Ухвала
від 14.02.2023 по справі 606/2256/22
ТЕРЕБОВЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ провадження 1-кс/606/90/23

Справа № 606/2256/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2023 року м. Теребовля

Слідчий суддя Теребовлянського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Теребовля клопотанняст.слідчого СВ ВП №3 (м. Теребовля) Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене із прокурором Теребовлянської окружної прокуратури ОСОБА_4 , подане в межах кримінального провадження№12022211080000203, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12.12.2022за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

В клопотанні, яке надійшло до суду 13.02.2023,ст.слідчийСВ ВП№3(м.Теребовля)Тернопільського РУполіції ГУНПв Тернопільськійобласті капітанполіції ОСОБА_3 просить надати йому тимчасовий доступ до оригіналів медичних документів медичних карток (у випадку перебування ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на лікуванні в КНП ТМР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - оригіналів вказаних документів), в яких наявні результати обстеження та лікування (у тому числі рентген-знімки) ОСОБА_5 , що перебувають у володінні КНП ТМР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (адреса: АДРЕСА_1 ), з можливістю їх вилучення та до оригіналів медичних документів медичних карток (у випадку перебування ОСОБА_5 на лікуванні в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - оригіналів вказаних документів), в яких наявні результати обстеження та лікування (у тому числі рентген-знімки) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (адреса: АДРЕСА_2 ), з можливістю їх вилучення.

Клопотання розглядається в межах кримінального провадження №12022211080000203, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12.12.2022за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України.

В обґрунтування клопотання вказано, що 12.12.2022 близько 10 год 00 хв., ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с. Хмелиська Тернопільського району Тернопільської області під час виконання робіт по зрізу дерев на автодорозі Галич-Підгайці-Сатанів між населеними пунктами с. Боричівка та с. Ілавче будучи працевлаштованим на посаді різноробочого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з власної необережності, не передбачивши падіння зрізаного дерева, яке впало на спину ОСОБА_5 , внаслідок чого останній був доставлений до ІНФОРМАЦІЯ_5 із травмами: закрита тупа травма органів грудної клітки, забій лівої легені, забій серця, закрита травма органів черевної порожнини, розрив діафрагми, забій лівої нирки, розрив селезінки, що спричинило тяжкі

наслідки.

12.12.2022 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 після даної події проходив лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » Теребовлянської міської ради, що по АДРЕСА_1 після чого проходив лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для встановлення складу кримінального правопорушення в діянні особи у даному провадженні, є потреба в отриманні медичних документів з приводу отриманих травм ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 лікування в медичному закладі з метою призначення судово медичної експертизи.

Дана інформація міститься в медичних документах ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » Теребовлянської міської ради та КНП « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

У судове засідання ст. слідчий СВ відділення поліції № 3 (м. Теребовля) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 не з`явився, однак у поданому клопотанні зазначив прохання про здійснення судового розгляду у його відсутності.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, про доступ до яких просить слідчий у судове засідання не прибув. Вказане відповідно до ч. 4ст. 163 КПК Українине є перешкодою для розгляду клопотання, а згідно з ч. 4ст. 107 КПК Українифіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Дослідивши зміст клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

У відповідності дост. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п.п. 1,2 ч.5, ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

До охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема відомості,які можуть становити лікарську таємницю(п. 2 ч. 1ст. 162 КПК України).

Зважаючи на вищевказані обставини, те, що документи, тимчасовий доступ до яких з можливістю вилучення просить надати ст. слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в цих документах можуть бути використані як доказ, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів неможливо, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підставне та його слід задовольнити.

На підставі викладеного і керуючисьст.ст. 159- 169, 309 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділення відділення поліції №3 (м. Теребовля) капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ ВП№3 (м. Теребовля) Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому СВ ВП№3 (м. Теребовля) Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області капітану поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ ВП№3 (м. Теребовля) Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому СВ ВП№3 (м. Теребовля) Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області лейтенанту поліції ОСОБА_9 тимчасовий доступдо оригіналів медичних документів: медичних карток ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в яких наявні результати обстеження та лікування (у тому числі рентген-знімки) ОСОБА_5 , що перебувають у володінні КНП ТМР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (адреса: АДРЕСА_1 ), з можливістю їх вилучення, а також до медичних карток ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в яких наявні результати обстеження та лікування (у тому числі рентген-знімки) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (адреса: АДРЕСА_2 ), з можливістю їх вилучення.

Встановити строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Невиконання ухвали тягне за собою наслідки, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудТеребовлянський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення14.02.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108961335
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —606/2256/22

Постанова від 07.03.2024

Кримінальне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Малярчук В. В.

Постанова від 21.11.2023

Кримінальне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Малярчук В. В.

Ухвала від 14.02.2023

Кримінальне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Постанова від 19.12.2022

Кримінальне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Малярчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні