Ухвала
від 09.02.2023 по справі 143/111/23
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/111/23

УХВАЛА

про відкриття провадження в цивільній справі

09.02.2023р. м. Погребище

Суддя Погребищенського районного суду Вінницької області Сич С.М., ознайомившись із матеріалами цивільної справи за позовом Акціонерного товариства «Вінницяобленерго» (21001, м. Вінниця, вул. Магістратська, 2) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення вартості необлікованої електричної енергії, -

Встановив:

02.02.2023 року до Погребищенського районного суду Вінницької області надійшла позовна заява Акціонерного товариства «Вінницяобленерго» до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електричної енергії.

В позовній заяві представник позивача просить стягнути з відповідача ОСОБА_1 на користь Акціонерного товариства «Вінницяобленерго» майнову шкоду, завдану необлікованим використанням електричної енергії, у розмірі 5523 грн. 04 коп.

02.02.2023року відповідно до ст.16 Закону України "Про захист персональних даних" та ч.1 ст.187 ЦПК України судом був зроблений запит за місцем проживання (перебування) відповідача ОСОБА_1 до Погребищенської міської ради Вінницького району Вінницької області.

07.02.2023 року із Погребищенської міськоїради Вінницькогорайону Вінницькоїобласті до суду надійшло повідомлення про реєстрацію місця проживання ОСОБА_1 .

Відповідно до вимог ст.ст.175, 177 ЦПК України позовна заява подана особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Справа підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства та підсудна Погребищенському районному суду Вінницької області.

За змістом ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

В силу п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

В ч. 9 ст. 19 ЦПК України обумовлено, що для цілей цього Кодексу розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб вираховується станом на 1 січня календарного року, в якому подається відповідна заява або скарга, вчиняється процесуальна дія чи ухвалюється судове рішення.

Згідно із ст. 7 ЗУ «Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 03.11.2022 року № 2710-IX розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 01.01.2023 року становить 2684 грн. 00 коп.

Предметом позову у даній справі є стягнення вартості необлікованої електричної енергії в розмірі 5523 грн. 04 коп. Таким чином, ціна позову у цій справі не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а тому у розумінні приписів ЦПК України дана справа є малозначною в силу своїх властивостей.

Відтак, суддя приходить до висновку, що дана справа підлягає розгляду тільки за правилами спрощеного позовного провадження.

За змістом ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи ту обставину, що позивачем заявлено клопотання про розгляд справи в судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін, та, беручи до уваги, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суддя вважає, що дану справу необхідно розглядати без виклику сторін за наявними у справі матеріалами.

Керуючисьст. ст. 19, 187, 260, 274, 279 ЦПК України, -

Ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №143/111/23 за позовом Акціонерного товариства «Вінницяобленерго» до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електричної енергії.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити розгляд справи на 11 год. 00 хв. 20.03.2023 року в приміщенні Погребищенського районного суду Вінницької області без повідомлення (виклику) сторін.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позовну заяву - п`ятнадцять днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що відзив на позовну заяву за формою та змістом має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Копія відзивута доданихдо ньогодокументів іншимучасникам справиповинна бутинадіслана (надана)одночасно знадісланням (наданням)відзиву досуду. У разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити строк для подання позивачем відповіді на відзив - п`ять днів з дня отримання відзиву.

Встановити строкдля поданнявідповідачем заперечення- п`ять днів здня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити сторонам, що відповідь на відзив та заперечення за формою та змістом мають відповідати вимогам, встановленим частиною третьою п`ятою ст.178 ЦПК України. Копії відповіді на відзив, заперечення та доданих до них документів іншим учасникам справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з їх надісланням (наданням) до суду.

Роз`яснити, що відповідач має право подати клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін в строк для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (http://pgb.vn.court.gov.ua).

Надіслати учасникам справи копію даної ухвали, а відповідачу також копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення09.02.2023
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу108901127
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення вартості необлікованої електричної енергії

Судовий реєстр по справі —143/111/23

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Рішення від 20.03.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні