Вирок
від 04.08.2020 по справі 757/40507/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/40507/19-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04.08.2020 Печерський районний суд м. Києва у складі

головуючогосудді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченої ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження по обвинуваченню

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Києва, громадянки України, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.205-1 КК України,

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_4 , вчинивши 01.11.2018 кримінальне правопорушення, передбачене ст.205-1 ч.1 КК України, тобто внесення завідомо неправдивих відомостей у документи ТОВ «Мережа Агенств Горящих Подорожей» (кодЄДРПОУ 42591183), які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, за що її притягнуто до кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні №32019100000000163 та Печерським районним судом м.Києва розпочато розгляд обвинувального акту, повторно вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ст.205-1 ч.2 КК України, за наступних обставин.

Так, згідно ст.56 Господарського кодексу України суб`єкт господарювання може бути утворений за рішенням власника (власників) майна або уповноваженого ним (ними) органу.

Ст.57 Господарського кодексу України передбачено, що установчими документами суб`єкта господарювання є рішення про його утворення або засновницький договір, а у випадках, передбачених законом, статут (положення) суб`єкта господарювання. В установчих документах повинні бути зазначені найменування суб`єкта господарювання, мета і предмет господарської діяльності, склад і компетенція його органів управління, порядок прийняття ними рішень, порядок формування майна, розподілу прибутків та збитків, умови його реорганізації та ліквідації, якщо інше не передбачено законом. У засновницькому договорі засновники зобов`язуються утворити суб`єкт господарювання, визначають порядок спільної діяльності щодо його утворення, умови передачі йому свого майна, порядок розподілу прибутків і збитків, управління діяльністю суб`єкта господарювання та участі в ньому засновників, порядок вибуття та входження нових засновників, інші умови діяльності суб`єкта господарювання, які передбачені законом, а також порядок його реорганізації та ліквідації відповідно до закону. Статут суб`єкта господарювання повинен містити відомості про його найменування, мету і предмет діяльності, розмір і порядок утворення статутного та інших фондів, порядок розподілу прибутків і збитків, про органи управління і контролю, їх компетенцію, про умови реорганізації та ліквідації суб`єкта господарювання, а також інші відомості, пов`язані з особливостями організаційної форми суб`єкта господарювання, передбачені законодавством. Статут може містити й інші відомості, що не суперечать законодавству.

Відповідно до ст.65 Господарського кодексу України управління підприємством здійснюється відповідно до його установчих документів на основі поєднання прав власника щодо господарського використання свого майна і участі в управлінні трудового колективу. Власник здійснює свої права щодо управління підприємством безпосередньо або через уповноважені ним органи відповідно до статуту підприємства чи інших установчих документів.

Ст.88 Господарського кодексу України встановлено, що учасники господарського товариства зобов`язані вносити вклади (оплачувати акції) у розмірі, порядку та коштами (засобами), що передбачені установчими документами, відповідно до цього Кодексу та закону про господарські товариства.

Ст.89 Господарського кодексу України передбачено, що управління діяльністю господарського товариства здійснюють його органи та посадові особи, склад і порядок обрання (призначення) яких визначається залежно від виду товариства.

Згідно ст.81 Цивільного Кодексу України юридична особа приватного права створюється на підставі установчих документів відповідно до статті 87 цього Кодексу.

Ст.87 Цивільного кодексу України встановлено, що для створення юридичної особи її учасники (засновники) розробляють установчі документи, які викладаються письмово і підписуються всіма учасниками (засновниками), якщо законом не встановлений інший порядок їх затвердження. Установчим документом товариства є затверджений учасниками статут або засновницький договір між учасниками, якщо інше не встановлено законом. Товариство, створене однією особою, діє на підставі статуту, затвердженого цією особою. Юридична особа вважається створеною з дня її державної реєстрації.

Згідно ст.89 Цивільного кодексу України юридична особа підлягає державній реєстрації у порядку, встановленому законом. Порушення встановленого законом порядку створення юридичної особи або невідповідність її установчих документів закону є підставою для відмови у державній реєстрації юридичної особи.

Ст.4 Закону України «Про господарські товариства» №1576-XII від 19.09.1991 визначено, що товариства з обмеженою відповідальністю створюються і діють на підставі установчого договору і статуту, їх установчі документи повинні містити відомості про вид товариства, предмет і цілі його діяльності, склад засновників та учасників, найменування та місцезнаходження, розмір та порядок утворення статутного фонду, порядок розподілу прибутків та збитків, склад та компетенцію органів товариства та порядок прийняття ними рішень, включаючи перелік питань, по яких необхідна кваліфікована більшість голосів, порядок внесення змін до установчих документів та порядок ліквідації і реорганізації товариства.

Відповідно до ст.24 ч.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань» №755-IV від 15.05.2003 (зі змінами та доповненнями) для проведення державної реєстрації юридичної особи, засновник (засновники) або уповноважена ними особа повинні особисто подати державному реєстратору (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення або в разі подання електронних документів подати опис, що містить відомості про надіслані електронні документи, в електронній формі) такі документи:

-заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, до якої може бути подана як додаток заява щодо обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику;

-примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи у випадках, передбачених законом;

-два примірники установчих документів;

-документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи;

-інформацію з документами, що підтверджують структуру власності засновників юридичних осіб, яка дає змогу встановити фізичних осіб власників істотної участі цих юридичних осіб.

У разі утворення юридичної особи на підставі модельного статуту в реєстраційній картці на проведення державної реєстрації юридичної особи проставляється відповідна відмітка з посиланням на типовий установчий документ.

Ст.35 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань» передбачено, що суб`єкти державноїреєстрації запорушення законодавствау сферідержавної реєстраціїнесуть відповідальністьу порядку,встановленому законом. Засновники (учасники) юридичної особи несуть відповідальність за відповідність установчих документів законодавству, а також за відповідність перекладу тексту документів у випадках, визначених пунктом 1 частинипершої статті15цього Закону. Особи,винні увнесенні доустановчих документівабо іншихдокументів,що подаютьсядля державноїреєстрації,завідомо неправдивихвідомостей,що підлягаютьвнесенню доЄдиного державногореєстру,несуть відповідальність,встановлену законом. Заявник несе відповідальність за відповідність копій документів в електронній формі оригіналам таких документів у паперовій формі.

ОСОБА_4 , перебуваючи у першій половині липня 2018 року біля будинку АДРЕСА_2 , зустрілась з невстановленою особою та погодилась на її пропозицію за грошову винагороду внести завідомо неправдиві відомості у реєстраційні документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичної особи підприємця, подати їх державному реєстратору для проведення такої реєстрації та документально значитись засновником і директором суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Грапл Україна» (код ЄДРПОУ 38950824).

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих невстановленою особою, ОСОБА_4 , перебуваючи у скрутному матеріальному становищі, діючи з корисливих мотивів та не маючи у дійсності наміру здійснювати господарську діяльність, погодилась на таку незаконну пропозицію, вступивши, таким чином, у попередню змову із зазначеною особою і до початку злочину домовилась про спільне його вчинення.

Реалізовуючи спільний з невстановленою особою злочинний умисел, направлений на внесення завідомо неправдивих відомостей у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичної особи підприємця, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, ОСОБА_4 у цей же день, надала згаданій невстановленій особі копію власного паспорту громадянки України серії НОМЕР_1 , виданого 24.03.2000 Ватутінським РУ ГУ МВС України в м. Києві, та копію довідки про присвоєння їй ідентифікаційного номеру № НОМЕР_2 , необхідні для складання статутних та реєстраційних документів підприємства.

Отримавши дані документи, невстановлена особа, реалізуючи спільні з ОСОБА_4 злочинні наміри, у першій половині липня 2018 року у невстановленому місці за невстановлених обставин забезпечила виготовлення у встановленій законом формі проектів установчих документів щодо придбання ОСОБА_4 суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Грапл Україна», які містили завідомо неправдиві відомості про мету і предмет діяльності підприємства, його місцезнаходження, розмір майнового внеску, статутного капіталу тощо, а саме: акт приймання-передачі частки у статутному (складеному) капіталі ТОВ «Грапл Україна» від 12.07.2018, статут ТОВ «Грапл Україна» від 12.07.2018 та заяву від 13.07.2018 про державну реєстрацію змін відомостей про дану юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.

З метою подальшої реалізації попередньо обумовлених з невстановленою особою спільних злочинних намірів ОСОБА_4 у денний час доби 12.07.2018 зустрілась з вищевказаною невстановленою особою у кабінеті приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 за адресою: м.Київ, бул.Лесі Українки, 20/22, де невстановлена особа надала ОСОБА_4 на підпис заздалегідь підготовлені за невстановлених обставин акт приймання-передачі частки у статутному (складеному) капіталі ТОВ «Грапл Україна» від 12.07.2018, статут ТОВ «Грапл Україна» від 12.07.2018 та заяву від 13.07.2018 про державну реєстрацію змін відомостей про дану юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, які містили завідомо неправдиві відомості щодо:

-місцезнаходження ТОВ «Грапл Україна» за адресою: м.Київ, просп.Відрадний, 95;

-учасників підприємства, зокрема ОСОБА_4 як його єдиного учасника;

-майна підприємства, зокрема формування ОСОБА_4 статутного капіталу ТОВ«Грапл Україна» у сумі 69 700 грн.;

-фінансів, контролю та обліку діяльності підприємств, порядку розподілу прибутків та відшкодування збитків, органів управління та інших рішень;

-мети діяльності, зокрема отримання прибутку, предмету діяльності, яким відповідно до статуту ТОВ«Грапл Україна» є «виробництво пластмас у первинних формах, виробництво плит, листів, труб і профілів із пластмас, діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту та інші види підприємницької діяльності, не заборонені законодавством України».

Усвідомлюючи відсутність навиків і досвіду для виконання обов`язків службової особи та засновника підприємства, а також підприємницької діяльності у цілому, не маючи наміру здійснювати таку діяльність від імені ТОВ «Грапл Україна», достовірно розуміючи, що надані їй на підпис проекти документів містять завідомо неправдиві відомості, ОСОБА_4 , продовжуючи реалізацію спільних з невстановленою особою злочинних намірів, діючи з корисливих мотивів, засвідчила їх своїм підписом, власноручно виконавши підпис кульковою ручкою синього кольору у графах «Підпис» в акті приймання-передачі частки у статутному (складеному) капіталі ТОВ «Грапл Україна» від 12.07.2018, статуті ТОВ «Грапл Україна» від 12.07.2018 та заяві від 13.07.2018 про державну реєстрацію змін відомостей про дану юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, наділивши їх таким чином необхідними реквізитами офіційного документу, тобто вчинила їх підроблення.

Реалізовуючи спільні злочинні наміри, ОСОБА_4 передала особисто підписані акт приймання-передачі частки у статутному (складеному) капіталі ТОВ «Грапл Україна» від 12.07.2018 і статут ТОВ «Грапл Україна» від 12.07.2018 приватному нотаріусу ОСОБА_5 , яка не була обізнана про злочинні наміри ОСОБА_4 та невстановленої особи і яка, керуючись своїми повноваженнями, нотаріально завірила вказані документи та зареєструвала ці дії у реєстрі вчинення нотаріальних дій за номерами №№7210-7211 та №7213.

Надалі, ОСОБА_4 , продовжуючи діяти узгоджено з невстановленою особою, передала останній підписані нею акт приймання-передачі частки у статутному (складеному) капіталі ТОВ «Грапл Україна» від 12.07.2018, статут ТОВ «Грапл Україна» від 12.07.2018 та заяву від 13.07.2018, про державну реєстрацію змін відомостей про дану юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, яка у подальшому, діючи за попередньою змовою з нею, здійснила проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи ТОВ «Грапл Україна» шляхом подачі цих документів до відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Солом`янської районної у м.Києві державної адміністрації за адресою: м. Київ, просп.Повітрофлотський, 41.

Підписання ОСОБА_4 вищевказаних реєстраційних документів надало підстави для перереєстрації 13.07.2018 відділом з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Солом`янської районної у м.Києві державної адміністрації суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Грапл Україна» на ОСОБА_4 як його засновника.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб, за наведених обставин шляхом підписання внесла завідомо неправдиві відомості у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної перереєстрації юридичної особи ТОВ «Грапл Україна», а також умисно подала для проведення такої реєстрації документи, які містять завідомо неправдиві відомості.

Крім того, ОСОБА_4 , перебуваючи у середині листопада 2018 року біля будинку АДРЕСА_2 , знову зустрілась з тією ж невстановленою особою та погодилась на її пропозицію за грошову винагороду повторно внести завідомо неправдиві відомості у реєстраційні документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичної особи підприємця, повторно подати їх державному реєстратору для проведення такої реєстрації та документально значитись засновником і директором суб`єктів підприємницької діяльності ТОВ «Рудана-Київ» (кодЄДРПОУ 41927127) і ТОВ «Відера ЛТД» (код ЄДРПОУ 42346027).

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих невстановленою особою, ОСОБА_4 , перебуваючи у скрутному матеріальному становищі, діючи з корисливих мотивів та не маючи у дійсності наміру здійснювати господарську діяльність, повторно погодилась на таку незаконну пропозицію, повторно вступивши таким чином у попередню змову із зазначеною особою, і до початку злочину домовилась про спільне його вчинення.

Реалізовуючи спільнийз невстановленоюособою злочиннийумисел,направлений наповторне внесеннязавідомо неправдивихвідомостей удокументи,які відповіднодо законуподаються дляпроведення державноїреєстрації юридичнихосіб тафізичної особи підприємця,а такожповторне умиснеподання дляпроведення такоїреєстрації документів,які містятьзавідомо неправдивівідомості, ОСОБА_4 у цейже деньнадала згаданійневстановленій особікопію власногопаспорту громадянкиУкраїни серії НОМЕР_1 ,виданого 24.03.2000Ватутінським РУГУ МВСУкраїни вм.Києві,та копіюдовідки проприсвоєння їйідентифікаційного номеру№2846007564, необхідні для складання статутних та реєстраційних документів підприємств.

Отримавши дані документи, невстановлена особа, реалізуючи спільні з ОСОБА_4 злочинні наміри, у середині листопада 2018 року у невстановленому місці за невстановлених обставин забезпечила виготовлення у встановленій законом формі проектів установчих документів щодо придбання ОСОБА_4 суб`єктів підприємницької діяльності юридичних осіб ТОВ«Рудана-Київ» і ТОВ «Відера ЛТД», які містили завідомо неправдиві відомості про мету і предмет діяльності підприємств, їх місцезнаходження, розмір майнового внеску, статутного капіталу тощо, а саме: рішення учасника ТОВ «Рудана-Київ» №2 від 14.11.2018, статут ТОВ«Рудана-Київ» від 14.11.2018, рішення учасника ТОВ «Відера ЛТД» №02 від 14.11.2018, статут ТОВ «Відера ЛТД» від 14.11.2018 та заяви від 15.11.2018 про державну реєстрацію змін відомостей про дані юридичні особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.

З метою подальшої реалізації попередньо обумовлених з невстановленою особою спільних злочинних намірів ОСОБА_4 у денний час доби 14.11.2018 зустрілась з вищевказаною невстановленою особою у кабінеті приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 за адресою: м. Київ, бул.Лесі Українки, 20/22, де невстановлена особа надала ОСОБА_4 на підпис заздалегідь підготовлені за невстановлених обставин рішення учасника ТОВ «Рудана-Київ» №2від 14.11.2018, статут ТОВ«Рудана-Київ» від 14.11.2018, рішення учасника ТОВ «Відера ЛТД» №02 від 14.11.2018, статут ТОВ «Відера ЛТД» від 14.11.2018 та заяви від 15.11.2018 про державну реєстрацію змін відомостей про дані юридичні особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, які містили завідомо неправдиві відомості щодо:

-місцезнаходження ТОВ «Рудана-Київ» за адресою: м.Київ, вул.Пушкінська, 25-А, прим.10, та ТОВ «Відера ЛТД» за адресою: м.Київ, вул.Петра Сагайдачного, 25-Г, оф.11;

-учасників підприємств, зокрема ОСОБА_4 як їх єдиного учасника;

-майна підприємств, зокрема формування ОСОБА_4 статутного капіталу ТОВ «Рудана-Київ» у сумі 200 000 грн. та статутного капіталу ТОВ «Відера ЛТД» у сумі 3 000 грн.;

-фінансів, контролю та обліку діяльності підприємств, порядку розподілу прибутків та відшкодування збитків, органів управління та інших рішень;

-мети діяльності, зокрема отримання прибутку, предмету діяльності, яким відповідно до статуту ТОВ «Рудана-Київ» є «виробництво м`яса, виробництво м`яса свійської птиці, виробництво м`ясних продуктів, перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків, перероблення та консервування картоплі, виробництво фруктових і овочевих соків та інше», відповідно до статуту ТОВ «Відера ЛТД» є «неспеціалізована оптова торгівля, вантажний залізничний транспорт, вантажний автомобільний транспорт, надання послуг перевезення речей, вантажний морський транспорт, вантажний річковий транспорт, вантажний авіаційний транспорт, складське господарство та інші види підприємницької діяльності, не заборонені законодавством України».

Усвідомлюючи відсутність навиків і досвіду для виконання обов`язків службової особи та засновника підприємств, а також підприємницької діяльності у цілому, не маючи наміру здійснювати таку діяльність від імені ТОВ «Рудана-Київ» і ТОВ «Відера ЛТД», достовірно розуміючи, що надані їй на підпис проекти документів містять завідомо неправдиві відомості, ОСОБА_4 , продовжуючи реалізацію спільних з невстановленою особою злочинних намірів, діючи з корисливих мотивів, засвідчила їх своїм підписом, власноручно виконавши підпис кульковою ручкою синього кольору у графах «Підпис» у рішенні учасника ТОВ «Рудана-Київ» №2 від 14.11.2018, статуті ТОВ «Рудана-Київ» від 14.11.2018, рішенні учасника ТОВ «Відера ЛТД» №02 від 14.11.2018, статуті ТОВ «Відера ЛТД» від 14.11.2018 та заявах від 15.11.2018 про державну реєстрацію змін відомостей про дані юридичні особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, наділивши їх таким чином необхідними реквізитами офіційного документу, тобто повторно вчинила їх підроблення.

Реалізовуючи спільні злочинні наміри, ОСОБА_4 передала особисто підписані рішення учасника ТОВ «Рудана-Київ» №2 від 14.11.2018, статут ТОВ«Рудана-Київ» від 14.11.2018, рішення учасника ТОВ «Відера ЛТД» №02 від 14.11.2018, статут ТОВ «Відера ЛТД» від 14.11.2018 приватному нотаріусу ОСОБА_5 , яка не була обізнана про злочинні наміри ОСОБА_4 та невстановленої особи і яка, керуючись своїми повноваженнями, нотаріально завірила вказані документи та зареєструвала ці дії у реєстрі вчинення нотаріальних дій за номерами №№14765-14767.

Надалі, ОСОБА_4 , продовжуючи діяти узгоджено з невстановленою особою, передала останній підписані нею рішення учасника ТОВ «Рудана-Київ» №2 від 14.11.2018, статут ТОВ «Рудана-Київ» від 14.11.2018, рішення учасника ТОВ «Відера ЛТД» №02 від 14.11.2018, статут ТОВ «Відера ЛТД» від 14.11.2018 та заяви від 15.11.2018 про державну реєстрацію змін відомостей про дані юридичні особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, яка у подальшому, діючи за попередньою змовою з нею, повторно здійснила проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичних осіб ТОВ«Рудана-Київ» і ТОВ «Відера ЛТД» шляхом подачі цих документів до відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Шевченківської районної у м.Києві державної адміністрації за адресою: м.Київ, бул. Тараса Шевченка, 26-А, та відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Подільської районної у м.Києві державної адміністрації за адресою: м.Київ, Контрактова площа, 2, відповідно.

Підписання ОСОБА_4 вищевказаних реєстраційних документів надало підстави для перереєстрації 15.11.2018 відділами з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Шевченківської та Подільської районних у м.Києві державних адміністрацій суб`єктів підприємницької діяльності юридичних осіб ТОВ «Рудана-Київ» і ТО«³дера ЛТД» на ОСОБА_4 як їх засновника.

Отже, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб, за наведених обставин шляхом підписання повторно внесла завідомо неправдиві відомості у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної перереєстрації юридичних осіб ТОВ «Рудана-Київ» і ТО«³дера ЛТД», а також повторно умисно подала для проведення такої реєстрації документи, які містять завідомо неправдиві відомості.

Таким чином, ОСОБА_4 своїми умисними діями, які виразились у внесенні у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисному поданні для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, скоєними повторно, за попередньою змовою групою осіб, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.205-1 КК України.

У судовому засіданні обвинувачена винною себе в інкримінованому діянні визнала повністю, підтвердила показання, які були надані нею під час досудового провадження, та які відповідають обставинам вчиненого кримінального правопорушення відповідно до пред`явленого обвинувачення. Зазначила, що кається у скоєному, зробила для себе відповідні висновки.

У судовому засіданні ухвалою головуючого визнано недоцільним дослідження доказів в провадженні стосовно обставин внесення ОСОБА_4 завідомо неправдивих відомостей зокрема, стосовно місця, часу вчинення діяння, мотивів, способу, проти чого не заперечували учасники судового провадження, з урахуванням зрозумілості змісту цих обставин і добровільності відповідної позиції.

Таким чином, суд приходить до висновку про доведеність пред`явленого обвинувачення на підставі належних достатніх даних (доказів) у кримінальному провадженні.

Діяння, вчинене обвинуваченою, є суспільно небезпечними і підлягає кваліфікації за ч.2 ст.205-1 КК України.

При призначенні міри покарання обвинуваченій суд враховує тяжкість скоєного обвинуваченою діяння, її особу, яка раніше не судима, позитивно характеризується за місцем реєстрації, обставини, які пом`якшують покарання обвинуваченої, - щире каяття, активне сприяння у розкритті кримінального правопорушення.

Обтяжуючих покарання обставин немає.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку про можливість виправлення обвинуваченої без ізоляції від суспільства та необхідність обрання їй міри покарання у виді штрафу.

Цивільний позов не заявлений.

Судові витрати стягнути з обвинуваченої ОСОБА_4 .

На підставі викладеного та керуючись ст. 373, 374 КПК України, суд

УХВАЛИВ :

ОСОБА_4 визнати винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.205-1 КК України, та призначити їй покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 грн.

Судові витратиза проведенняпочеркознавчої експертизив розмірі2983грн.19коп. стягнутиз ОСОБА_4 .

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду протягом 30 днів з дня проголошення.

СУДДЯ ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.08.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92141997
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/40507/19-к

Ухвала від 08.09.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 10.02.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Вирок від 04.08.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні