Ухвала
від 13.02.2023 по справі 936/46/23
ВОЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про проведення судових засідань в режимі відеоконференції

Справа № 936/46/23

Провадження № 2/936/34/2023

13.02.2023 смт.Воловець

Воловецький районний суд Закарпатської області у складі:

головуючого - судді Павлюк С.С.

при секретарі Бігарій М.Й.

розглянувши заяву представника позивача адвоката Дядик Ярослава Борисовича пропроведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Олешківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Херсонському районі Херсонської області про визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини, -

в с т а н о в и в :

в провадженні Воловецького районного суду Закарпатської області перебуває справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Олешківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Херсонському районі Херсонської області про визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини.

Підготовче судове засідання по справі призначено на23.02.2023 о 10:00 год. в приміщенні Воловецького районного суду Закараптської області за адресою: Закарпатська область смт.Воловець вул.Зарічна, 1.

09.02.2023 на адресу суду надійшло клопотання представника позивача адвоката Дядик Я Б. про проведення судового засідання призначеного на 23.02.2023 о 10:00 год. та всіх судових засідань до закінчення розгляду справи по суті у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду через систему «EasyCon».

Розглянувши клопотання представника позивача, дослідивши матеріали цивільної справи, суд вважає, що клопотання представника позивача адвоката Дядик Я Б. слід задоволити з наступних підстав.

Відповідно до ст.158-1 ЦПК України, суд за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніше як за п`ять днів до дня проведення такого судового засідання.

Згідно до ч. ч. 3, 4 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Таким чином, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Враховуючи на значну віддаленість місця знаходження представника позивача і суду, в якому має проходити судове засідання, оскільки наявна технічна можливість проведення судового засідання в такому режимі, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за можливе проведення підготовчого судового засідання по справі призначено на23.02.2023 о 10:00 год. та всіх судових засідань до закінчення розгляду справи по суті, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «EasyCon».

Керуючись ст. ст.212, 260 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

клопотання представника позивача адвоката Дядик Ярослава Борисовича пропроведення судового засідання у режимі відеоконференції - задовольнити.

Підготовче судове засідання, призначене на 23.02.2023 о 10:00 год.та всі судові засідання до закінчення розгляду справи по суті по справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Олешківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Херсонському районі Херсонської області про визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «EasyCon».

Роз`яснити представнику, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua. згідно із наказом Державної судової адміністрації України від 08 квітня 2020 року №169 "Про затвердження порядку роботи з технічними засобами відеоконференції зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду".

Копію ухвали надіслати заявнику на вказану ним електронну адресу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : С.С. Павлюк

Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу108950469
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження дитини

Судовий реєстр по справі —936/46/23

Рішення від 28.03.2023

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Павлюк С. С.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Павлюк С. С.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Павлюк С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні