Ухвала
від 13.02.2023 по справі 754/7521/22
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/1361/23

Справа № 754/7521/22

У Х В А Л А

Іменем України

13 лютого 2023 року Деснянський районний суд міста Києва

у складі головуючого судді Гринчак О.І.

за участю секретаря судових засідань Чехун Ю.В.

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3 ,

розглядаючи у підготовчому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Служби у справах дітей та сім`ї Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, треті особи: Центр соціально-психологічної реабілітації дітей № 1, Деснянський районний у місті Києві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_4 про визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дітей,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Деснянського районного суду міста Києва перебуває на розгляді справа № 754/7521/22 за позовом ОСОБА_1 до Служби у справах дітей та сім`ї Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, треті особи: Центр соціально-психологічної реабілітації дітей № 1, Деснянський районний у місті Києві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_4 про визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дітей.

До суду від представника позивача надійшло клопотання про призначення у справі судово-медичної (молекулярно-генетичної) експертизи (ДНК-тест) для встановлення батьківства ОСОБА_1 стосовно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Представник відповідача не заперечувала щодо необхідності призначення у вказаній справі судової експертизи.

Відповідно до частини першої статті 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Беручи до уваги всі обставини даної справи, враховуючи, що предметом доказування у справі є наявність кровного споріднення між позивачем та дітьми, для з`ясування обставин у справі необхідні спеціальні знання в області генетики, а тому у справі слід призначити судову молекулярно-генетичну експертизу.

Відповідно до п. 5 ч. 1, ч. 4 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи про що постановляє ухвалу.

Відповідно до пункту 9 частини першої статті 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

Керуючись статтями 103, 104, 252, 253, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 задовольнити.

Призначити в цивільній справі № 754/7521/22 за позовом ОСОБА_1 до Служби у справах дітей та сім`ї Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, треті особи: Центр соціально-психологічної реабілітації дітей № 1, Деснянський районний у місті Києві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_4 про визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дітей судову молекулярно-генетичну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1.Чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , біологічним (генетичним) батьком ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , матір`ю якої є ОСОБА_7 ?

2.Чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , біологічним (генетичним) батьком ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , матір`ю якого є ОСОБА_7 ?

3.Яка вірогідність батьківства ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .?

4.Яка вірогідність батьківства ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .?

Проведення судової молекулярно-генетичної експертизи доручити експертам Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи (м. Київ, вул. Докучаєвська, 4).

Попередити експертів Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків, за ст. 384, 385 КК України.

Про день та час проведення судової молекулярно-генетичної експертизи повідомити учасників справи, ОСОБА_1 та ОСОБА_4 , яка є опікуном над малолітніми ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Зобов`язати третю особу у справі - опікуна ОСОБА_4 разом з малолітніми ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , на вимогу експерта з`явитися до Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи (м. Київ, вул. Докучаєвська, 4) для проведення судової молекулярно-генетичної експертизи.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до положень ст. 109 ЦПК України, у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Оплату за проведення судової молекулярно-генетичної експертизи у справі покласти на ОСОБА_1 .

Провадження у справі зупинити до отримання висновку судової експертизи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Деснянського районного

суду міста Києва Оксана ГРИНЧАК

Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу108943175
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження дітей

Судовий реєстр по справі —754/7521/22

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні