Ухвала
від 10.02.2023 по справі 441/78/22
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/78/22

1-кс/441/103/2023

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів,

які містять охоронювану законом таємницю

10.02.2023 слідчий суддя Городоцького районного суду Львівської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Городоцького відділу Пустомитівської окружної прокуратури ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю,

в с т а н о в и в:

прокурор Городоцького відділу Пустомитівської окружної прокуратури ОСОБА_3 , звернувся з клопотанням про надання йому тимчасового доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, зокрема до документів, які знаходяться у АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме до документів, що містять інформацію про вказаних користувачів облікових записів у системі Liq Pay та усі платежі, здійснені з вказаних банківських карток через систему Liq Pay. Зазначив, що такі документи на даний час знаходяться в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), однак з метою забезпечення швидкого досудового розслідування необхідно надати можливість їх вилучення у Західному ГРУ АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АДРЕСА_2 .

Також зазначив, що в провадженні СВ відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 Головного управління Національної поліції у Львівській області перебувають матеріали кримінального провадження, весеного до Єдиного реєтру досудових розслідувань за №42021142270000045 від 08.09.2021, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст.190 КК України.

В обгрунтування клопотання покликається на те, що в ході досудового розслідування даного кримінального провадження було встановлено, що у 2021 році невідомі особи, видаючи себе за працівників автосалону « ІНФОРМАЦІЯ_2 » із офісом у м.Луцьк, під приводом продажу транспортних засобів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами громадян, які останні перерахували на банківські рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_3 ).

Згідно документів, отриманих від банківських установ, особи, які вчинили дані кримінальні правопорушення, здійснювали численні платежі з використанням системи Liq Pay та банківських карток, відкритих на підставних осіб.

Прокурор Городоцького відділу Пустомитівської окружної прокуратури ОСОБА_3 зазначив, що для проведення повного, всебічного розслідування та встановлення істини у даному кримінальному провадженні необхідно отримати доступ до документів, які знаходяться у АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Беручи до уваги викладене вище, а також спосіб вчинення кримінального правопорушення і неможливість отримати відомості в інший спосіб та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність останніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно надати тимчасовий доступ до інформації, зокрема до документів, які знаходяться у АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме до документів, що містять інформацію про вказаних користувачів облікових записів у системі Liq Pay та усі платежі, здійснені з вказаних банківських карток через систему Liq Pay. Такі документи на даний час знаходяться в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), однак з метою забезпечення швидкого досудового розслідування необхідно надати можливість їх вилучення у Західному ГРУ АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АДРЕСА_2 .

В судове засідання прокурор Городоцького відділу Пустомитівської окружної прокуратури ОСОБА_3 не з`явився, подав заяву, в якому дане клопотання підтримує, та просить розглядати таке у його відсутності.

Відповідно до ч. 3ст. 244 КПК України, особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Відповідно до ч.4ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося.

Дослідивши матеріали клопотання та докази, додані до такого, приходжу до наступного висновку.

Із змісту клопотання від 08.02.2023 вбачається, що в провадженні СВ відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 Головного управління Національної поліції у Львівській області перебувають матеріали кримінального провадження, весеного до Єдиного реєтру досудових розслідувань за №42021142270000045 від 08.09.202, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст.190 КК України.

Відповідно дост. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В ч. 1ст. 160 КПК Українипередбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених уст. 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5ст. 163 цього Кодексу, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ст.ст.60-62Закону України«Про банкита банківськудіяльність» інформація стосовно операцій за рахунками конкретної юридичної особи або фізичної особи-суб`єкта підприємницької діяльності за конкретний проміжок часу, яка містить банківську таємницю з розкриттям клієнтів іншого банку здійснюється тільки за рішенням суду.

Відповідно до ч. 7ст. 163 КПК Українислідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

А тому, дослідивши матеріали клопотання про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, слідчий суддя вважає, що вбачається наявність достатніх підстав вважати, що дані речі і документи (інформація) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, нададуть можливість встановити особу, що вчинила кримінальне правопорушення, підтвердити факт вчинення кримінального правопорушення та викриття злочинної діяльності, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до зазначених речей і документів (інформації).

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що клопотання про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, відповідає вимогамст. 160 КПК України, слідчий суддя вважає, що клопотання слід задовольнити.

На підставі вищевикладеного, відповідно до ч. 1ст. 159 КПК України, керуючись ст. ст.132,160,163,164 КПК України, слідчий суддя -

п о с т а н о в и в:

Клопотання - задовольнити.

Надати прокурору Городоцького відділу Пустомитівської окружної прокуратури ОСОБА_3 , слідчим СВ відділення поліції №1 Львівського РУП №2 ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , заступнику начальника СВ відділення поліції №1 Львівського РУП №2 ГУ НП у Львівській області ОСОБА_7 тимчасовий доступ до документів, які знаходяться а АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з можливістю їх вилучення у Західному ГРУ АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АДРЕСА_2 , та містять інформацію про користувачів платіжного сервісу Liq Pay, які у період з 20.01.2021 по 13.07.2021 здійснювали платежі з використанням банківських карток: № НОМЕР_4 ; № НОМЕР_5 ; № НОМЕР_6 ; № НОМЕР_7 ; № НОМЕР_8 ; № НОМЕР_9 , в тому числі персональні дані, вказані у налаштуваннях профілю, електронна почта, фінансовий номер телефону, ІР-адреси з яких проходила реєстрація та здійснювались платежі, історія входів у обліковий запис, зазначення дати, часу та місця входу в обліковий запис, інформацію про усі банківські картки, які додані до облікового запису, інформацію про усі платежі, здійснені вказаними користувачами з моменту реєстрації по даний час.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали, може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання вищевказаних документів.

Строк дії ухвалиодин місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГородоцький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення10.02.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108920662
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —441/78/22

Ухвала від 06.04.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 06.04.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 14.03.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 06.03.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 28.02.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 22.02.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 16.02.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Перетятько О. В.

Ухвала від 10.02.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Яворська Н. І.

Ухвала від 10.02.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Яворська Н. І.

Ухвала від 30.01.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні