Ухвала
від 13.02.2023 по справі 944/368/23
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 944/368/23 Головуючий у 1 інстанції:

Провадження № 22-ц-вп/811/2/23 Доповідач в 2-й інстанції: Савуляк Р. В.

У Х В А Л А

про визначення підсудності

13 лютого 2023 року Львівський апеляційний суд у складі судді Савуляка Р.В. розглянувши питання про визначення підсудності цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Яворівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, Яворівської окружної прокуратури Львівської області, Яворівського районного суду Львівської області, Апеляційного суду Львівської області про відшкодування матеріальної та моральної шкоди,-

в с т а н о в и в:

06 лютого 2023 року року до Львівського апеляційного суду надійшли матеріали цивільної справи № 944/368/23 з ухвалою судді Яворівського районного суду Львівської області Паровозник Д.Б. про вирішення питання направлення цивільної справи за позовом позовом ОСОБА_1 до Яворівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, Яворівської окружної прокуратури Львівської області, Яворівського районного суду Львівської області, Апеляційного суду Львівської області про відшкодування матеріальної та моральної шкоди за підсудністю.

Відповідно до ст. 23 ЦПК України, усі справи, що підлягають вирішенню в порядку цивільного судочинства, розглядаються місцевими загальними судами як судами першої інстанції, крім справ, визначених частинами другою та третьою цієї статті.

З матеріалів справи встановлено, що позивач подав до Яворівського районного суду Львівської області позовну заяву про відшкодування моральної шкоди, у якій одним із відповідачів є Яворівський районний суд Львівської області.

Згідно ч.1 ст. 26 ЦПК України, підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Відповідно до ч.6 ст. 31 ЦПК України, справа, у якій однією зі сторін є суд, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, або суддя цього суду, не пізніше п`яти днів із дня надходження позовної заяви передається на підставі розпорядження голови суду до суду вищої інстанції для визначення підсудності.

Враховуючи наведене та куруючись ч. 1 ст. 26 ЦПК України необхідно визначити територіальну підсудність справи за позовом ОСОБА_1 до Яворівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, Яворівської окружної прокуратури Львівської області, Яворівського районного суду Львівської області, Апеляційного суду Львівської області про відшкодування матеріальної та моральної шкоди Жовківському районного суду Львівської області, який є найбільш територіально наближений до місця проживання позивача та місця знаходження відповідача, відтак направити матеріали позовної заяви з додатками до вказаного суду, для вирішення питання про відкриття провадження.

Керуючись ст.ст. 23, 26,31 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Визначити підсудність справи за позовом ОСОБА_1 до Яворівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, Яворівської окружної прокуратури Львівської області, Яворівського районного суду Львівської області, Апеляційного суду Львівської області про відшкодування матеріальної та моральної шкоди Жовківському районному суду Львівської області.

Матеріали справи направити до Жовківського районного суду Львівської області для розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Повний текст ухвали складено 13 лютого 2023 року.

Суддя Львівського

апеляційного суду Савуляк Р.В.

СудЛьвівський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу108953367
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду

Судовий реєстр по справі —944/368/23

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Олещук М. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Олещук М. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Олещук М. М.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні