Ухвала
від 10.02.2023 по справі 757/40507/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/40507/19-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 лютого 2023 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання старшого інспектора Деснянського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт щодо засудженої вироком Печерського районного суду м. Києва від 04.08.2020 ОСОБА_4 ,

В С Т А Н О В И В :

25.10.2021 на адресу суду надійшло подання старшого інспектора Деснянського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт щодо засудженої вироком Печерського районного суду м. Києва від 04.08.2020 ОСОБА_4 .

В обґрунтування клопотання представник органу пробації вказує, що на виконання до Деснянського районного відділу з питань пробації філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області надійшов вирок Печерського районного суду м. Києва, яким ОСОБА_4 призначено покарання у виді штрафу на користь держави у розмірі 1 700 грн. Засудженій направлено повідомлення про необхідність сплати штрафу, однак Деснянський РВ філії Державної установи «Центр пробації» в м. Києві та Київській області не отримував від засудженої документа про сплату штрафу.

Представник органу пробації до судового засідання не прибув. Про день, час та місце судового розгляд повідомлений належним чином.

Прокурор до судового засідання не прибув. Про день, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином.

Засуджена будучи належним чином повідомленою про день, час та місце судового розгляду до судового засідання не прибула. Причини неявки суду не відомі.

Оскільки прокурор, засуджений та представник органу пробації до судового засідання не прибули, про день час та місце розгляду подання повідомлені належним чином, їх участь не визнана судом обов`язковою та зважаючи на викладену позицію прокурора у заяві, суд, в силу положень ч. 5 ст. 539 КПК України постановив проводити розгляду подання у відсутність вказаних осіб.

Суд дослідивши подання, надавши оцінку обставинам викладеним в ньому, приходить до наступного.

Вироком Печерського районного суду м. Києва від 04.08.2020 ОСОБА_4 визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.205-1 КК України, та призначено їй покарання у виді штрафу в розмірі 1 700 грн. Вирок суду набрав законної сили 04.09.2020.

Відповідно до ч. 1 ст. 539 КПК України питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Згідно ч. 1 ст. 26 Кримінально-виконавчого кодексу України засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це кримінально-виконавчій інспекції за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату штрафу. Частиною 3 цієї статті передбачено, що у разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт відповідно до закону.

Наведеним нормам КВК України відповідають норми КК України, де статтею 53 КК України передбачається поняття штрафу та підстави його заміни на інший вид покарання, а статтею 389 КК України передбачаються наслідки ухилення від виконання покарання у виді штрафу.

Відповідно до частини першої ст. 26 КВК України, засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це відповідний суд шляхом представлення документа про сплату штрафу.

Згідно з положеннями ст. 539 КПК України питання про заміну штрафу покаранням у виді громадських робіт, відповідно до ч. 5 ст. 53 КК України вирішується судому, який ухвалив вирок.

Частиною п`ятою ст. 53 КК України передбачено, що у разі несплати штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та відсутності підстав для розстрочки його виплати суд замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунку одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян або виправними роботами із розрахунку один місяць виправних робіт за двадцять установлених законодавством неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але на строк не більше двох років.

Відповідно до ч. 2 ст. 56 КК України громадські роботи встановлюються на строк від шістдесяти до двохсот сорока годин і відбуваються не більш як чотири години на день.

Засуджена ОСОБА_4 не сплатила призначений за вироком суду штраф в сумі 1 700 грн., тому суд приходить до висновку, що є законні підстави для заміни засудженій ОСОБА_4 покарання у виді штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунком одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподаткований мінімум доходів громадян.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 26 КВК України, ст.ст. 53, 56 КК України, ст.ст. 537, 539 КПК України,

У Х В А Л И В :

Замінити засудженій ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Києва, громадянки України, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , несплачену суму штрафу у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 грн., призначену вироком Печерського районного суду м. Києва 04.08.2020 на громадські роботи із розрахунком одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподаткований мінімум доходів громадян.

Ухвала може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подачі протягом 7 днів з дня її проголошення апеляційної скарги, через Печерський районний суд м. Києва.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.02.2023
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу109001306
СудочинствоКримінальне
Сутьзаміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт щодо засудженої вироком Печерського районного суду м. Києва від 04.08.2020 ОСОБА_4

Судовий реєстр по справі —757/40507/19-к

Ухвала від 08.09.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 10.02.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Вирок від 04.08.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні