Ухвала
від 15.02.2023 по справі 480/1148/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

15 лютого 2023 року Суми Справа № 480/1148/23

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Сидорук А.І., розглянув матеріали адміністративного позову Керівника Роменської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Управління містобудування та архітектури Сумської обласної державної адміністрації до Комунального некомерційного підприємства "Роменська центральна районна лікарня" Роменської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії.

Суть питання, з якого постановляється ухвала суду. Мотиви, з яких суд дійшов вказаного вище висновку.

Прокурор звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить суд: визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо не укладення з Управлінням містобудування та архітектури Сумської обласної державної адміністрації охоронного договору на об`єкт культурної спадщини (пам`ятка архітектури та містобудування) - ''Земська лікарня (Лікарня)'', що розташований за адресою: м. Ромни, бул. Московський (Європейський), 24; зобов`язати відповідача укласти з Управлінням містобудування та архітектури Сумської обласної державної адміністрації охоронний договір на об`єкт культурної спадщини (пам`ятка архітектури та містобудування) - ''Земська лікарня (Лікарня)'', що розташований за адресою: м. Ромни, бул. Московський (Європейський), 24, на умовах і в порядку, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2001 № 1768.

Дослідивши матеріали позову, суд дійшов висновку про їх невідповідність вимогам процесуального закону.

По-перше, відповідно до норми ч. 2 ст. 160 КАС України позовна заява подається в письмовій формі позивачем або особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Судом встановлено, що позов підписано Ігорем Глущенко, проте будь-яких доказів того, що зазначена особа є керівником Роменської окружної прокуратури до суду не надано. Тим більш, відомості про зазначену особу, як підписанта, відсутні у відкритому доступі в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Оскільки позов підписано, проте не надано відомостей про особу підписанта, то прокурору необхідно усунути недолік позовної заяви, шляхом надання до суду доказу на підтвердження повноважень підписанта позову.

По-друге, положенням ч. 4 ст. 161 КАС України встановлено, що позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно норми ч. 2 ст. 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Судом встановлено, що до адміністративного позову прокурором надано зшиті копії документів, засвідчених прокурором Роменської окружної прокуратури Хизь С.В.

Проте докази на підтвердження повноважень зазначеної особи засвідчувати копії документів, що подаються до суду, в матеріалах справи відсутні, що унеможливлює дослідження їх судом як доказів.

Отже, прокурору необхідно усунути недолік позовної заяви, шляхом подання до суду доказу на підтвердження повноважень особи засвідчувати копії документів, що подаються до суду.

Згідно з ч. 1 стю 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи той факт, що позов подано з порушенням вимог статей 160, 161 КАС України, то суд залишає позовну заяву без руху, для можливості усунути вказані вище недоліки.

Керуючись ст.ст. 169, 248, 256 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву - залишити без руху.

2. Надати прокурору строк для усунення недоліків позовної заяви - протягом 10 днів, з дня отримання копії ухвали, шляхом надання до суду доказу на підтвердження повноважень підписанта позову (наказ про призначення на посаду) та доказу на підтвердження повноважень Хизь С.В. засвідчувати копії документів, що подаються до суду.

3. У разі невиконання вимог цієї ухвали у встановлений строк, позовна заява буде повернута прокурору.

4. Копію ухвали надіслати особі, яка подала позовну заяву.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Сидорук

Дата ухвалення рішення15.02.2023
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу108992588
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалишення позовної заяви без руху. Враховуючи той факт, що позов подано з порушенням вимог статей 160, 161 КАС України, то суд залишає позовну заяву без руху, для можливості усунути вказані вище недоліки. Керуючись ст.ст. 169, 248, 256 КАС України, суд

Судовий реєстр по справі —480/1148/23

Ухвала від 03.03.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

А.І. Сидорук

Ухвала від 15.02.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

А.І. Сидорук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні