Рішення
від 13.02.2023 по справі 904/4588/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.02.2023м. ДніпроСправа № 904/4588/22За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Вето", м. Дніпро

до Товариства з обмеженою відповідальністю "РБ Строй", м. Дніпро

про стягнення 106 213,55грн.

Суддя Євстигнеєва Н.М.

Без виклику (повідомлення) учасників

С У Т Ь С П О Р У:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Вето" звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області із позовом, яким просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "РБ Строй" заборгованість у розмірі 106 213,55грн, з яких:

- основний борг у розмірі 83 237,65грн;

- 3 % річних у розмірі 2 291,89грн.

- втрати від інфляції у розмірі 20 684,01грн.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов договору субпідряду №В-264/21 від 28 вересня 2021 року в частині повної та своєчасної оплати за виконані роботи.

Згідно Протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 05.12.2022 справу №904/4588/22 передано на розгляд судді Євстигнеєвої Н.М.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 12.12.2022 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін у порядку письмового провадження.

Відповідач правом на подання відзиву на позов з викладенням письмових пояснень у межах визначеного законом і судом строків не скористався, клопотань про необхідність витребування доказів чи прийняття від нього додаткових доказів не заявляв, як не заявляв і про бажання надати власні пояснення по суті спору.

Про розгляд справи відповідач повідомлявся рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення (ухвали суду) за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: вул. Тернопільська, 2, м. Дніпро, 49049.

Згідно витягу з офіційного сайту Акціонерного товариства "Укрпошта" щодо відстеження пересилання поштового відправлення №4930021099181, ухвала господарського суду про відкриття провадження у справі не вручена відповідачу.

Також ухвалу суду від 12.12.2022 по справі №904/4588/22 в електронному вигляді направлено на електронну адресу відповідача, а саме: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Документ доставлено до електронної скриньки 12.12.2022, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа.

Пунктом 2 ч.6 ст.242 ГПК України встановлено, що днем вручення судового рішення є, зокрема, день отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи.

Отже, судом були вчинені всі передбачені законом заходи для належного повідомлення відповідача про розгляд справи.

Згідно з частиною дев`ятою статті 165 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до статті 248 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи приписи частини 4 статті 240 Господарського процесуального кодексу України, у зв`язку з розглядом справи без повідомлення (виклику) учасників справи, рішення підписано без його проголошення.

Розглянувши наявні в матеріалах справи докази, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позовна заява, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, господарський суд, -

В С Т А Н О В И В:

28 вересня 2021 року між Товариством з обмеженою відповідальністю "РБ Строй" (генпідрядник) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Вето" (підрядник) укладено договір субпідряду №В-264/21 (а.с. 29-36).

Відповідно до п. 1.1 договору в порядку та на умовах, визначених цим договором, підрядник бере на себе зобов`язання на власний ризик за завданням генпідрядника виконати роботи з монтажу і наладки системи відео спостереження (далі-роботи), на об`єктах (далі - об`єкти, окремо - об`єкт), відповідно до технічного завдання, а генпідрядник зобов`язується забезпечити доступ до об`єктів, на якому будуть виконуватися роботи, створити підряднику необхідні умови для виконання робіт, прийняти виконану роботу і оплатити її вартість.

Підрядник зобов`язується протягом 7 (семи) календарних днів після предприймання магазину під монтаж обладнання, виконати роботи з монтажу і наладки системи відео спостереження на об`єкті та передати їх генпідряднику, а генпідрядник прийняти і оплатити виконані роботи (п. 1.2 договору).

Перелік, вартість матеріалів і робіт з монтажу і наладки системи відеоспостереження по кожному з об`єктів генпідрядника вказуються в кошторисі, що є додатком №1 до цього договору та його невід`ємною частиною (п. 1.3 договору).

За умовами п. 2.1 договору підрядник зобов`язаний виконати передбачені цим договором роботи, якість яких повинна відповідати вимогам нормативно-правових актів, якими регламентовано відносини у сфері будівництва технічній документації та умовам договору.

Вартість робіт і використовуваних матеріалів з монтажу і наладки системи відеоспостереження на об`єктах генпідрядника визначається згідно кошторису, що є додатком №1 до цього договору (п. 3.1 договору).

Оплата виконаних підрядних робіт за цим договором здійснюється генпідрядником у безготівковій формі, шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок підрядника у наступному порядку:

- аванс у розмірі 250 000,00грн (двісті п`ятдесят тисяч гривень 00 копійок), в т.ч. ПДВ - 41 666,67грн, сплачується на підставі виставленого підрядником рахунку протягом 5 (п`яти) банківських днів з моменту підписання договору та отримання генпідрядником оригіналу цього рахунку;

Остаточний розрахунок, за виконані роботи по об`єкту здійснюються генпідрядником після надання підрядником генпідряднику підписаного керуючою особою Магазину ТОВ "АТБ-Маркет" та службою безпеки Магазину ТОВ "АТБ-Маркет", а також затвердженою печаткою Магазину ТОВ "АТБ-Маркет" попереднього акту виконаних робіт з монтажу і наладки системи відеоспостереження, що є додатком №2 до цього договору, на підставі виставленого підрядником рахунку та акту здачі-приймання виконаних робіт підписаних сторонами, протягом 5 (п`яти) робочих днів. Відстрочення платежу не є комерційним кредитом (п. 4.1 договору).

За умовами п. 4.2 договору генпідрядник має право затримати платежі за роботи, виконані підрядником з порушенням умов цього договору, державних стандартів, норм і правил, документації на виконання робіт, на строк, необхідний для усунення виявлених порушень. Факт порушення умов цього договору, державних стандартів, норм і правил, документації на виконання робіт з монтажу і наладки системи відеоспостереження фіксується актом, що підписується представниками обох сторін. У випадку відмови підрядника підписати зазначений акт генпідрядник має право скласти цей акт із залученням фахівців незацікавлених організацій (зокрема, Торгово-промислової палати України).

Належним виконанням генпідрядником зобов`язання з оплати виконаних підрядних робіт за цим договором є момент (день) зарахування грошових коштів на банківський рахунок підрядника уповноваженим банком генпідрядника на підставі платіжного доручення генпідрядника про перерахування платежу на користь підрядника. У момент зарахування грошових коштів на банківський рахунок підрядника, зобов`язання генпідрядника з оплати виконаних робіт за цим договором визнається сторонами виконаним у частині суми, зарахованої на банківський рахунок підрядника (п. 4.3 договору).

Відповідно до п. 5.1 договору загальний строк виконання усіх підрядних робіт за цим договором складає: 7 (сім) календарних днів після предприймання магазину під монтаж обладнання.

Місце виконання робіт по кожному об`єкту вказується в кошторисі (додаток №1 до цього договору та його невід`ємна частина) (п. 5.4 договору).

Підрядник зобов`язаний не пізніше останнього дня терміну виконання робіт повідомити керуючу особу Магазину ТОВ "АТБ-Маркет" та службу безпеки Магазину ТОВ "АТБ-Маркет" про проведення випробування змонтованої системи відеоспостереження, після чого сумісно підписати попередній акт виконаних робіт з монтажу і наладки системи відеоспостереження, що є додатком №2 до цього договору та завірити його печаткою Магазину ТОВ "АТБ-Маркет" (п. 5.6.2 договору).

Генпідрядник зобов`язаний своєчасно та в повному обсязі оплатити виконані роботи; виконувати належним чином зобов`язання, передбачені договором, Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України та іншими нормативно-правовими актами (п. 6.1.1, 6.1.4 договору).

У разі невиконання або неналежного виконання зобов`язань за договором сторони несуть відповідальність, передбачену цим договором та чинним законодавством (п. 7.1 договору).

За умовами пункту 7.2 договору у разі невиконання або несвоєчасного виконання зобов`язань за договором винна сторона сплачує іншій стороні штрафні санкції (неустойка, штраф, пеня), а також понад штрафні санкції відшкодовує завдані генпідряднику збитки у відповідності з пунктом 7.3 цього договору та вимогами ст. 231 Господарського кодексу України.

Нарахування штрафних санкцій здійснюється протягом усього періоду прострочення, незалежно від його тривалості. Сторони домовились, що строк позовної давності для стягнення штрафних санкцій становитиме три роки.

Цей договір набирає чинності з дати його укладення і діє до 31.12.2021, але в будь-якому разі до повного виконання сторонами обов`язків за цим договором. Якщо за 1 місяць до закінчення строку дії договору жодна із сторін не вимагатиме його припинення, договір вважається пролонгованим (продовженим) на тих же умовах і на кожний наступний рік (п. 10.1 договору).

Сторонами складний та підписаний Додаток № 1 до договору субпідряду №В-264/21 від 28.09.2021 "Кошторис на виконання робіт з монтажу і наладки системи відеоспостереження", об`єкт: магазин "Продукти__", Закарпатська область, м. Хуст, вул. Карпатської Січі, 63, загальна вартість 333 237,65грн (а.с. 37).

Договір підписаний сторонами та скріплений печатками без зауважень та заперечень до нього.

В матеріалах справи відсутні докази того, що спірний договір визнавався недійсним в судовому порядку.

Так, жодна із сторін письмово на виявила бажання припинити дію договору. Відтак, договір субпідряду №В-264/21 від 28.09.2021 був чинним протягом спірного періоду.

ТОВ "Вето" виставило відповідачу рахунок на оплату №4065 від 28.09.2021 на суму 250 000,00грн (а.с. 39).

ТОВ "РБ Строй" перерахувало на розрахунковий рахунок позивача аванс у розмірі 250 000,00грн, що підтверджується платіжним дорученням №1241 від 05.10.2021 (а.с 40).

На виконання умов договору №В-264/21 від 28.09.2021 позивачем (підрядником) виконані роботи з монтажу і наладки системи відеоспостереження на об`єкті: магазин "Продукти-АТБ", Закарпатська область, м. Хуст, вул. Карпатської Січі, 63 на суму 333 237,65грн, про що сторонами складено акт №ВЕ-546 здачі-приймання виконаних робіт від 23.12.2021 (а.с. 41).

Сторони претензій одна до одної не мають, та підтверджують, що якість виконаних підрядником робіт відповідає умовам договору №В-264/21 від 28.09.2021 і приймається генпідрядником в повному обсязі.

Акт здачі-приймання виконаних робіт містить підписи сторін, які скріплені печатками підприємств.

ТОВ "Вето" виставило відповідачу рахунок-фактуру №ВЕ000004065/1 від 23.12.2021 на суму 83 237,65грн (а.с. 42).

ТОВ "РБ Строй" (генпідрядник) не розрахувалось за виконані роботи, заборгованість становить 83 237,65грн.

Заборгованість також підтверджується актом звіряння взаємних розрахунків між сторонами за період 01.04.2022-30.06.2022 (а.с. 44).

Окрім того, 30.09.2022 позивач направив на адресу відповідача претензію про погашення суми заборгованості за договором субпідряду №В-264/21 від 28.09.2021 на суму 83 237,65грн, за вих. №310-10 від 26.09.2022, з вимогою сплатити протягом 30 календарних днів з дати одержання претензії (а.с. 45-46).

Станом на час звернення позивача з позовом до суду заборгованість за договором субпідряду №В-264/21 від 28.09.2021 у сумі 83 237,65грн відповідачем не сплачена.

Позивач просить стягнути з відповідача основний борг у розмірі 83 237,65грн, 3 % річних у розмірі 2 291,89грн та інфляційні втрати у розмірі 20 684,01грн, що і є причиною виникнення спору.

Предметом доказування у даній справі є обставини, пов`язані з укладенням договору субпідряду, строк дії договору, строк та порядок виконання робіт, загальна вартість виконаних за договором робіт, строк та порядок оплати, наявність/відсутність заборгованості, наявність оплати, наявність/відсутність підстав для застосування відповідальності за порушення зобов`язань за договором.

За змістом статті 11 Цивільного кодексу України цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. Договір є двостороннім, якщо правами та обов`язками наділені обидві сторони договору. (стаття 626 Цивільного кодексу України).

До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цім Кодексом.

Згідно ч. 1 ст. 193 Господарського Кодексу України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Згідно з ч. 1 ст. 509 ЦК України зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Укладений між сторонами договір субпідряду №В-264/21 від 28.09.2021 за своєю правовою природою є договором підряду на проведення робіт, правовідносини за яким регулюються положеннями глави 61 Цивільного кодексу України.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 837 ЦК України за договором підряду одна сторона (підрядник) зобов`язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов`язується прийняти та оплатити виконану роботу.

Підрядник має право, якщо інше не встановлено договором, залучити до виконання роботи інших осіб (субпідрядників), залишаючись відповідальним перед замовником за результат їхньої роботи. У цьому разі підрядник виступає перед замовником як генеральний підрядник, а перед субпідрядником - як замовник (ч. 1 ст. 838 ЦК України).

Генеральний підрядник відповідає перед субпідрядником за невиконання або неналежне виконання замовником своїх обов`язків за договором підряду, а перед замовником - за порушення субпідрядником свого обов`язку (ч. 2 ст. 838 ЦК України).

Частинами 1, 3 ст. 843 Цивільного кодексу України визначено, що у договорі підряду визначається ціна роботи або способи її визначення. Ціна роботи у договорі підряду включає відшкодування витрат підрядника та плату за виконану ним роботу.

Ціна у договорі підряду може бути визначена у кошторисі. Якщо робота виконується відповідно до кошторису, складеного підрядником, кошторис набирає чинності та стає частиною договору підряду з моменту підтвердження його замовником (ч. 1 ст. 844 ЦК України).

Частиною 1 ст. 846 Цивільного кодексу України передбачено, що строки виконання роботи або її окремих етапів встановлюються у договорі підряду.

Якщо договором підряду не передбачена попередня оплата виконаної роботи або окремих її етапів, замовник зобов`язаний сплатити підрядникові обумовлену ціну після остаточної здачі роботи за умови, що роботу виконано належним чином і в погоджений строк або, за згодою замовника, - достроково. Підрядник має право вимагати виплати йому авансу лише у випадку та в розмірі, встановлених договором (ст. 854 ЦК України).

Згідно ст. 526 Цивільного Кодексу України зобов`язання мас виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом (ст. 525 ЦК України).

Якщо у зобов`язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (ст.530 Цивільного кодексу України).

Стаття 629 ЦК України передбачає, що договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Уклавши вищевказаний договір, у генпідрядника та підрядника виникли зобов`язальні правовідносини один перед одним, а саме: у підрядника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Вето" виконати роботи з монтажу і наладки системи відеоспостереження на об`єкті: магазин "Продукти-АТБ", Закарпатська область, м. Хуст, вул. Карпатської Січі, 63, а у генпідрядника - Товариства з обмеженою відповідальністю "РБ Строй" - прийняти та оплатити їх.

З огляду на умови п. 4.1 договору строк оплати виконаних робіт за Актом № ВЕ-546 від 23.12.2021, є таким, що настав 31.12.2021, прострочка з 01.01.2022.

Між тим, в установлений договором строк, відповідач свої зобов`язання з оплати вартості виконаних робіт не виконав.

Будь-яких доказів своєчасної оплати заявленої позивачем до стягнення заборгованості у сумі 83 237,65грн відповідачем відповідно до положень статей 13, 74 ГПК України під час розгляду справи не надано, а судом таких обставин не встановлено.

За наведеного, вимоги позивача про стягнення з відповідача заборгованості у розмірі 83 237,65грн визнаються судом обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

З аналізу зазначеної норми випливає, що нарахування 3 % річних входять до складу грошового зобов`язання і є особливою мірою відповідальності боржника за прострочення грошового зобов`язання, оскільки виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат (збитків) кредитора від знецінення грошових коштів внаслідок інфляційних процесів та отримання компенсації (плати) від боржника за користування утримуваними ним грошовими коштами, належними до сплати кредиторові.

Вимагати сплати суми боргу, а також 3 % річних є правом кредитора, яким останній наділений в силу нормативного закріплення зазначених способів захисту майнового права та інтересу.

Позивач нарахував та просить стягнути 3% річних за період прострочки з 31.12.2021 по 30.11.2022 у сумі 2 291,89грн та інфляційні збитки за січень-жовтень 2022 року розмірі 20 684,01грн.

Перевіркою правильності нарахування 3% річних судом встановлено, що позивачем невірно визначено період прострочки виконання зобов`язання.

Відповідно до статті 73 Кодексу законів про працю України 25 грудня - Різдво за Григоріанським календарем - святковий день (субота). У випадку, коли святковий або неробочий день співпадає з вихідним днем, то такий вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого (ч. 3 ст. 67 Кодексу законів про працю України).

Таким чином, вихідний 25 грудня 2021 року перенесений на понеділок 27 грудня 2021 року.

А відтак, на суму боргу 83 237,65грн за період з 01.01.2022 по 31.10.2022 (334дн.) нарахуванню підлягають 3% річних у сумі 2 285,04грн.

Здійснивши перевірку наданого позивачем розрахунку втрат від інфляції, судом встановлено його арифметичну вірність (тобто помилок не виявлено).

Відповідно до частини 1 статті 13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін.

Згідно з пунктом третім частини третьої статті 129 Конституції України та статями 73, 74, 77, 79 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Наявність обставини, на яку сторона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, вважається доведеною, якщо докази, надані на підтвердження такої обставини, є більш вірогідними, ніж докази, надані на її спростування.

Враховуючи вищевикладене, дослідивши умови договору, надавши відповідну юридичну оцінку всім доказам наявним в матеріалах справи, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для часткового задоволення позову, стягненню з відповідача підлягає основний борг у сумі 83 237,65грн, 3% річних у розмірі 2 285,04грн, втрати від інфляції у сумі 20 684,01грн, а всього 106 206,70грн.

При зверненні до господарського суду позивачем сплачено судовий збір у розмірі 2 481,00грн, що підтверджується платіжним дорученням №27401 від 02.12.2022 (а.с. 7). Надходження судового збору у сумі 2 481,00грн підтверджено випискою про зарахування судового збору до спеціального фонду державного бюджету України.

Згідно зі статтею 129 Господарського процесуального кодексу України, з огляду на те, що позовні вимоги задоволено судом частково, судовий збір покладається на відповідача пропорційно до розміру задоволених вимог у сумі 2 480,84грн (106 206,70грн*2 481,00грн/106 213,55грн).

Керуючись статтями 2, 3, 20, 73 - 79, 86, 91, 129, 233, 236 - 238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Вето" до Товариства з обмеженою відповідальністю "РБ Строй" про стягнення 106 213,55грн - задовольнити частково.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "РБ Строй" (вул. Тернопільська, 2, м. Дніпро, 49049; ідентифікаційний код 43367535) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Вето" (вул. Липова, буд. 6, м. Дніпро, 49124; ідентифікаційний код 32653295) основний борг у сумі 83 237 (вісімдесят три тисячі двісті тридцять сім)грн 65коп., 3% річних у сумі 2 285(дві тисячі двісті вісімдесят п`ять)грн 04коп., втрати від інфляції у сумі 20 684 (двадцять тисяч шістсот вісімдесят чотири)грн 01коп. та витрати по сплаті судового збору у сумі 2 480 (дві тисячі чотириста вісімдесят)грн 84коп., видати наказ.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

В решті позовних вимог відмовити.

Рішення суду може бути оскаржене протягом двадцяти днів з дня підписання рішення шляхом подання апеляційної скарги до Центрального апеляційного господарського суду.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення підписано 13.02.2023

Суддя Н.М. Євстигнеєва

Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу108925827
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 106 213,55грн

Судовий реєстр по справі —904/4588/22

Судовий наказ від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Постанова від 02.11.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чус Оксана Володимирівна

Ухвала від 14.09.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чус Оксана Володимирівна

Ухвала від 07.04.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Орєшкіна Еліна Валеріївна

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Орєшкіна Еліна Валеріївна

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Орєшкіна Еліна Валеріївна

Рішення від 13.02.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 12.12.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні