в Харківській області, треті особи,що незаявляють самостійнихвимог щодопредмету спору:Департамент адміністративнихпослуг таспоживчого ринкуХарківської міськоїради вособі директораКитайгородської В. В.,Головне управлінняДержавної казначейськоїслужби Українив Харківськійобласті провідшкодування матеріальноїта моральноїшкоди.

Представником позивача подано заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, в якій просить проводити судове засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу vkz.court.gov.ua.

Розглянувши заяву, суд дійшов висновку про її задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1, 2 та 4ст. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Відповідно до п. 2 Розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

В заяві про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції представник позивача просить використати систему відеоконференцзв`язку «VKZ».

Дзержинський районний суд м. Харкова має технічну можливість провести судове засідання в режимі відеоконференцзв`язку за допомогою програмного забезпечення vkz.court.gov.ua.

Відповідно до ч. 5ст. 212ЦПК Українисудзвертає увагу, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідно до ч. 4ст. 212 ЦПК Українипід час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд вважає, що з огляду на те, що у зв`язку із запровадженням карантиних обмежень для запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), віддаленістю представника позивача від суду, та з урахуванням необхідності забезпечення права на доступ до правосуддя, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи vkz.court.gov.ua, заява представника позивача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення vkz.court.gov.ua підлягає задоволенню.

Керуючисьст. 212 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача - адвоката Столярова Максима Валерійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної міграційноїслужби України в Харківській області, треті особи,що незаявляють самостійнихвимог щодопредмету спору:Департамент адміністративнихпослуг таспоживчого ринкуХарківської міськоїради вособі директораКитайгородської В.В.,Головне управлінняДержавної казначейськоїслужби Українив Харківськійобласті провідшкодування матеріальноїта моральноїшкоди -задовольнити.

Розгляд цивільної справи № 638/14748/21 за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної міграційноїслужби України в Харківській області, треті особи,що незаявляють самостійнихвимог щодопредмету спору:Департамент адміністративнихпослуг таспоживчого ринкуХарківської міськоїради вособі директораКитайгородської В.В.,Головне управлінняДержавної казначейськоїслужби Українив Харківськійобласті провідшкодування матеріальноїта моральноїшкоди, проводити в режимі відеоконференції за участю учасника справи поза межами приміщення суду за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення vkz.court.gov.ua.

Забезпечити участь представника позивача - адвоката Столярова Максима Валерійовича у розгляді справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Роз`яснити представнику позивача - адвокату Столяровe Максимe Валерійовичe, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. В. Щепіхіна

Дата ухвалення рішення09.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108889235
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної міграційноїслужби України в Харківській області,

Судовий реєстр по справі —638/14748/21

Рішення від 19.10.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 27.09.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні