Ухвала
від 14.02.2023 по справі 157/51/23
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 157/51/23

Провадження №2-о/157/11/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2023 рокумісто Камінь-Каширський

Камінь-Каширський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Антонюк О.В.,

присяжних Антонюка Д.А., Багнюка В.Г.,

з участю секретаря судового засідання Солошик Д.В.,

заявника - ОСОБА_1 ,

представника заінтересованої особи ОСОБА_2 ,

розглянувши у закритому підготовчому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи орган опіки і піклування Камінь-Каширської міської ради Волинської області, ОСОБА_3 , про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

встановив:

Заявник ОСОБА_1 звернувся в суд з заявою, заінтересована особа орган опіки і піклування Камінь-Каширської міської ради Волинської області, в якій просить визнати його бабу ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , недієздатною, та призначити його опікуном.

Ухвалою судді від 13 січня 2023 року заяву ОСОБА_1 прийнято до розгляду та у справі відкрито провадження.

Ухвалою суду від 7 лютого 2023 року до участі у справі як заінтересовану особу залучено ОСОБА_3 .

Від позивача ОСОБА_1 8 лютого 2023 року надійшла заява , у якій він просить його заяву про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна залишити без розгляду.

Позивач ОСОБА_1 у судовому засіданні заяву про залишення його заяви про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, без розгляду підтримав, не заперечив про розгляд справи у відсутності його представника ОСОБА_4 .

Представник заінтересованої особи Бащук Н.М. у судовому засіданні проти залишення заяви ОСОБА_1 без розгляду підтримала.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Пунктом 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України передбачено, що суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Оскільки заявник подав заяву про залишення його заяви про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, без розгляду до початку розгляду справи по суті, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення заяви без розгляду.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд

постановив:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи орган опіки і піклування Камінь-Каширської міської ради Волинської області, ОСОБА_3 , про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, - залишити без розгляду.

Роз`яснити особі, заяву якої залишено без розгляду, що після усунення умов, які були підставою для залишення заяви без розгляду, вона має право звернутися до суду повторно.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://km.vl.court.gov.ua/sud0304/gromadyanam/csz/.

Головуючий: О. В. Антонюк

Присяжні: Д.А. Антонюк В.Г. Багнюк

Дата ухвалення рішення14.02.2023
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу108956543
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —157/51/23

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні