Вирок
від 16.02.2023 по справі 744/471/22
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16.02.2023

Провадження № 1 - кп/744/27/2023

Єдиний унікальний номер 744/471/22

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 лютого 2023 року Семенівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_3 ,

представника юридичної особи, яка є потерпілим, ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

обвинуваченого ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Семенівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області кримінальне провадження, відомості щодо якого внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022270320000135 від 12 липня 2022 року за обвинуваченням

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Миронівка Красногвардійського району Кримської області, українця, громадянина України, з базовою загальною середньою освітою, зареєстрованого та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , не працюючого, раніше не судимого в силу вимог ст. 89 Кримінального кодексу України,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, -

В С Т А Н О В И В:

12 липня 2022 року близько 19 години 00 хвилини ОСОБА_6 , перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, переслідуючи мету таємного викрадення чужого майна, діючи умисно та згідно вимог Закону України № 21-02-ІХ від 24 лютого 2022 року «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» та Указу Президента України від 17 травня 2022 року № 341/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» в умовах воєнного стану, з корисливих мотивів, шляхом пошкодження скла віконної рами, проник до приміщення їдальні приватного підприємства «Агрофірма «Чорний Ріг», розташованої за адресою: вулиця С. Т. Голуба, будинок 34, село Чорний Ріг Семенівської ОТГ Новгород - Сіверського району Чернігівської області, звідки умисно, таємно намагався викрасти продукти харчування, вартість яких, згідно висновку експерта № 1670-1674/22-24 від 26 серпня 2022 року, становить: упаковку котлет м`ясних, загальною вагою 5,050 кг, вартістю 429 (чотириста двадцять дев`ять) гривень 25 копійок; масло вершкове, загальною вагою 3,730 кг, вартістю 537 (п`ятсот тридцять сім) гривень 12 копійок; упаковку макаронних виробів, загальною вагою 3,00 кг, вартістю 105 (сто п`ять) гривень 00 копійок; 6 упаковок приправи смакової «Мівіна Куряча», вартістю 138 (сто тридцять вісім) гривень 00 копійок; м`ясний суповий набір (курячий), загальною вагою 2,210 кг, вартістю 88 (вісімдесят вісім) гривень 18 копійок. Всього ОСОБА_6 намагався викрасти продуктів харчування на загальну суму 1297 (одна тисяча двісті дев`яносто сім) гривень 55 копійок.

Однак, залишивши приміщення їдальні та виконавши таким чином усі дії, які він вважав необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, воно не було закінчено з причин, які не залежали від його волі, оскільки відразу на місці події ОСОБА_6 був затриманий ОСОБА_7 .

Своїми умисними діями, які виразились у вчиненні закінченого замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), поєднану з проникненням до приміщення, вчинену в умовах воєнного стану, ОСОБА_6 вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_6 свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, визнав повністю, щиро розкаявся у скоєному та дав показання про те, що 12 липня 2022 року у вечірній час він зайшов до свого знайомого ОСОБА_8 , який проживає на АДРЕСА_1 , з яким став вживати алкогольні напої. Потім ОСОБА_6 пішов додому. Далі він нічого не пам`ятає про певний проміжок часу. Пам`ятає, що прокинувася у якомусь приміщенні та для того, щоб вибратися з цього приміщення він вибив ногою вікно. Він допускає, що міг у цьому приміщені щось взяти. Пам`ятає, що до нього підійшов ОСОБА_9 , який його вдарив.

Допитаний свідок ОСОБА_7 у судовому засіданні показав, що 12 липня 2022 року він знаходився у себе вдома за адресою: АДРЕСА_1 . Після 12 години до нього зайшов ОСОБА_6 з пляшкою, в якій було близько 200 грамів самогону. ОСОБА_7 випив разом з ОСОБА_6 принесений останнім самогон. Близько 14 години ОСОБА_6 пішов з будинку ОСОБА_7 . Через деякий час ОСОБА_7 пішов на пасіку, яка розташована на городі його господарства. Там він почув звук розбитого скла години через 3-4 після того, як ОСОБА_6 пішов. ОСОБА_7 пішов у напрямку звуку, щоб подивитись, що сталося. Підійшовши до їдальні Приватного підприємства «Агрофірма «Чорний Ріг» він побачив, що на вулиці біля розбитого вікна їдальні стоїть ОСОБА_6 . На землі поруч з ним лежав білий мішок з-під цукру більш ніж наполовину наповнений продуктами харчування. ОСОБА_7 спитав у ОСОБА_6 , що він наробив. Останній відповів, що він зробив щось таке, що він не пам`ятає. ОСОБА_7 взяв мішок та поніс його додому до ОСОБА_10 . ОСОБА_6 пішов слідом за ним. Від ОСОБА_11 ОСОБА_7 зателефонував своєму брату ОСОБА_12 , щоб через нього повідомити його дружині ОСОБА_13 , яка працює в їдальні кухарем, про вчинену крадіжку. Через деякий час приїхав на автомобілі його племінник, забрав мішок з продуктами та відвіз цей мішок до їдальні. ОСОБА_6 на той час вже кудись пішов. Він не заходив до господарства ОСОБА_14 .

Допитана свідок ОСОБА_13 у судовому засідання показала, що влітку 2022 року вона працювала кухарем в їдальні Приватного підприємства «Агрофірма «Чорний Ріг». 12 липня 2022 року в період часу з 16 до 17 години її чоловіку ОСОБА_12 зателефонував його брат ОСОБА_7 та повідомив, що ОСОБА_6 витяг з їдальні продукти харчування у мішку. Близько 17 години вона приїхала до будинку ОСОБА_10 . Мішок з продуктами стояв біля будинку ОСОБА_15 . У мішку були котлети, макарони, масло, супові набори, приправи, хліб. Мішок був майже повний. Потім вона поїхала до їдальні, де побачила два розбитих вікна у приміщенні їдальні: одне вікно біля вхідних дверей з вулиці та одне вікно, яке виходило на стан. Коли приїхав директор підприємства ОСОБА_4 , то він розпорядився одразу вставити у вікна скло. Вміст привезеного мішку оглядався після прибуття слідчих.

Допитаний як свідок представник юридичної особи, яка є потерпілим, ОСОБА_4 , у судовому засіданні показав про те, що він обіймає посаду директора Приватного підприємства «Агрофірма «Чорний Ріг». 12 липня 2022 року йому зателефонувала кухар ОСОБА_16 та повідомила про крадіжку продуктів харчування з їдальні підприємства. Прибувши до приміщення їдальні ОСОБА_4 побачив, що два вікна у приміщенні були розбиті, та дав вказівку вставити скло. На підвіконні одного вікна була кров. Біля їдальні знаходився ОСОБА_6 , який сидів у поліцейському автомобілі. Він був у стані алкогольного сп`яніння. У нього були порізані руки. На мішку з викраденими продуктами була кров. Мішок стояв на ганку біля вхідних дверей їдальні, потім його занесли до приміщення їдальні. ОСОБА_6 сказав, що йому за це нічого не буде. Інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей проводили наступного дня, 13 липня 2022 року, хоча поставили дату - 12 липня 2022 року. Всі викрадені продукти харчування повернуті. Приватне підприємство «Агрофірма «Чорний Ріг» матеріальних претензій до обвинуваченого ОСОБА_6 не має.

Згідно відомостей протоколу огляду місця події від 13 липня 2022 року з доданою фотоілюстративною таблицею, оглянуто приміщення їдальні Приватного підприємства «Агрофірма «Чорний Ріг», розташоване за адресою: вулиця С. Т. Голуба, будинок 34, село Чорний Ріг Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Приміщенням їдальні є одноповерхова будівля, побудована з білої цегли. Дах будинку покритий хвилястим шифером. У будинку (приміщення їдальні) наявні 6 вікон. Вікна дерев`яні. Входом до приміщення їдальні є дерев`яні двері зеленого кольору. Справа від вхідних дверей наявне пошкодження вікна (вікно має двійну раму) у вигляді відсутності скла у зовнішній рамі, також відсутнє скло і у кватирках віконної рами. Між вікон на землі перебувають уламки. Далі з ліва на право від вхідних дверей знаходяться два вікна у яких також відсутнє скло. Також наявні уламки скла біля третього вікна, рухаючись зліва на право від вхідних дверей. Зліва від дверей (вхідних дверей) під вікном також наявні уламки скла, котрі перебувають на землі. Приміщення їдальні складається із вхідного коридору та 3 кімнат. В першій кімнаті наявна піч білого кольору, холодильник, інші кухонні меблі та посуд. З права біля вхідних до першої кімнати дверей наявний полімерний мішок білого кольору. При огляді полімерного мішку білого кольору у верхній частині мішка наявні плями бурого кольору, зовні схожі на кров. В середині полімерного мішка при огляді виявлено наступне:

1)котлети (м`ясні), котрі запаковані у поліестерний пакет білого кольору (пакування фабричне без пошкоджень), загальною вагою 5050 грам;

2)поліестерний пакет, в середині якого знаходиться масло вершкове, загальною вагою 820 грам;

3)поліестерний пакет, в середині якого знаходиться масло (вершкове), загальною вагою 860 грам;

4)поліестерний пакет, в середині якого знаходиться масло (вершкове), загальною вагою 675 грам;

5)поліестерний пакет, в середині якого знаходиться масло (вершкове), загальною вагою 735 грам;

6)поліестерний пакет, в середині якого знаходиться масло (вершкове), загальною вагою 640 грам;

7)макаронні вироби (у фабричній упаковці без пошкоджень), загальною вагою 3 кг (одна упаковка);

8)приправа куряча «Мівіна» 6 штук, вага 1 штуки - 160 грам (згідно маркування на упаковці);

9)м`ясний суповий набір (курячий), загальною вагою 2210 грам.

Також на рамі вікна в першій кімнаті виявлено сліди бурого кольору, зовні схожі на кров. На холодильнику (корпусі) в передній кімнаті виявлено фрагмент пальців рук. На рамі вікна, що розташоване у передній кімнаті їдальні виявлено два фрагменти слідів рук. З правого боку від вхідних дверей першої кімнати наявні дерев`яні двері, які входять до кімнати № 2 їдальні. В дальній кімнаті знаходиться стіл та стільці, газовий балон та інші предмети побуту. В даній кімнаті також наявні два дерев`яні вікна, на рамі вікна, яке знаходиться біля вхідних дверей з права виявлено два фрагменти слідів рук. У кімнаті № 3 знаходяться ящики, овочі, томатна паста та інші продукти харчування.

З місця події вилучено вищевказані виявлені в ході огляду продукти харчування; змиви слідів бурого кольору, які за своїми ознаками схожі на кров, котрі було виявлено на дерев`яній рамі вікна із внутрішньої сторони вікна, що розташовано у приміщені кімнати (№ 1) (першої кімнати); поліестерний мішок білого кольору, у верхній частині у якого наявні плями бурого кольору, що за своїми зовнішніми ознаками нагадує кров; два окремі фрагменти слідів рук, виявлені на дерев`яній рамі вікна, що розташоване у приміщенні кімнати № 1, а саме з внутрішньої сторони вікна; окремий фрагмент слідів рук, виявлений на корпусі холодильника, котрий розміщений у кімнаті № 1; два окремі фрагменти слідів рук, виявлені із внутрішньої сторони дерев`яного вікна приміщення кімнати № 2 (аркуші кримінального провадження) (далі - а. с.) 115-130).

Згідно даних постанови про визнання та приєднання до матеріалів кримінального провадження речових доказів від 13 липня 2022 року, полімерний мішок білого кольору з наявними плямами бурого кольору, що упакований до сейф-пакету PSP2155059 та скріплений підписами понятих; продукти харчування: котлети м`ясні загальною вагою 5050 грам, котрі запаковані у фабричний полімерний пакет білого кольору; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 820 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 860 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 675 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 735 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 640 грам; макаронні вироби, запаковані до фабричної полімерної упаковки, загальною вагою 3000 грам (одна упаковка); приправа «Мівіна» куряча у кількості 6-ти упаковок, загальною вагою 960 грам; м`ясний набір (курячий), загальною вагою 2210 грам; змив рідини бурого кольору, що за своїми зовнішніми ознаками схожа на кров, що упакований до сейф-пакету PSP2155003 та скріплений підписами понятих, фрагменти слідів пальців рук з кімнат № 1 та № 2 залучені по даному кримінальному провадженню в якості речових доказів. Продукти харчування передані під розписку на відповідальне зберігання ОСОБА_4 . Полімерний мішок білого кольору з наявними плямами бурого кольору, що упакований до сейф-пакету РSР2155059 та скріплений підписами понятих; змив рідини бурого кольору, що за своїми зовнішніми ознаками схожа на кров та упакований до сейф-пакету РSР2155003 і скріплений підписами понятих, фрагменти слідів пальців рук з кімнат № 1 та № 2 - поміщені на зберігання до кімнати речових доказів Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області (а. с. 131 - 133).

Нестача продуктів харчування в їдальні Приватного підприємства «Агрофірма «Чорний Ріг» підтверджується актом інвентаризації товарно-матеріальних цінностей № 3 від 12 липня 2022 року з доданими копіями документів (а. с. 135-142).

Ухвалою слідчого судді Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області від 14 липня 2022 року накладено арешт на вищезазначені речові докази (а. с. 143-144).

Згідно відомостей протоколу огляду речових доказів з ілюстративною таблицею речового доказу від 13 липня 2022 року оглянуто м`ясний суповий набір курячий, котлети м`ясні «Київські» та вершкове масло. Огляд проводився у приміщенні магазину « Медовик », що розташований по вулиці Центральній, будинок 11-А, селище міського типу Холми Корюківського району Чернігівської області з використанням технічно справних електронних ваг ВТЕ Центровик - 15-Т2. В ході огляду м`ясного супового набору курячого встановлено, що суповий набор упаковано в 4 (чотири) прозорі поліетиленові пакети. При зважуванні на електронних технічно справних вагах ВТЕ у присутності понятих встановлено, що загальна вага м`ясного супового набору курячого складає 3,468 кг. В ході огляду вершкового масла встановлено, що вершкове масло упаковано в 6 (шість) прозорих поліетиленових пакетів. При зважуванні на електронних технічно справних вагах ВТЕ у присутності понятих встановлено, що загальна вага вершкового масла склала 4,306 кг. В ході огляду котлет м`ясних «Київські» встановлено, що котлети упаковані в прозорий поліетиленовий пакет. При зважуванні на електронних технічно справних вагах ВТЕ у присутності понятих встановлено, що загальна вага котлет м`ясних «Київські» складає 5,040 кг. Після огляду речові докази повернуті власнику під охоронну розписку (а. с. 147-153).

Згідно відомостей протоколу огляду місця події від 09 серпня 2022 року з доданою ілюстративною таблицею, оглянуто ділянку дороги між будинками № 8, в якому мешкає ОСОБА_6 , та № 34, в якому розташоване приміщення їдальні Приватного підприємства «Агрофірма «Чорний Ріг», по вулиці Голуба в селі Чорний Ріг Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Встановлено, що відстань між даними будинками становить 1600 м. (а. с. 153 - 161).

Згідно даних висновку судової дактилоскопічної експертизи від 26 липня 2022 року № СЕ-19/125-22/4669-Д з ілюстративною таблицею: 1. На відрізках липкої прозорої стрічки, вилучених під час огляду місця події 12.07.2022, проведеного за фактом крадіжки з приміщення їдальні за адресою: Чернігівська область, Новгород-Сіверський район, с. Чорний Ріг, вул. С. Т. Голуба, 34, та зафіксованих на двох аркушах паперу, відкопійовані дев`ятнадцять слідів рук, з яких два сліди одного і того самого пальця руки однієї особи розмірами 22x37 мм, 16x40 мм, слід долоні і пальця руки розмірами 30x27 мм придатні для ідентифікації за ними особи, що їх залишила, шістнадцять слідів рук розмірами 17x35 мм, 13x35 мм, 22x20 мм, 9x8 мм, 11x22 мм, 10x15 мм, 17x16 мм, 10x6 мм, 22x8 мм, 5x10 мм, 16x27 мм, 13x19 мм, 5x10 мм, 9x8 мм, 11x12 мм, 22x22 мм непридатні для ідентифікації за ними особи (осіб), що їх залишила (залишили). 2. Два сліди одного і того самого пальця руки однієї особи розмірами 22x37 мм, 16x40 мм залишені великим пальцем лівої руки особи, дактилокарта якої заповнена на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . Слід долоні і пальця руки розмірами 30x27 мм, залишений підпальцевою ділянкою долоні (узвишшя між вказівним і середнім пальцями) та основною фалангою вказівного пальця лівої руки особи, дактилокарта якої заповнена на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (а. с. 166-178).

Згідно даних висновку судової товарознавчої експертизи від 26 липня 2022 року № 1324-1328/22-24: 1.Середня ринкова вартість одного кілограму вагових котлет «Київські» Узинські напівфабрикати» виробник ФОП « ОСОБА_17 », станом на 12.07.2022 складає 85,00 грн. (вісімдесят п`ять грн. 00 коп.). 2. Середня ринкова вартість одного кілограму вагового масла вершкового «Попілянське» 72,5% жирності, виробник «Андрушивській МСЗ», станом на 12.07.2022 складає 144,00 грн. (сто сорок чотири грн. 06 коп.). 3. Середня ринкова вартість однієї упаковки макаронних виробів спіральки «Воронізькі» 3 кг ДСТУ 7043:2009, клас «Екстра» група В, виробник ФОП « ОСОБА_18 » станом на 12.07.2022 складає 105,00 грн. (сто п`ять грн. 00 коп.). 4. Середня ринкова вартість однієї упаковки, приправи смакової економ упаковка «Мівіна Куряча» 160 г., станом на 12.07.2022 складає 23,00 грн.(двадцять три грн. 00 коп.). 5. Середня ринкова вартість одного кілограму м`ясного супового набору замороженого (курячий) ТМ «Наша Ряба», станом на 12.07.2022 складає 39,90 грн. (тридцять дев`ять грн. 90 коп.). (а. с. 182-184).

Згідно даних висновку судової товарознавчої експертизи від 26 серпня 2022 року № 1670-1674/22-24: 1. Середня ринкова вартість 5,050 кг. вагових котлет «Київські» Узинські напівфабрикати» виробник ФОП « ОСОБА_17 », станом на 12.07.2022 складає 429,25 грн. (чотириста двадцять дев`ять грн. 25 коп.) 2. Середня ринкова вартість 3,730 кг. вагового масла вершкового «Попілянське» 72,5% жирності, виробник «Андрушивській МСЗ», станом на 12.07.2022 складає 537,12 грн. (п`ятсот тридцять сім грн. 12 коп.). 3. Середня ринкова вартість однієї упаковки макаронних виробів спіральки «Воронізькі» 3кг ДСТУ 7043:2009, клас «Екстра» група В, виробник ФОП « ОСОБА_18 » станом на 12.07.2022 складає 105,00грн. (сто п`ять грн. 00 коп.). 4. Середня ринкова вартість шести упаковок, приправи смакової економ упаковка «Мівіна Куряча» 160 г., станом на 12.07.2022 складає 138,00 грн. (сто тридцять вісім грн. 00 коп.). 5. Середня ринкова вартість 2,210 кг. м`ясного супового набору замороженого (курячий) ТМ «Наша Ряба», станом на 12.07.2022 складає 88,18 грн. (вісімдесят вісім грн. 18 коп.).(а. с.190 - 192).

Вказані докази у своєму взаємозв`язку дають достатні підстави вважати ОСОБА_6 винуватим у вчиненні вищезазначеного кримінально караного діяння.

Таким чином, сукупністю наведених доказів повністю доведено винуватість ОСОБА_6 у вчиненні ним злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Кваліфікація злочину за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України є вірною за кваліфікуючою ознакою як закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), поєднану з проникненням до приміщення, вчинену в умовах воєнного стану

Вирішуючи питання про визначення міри покарання обвинуваченому та потреби у його відбуванні, суд керується загальними засадами призначення покарання, передбаченими ст. 65 Кримінального кодексу України, враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який відповідно до ч. 5 ст. 12 Кримінального кодексу України відноситься до категорії тяжких злочинів, те що обвинувачений ОСОБА_6 раніше не судимий в силу вимог ст. 89 Кримінального кодексу України, має базову загальну середню освіту, не одружений, не працює, за місцем проживання характеризується негативно; обставину, яка відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 66 Кримінального кодексу України пом`якшує покарання, - щире каяття; обставину, яка відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 67 Кримінального кодексу України обтяжує покарання, - вчинення кримінального правопорушення особою, що перебуває у стані алкогольного сп`яніння.

Суд вважає, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства.

З урахуванням вищезазначених обставин, суд дійшов висновку про необхідність призначення обвинуваченому ОСОБА_6 покарання у виді позбавлення волі в межах санкції ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, із застосуванням вимог статей 75 та 76 Кримінального кодексу України.

Документів щодо яких можливо ухвалити процесуальні рішення при постановленні вироку за матеріалами кримінального провадження немає.

До обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який підлягає скасуванню з негайним звільненням обвинуваченого з під варти в залі судових засідань.

Інші заходи забезпечення кримінального провадження у даному кримінальному провадженні не застосовувалися.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлений.

Оскільки вина обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому злочину доведена повністю, з нього згідно вимог ч. 2 ст. 124 Кримінального процесуального кодексу України мають бути стягнуті на користь держави процесуальні витрати пов`язані із залученням експертів для проведення у справі судової дактилоскопічної та судових товарознавчих експертиз, в розмірі 4153 (чотири тисячі сто п`ятдесят три) гривні 06 копійок, які підтверджуються довідкою експертної установи та актами здачі-приймання висновків експерта (а. с. 165, 185, 193).

Суд приходить до висновку, що ухвалюючи вирок по справі слід скасувати арешт речових доказів на підставі ч. 4 ст. 174 Кримінального процесуального кодексу України.

Доля речових доказів у кримінальному провадженні підлягає вирішенню відповідно до положень ст. 100 Кримінального процесуального кодексу України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 368, 370, 371, 373, 374, 376 Кримінального процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років.

На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України ОСОБА_6 звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 (два) роки

Початок іспитового строку рахувати ОСОБА_6 з дати ухвалення вироку, тобто з 16 лютого 2023 року.

На підставі п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 Кримінального кодексу України на ОСОБА_6 покласти обов`язки:

періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Обраний щодо ОСОБА_6 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою скасувати, негайно звільнивши його з-під варти в залі судових засідань.

Стягнути з ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків не відомий, на користь держави процесуальні витрати, пов`язані із залученням експертів для проведення судової дактилоскопічної та судових товарознавчих експертиз в сумі 4153 (чотири тисячі сто п`ятдесят три) гривні 06 копійок.

Скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області від 14 липня 2022 року на речові докази - продукти харчування: котлети м`ясні загальною вагою 5050 грам, котрі запаковані у фабричний полімерний пакет білого кольору; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 820 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 860 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 675 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 735 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 640 грам; макаронні вироби, запаковані до фабричної полімерної упаковки, загальною вагою 3000 грам (одна упаковка); приправа «Мівіна» куряча у кількості 6-ти упаковок, загальною вагою 960 грам; м`ясний набір (курячий), загальною вагою 2210 грам, які передані на відповідальне зберігання ОСОБА_4 , полімерний мішок білого кольору з наявними плямами бурого кольору, що упакований до сейф-пакету РSР2155059 та скріплений підписами понятих, змив рідини бурого кольору, що за своїми зовнішніми ознаками схожа на кров, що упакований до сейф-пакету PSP2155003 та скріплений підписами понятих, фрагменти слідів пальців рук з кімнат № 1 та № 2, які поміщені на зберігання до кімнати речових доказів Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області.

Речові докази:

продукти харчування: котлети м`ясні загальною вагою 5050 грам, котрі запаковані у фабричний полімерний пакет білого кольору; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 820 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 860 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 675 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 735 грам; вершкове масло, що знаходиться в полімерному пакеті білого кольору, загальною вагою 640 грам; макаронні вироби, запаковані до фабричної полімерної упаковки, загальною вагою 3000 грам (одна упаковка); приправа «Мівіна» куряча у кількості 6-ти упаковок, загальною вагою 960 грам; м`ясний набір (курячий), загальною вагою 2210 грам, які передані на відповідальне зберігання ОСОБА_4 , - повернути Приватному підприємству «Агрофірма «Чорний Ріг»;

полімерний мішок білого кольору з наявними плямами бурого кольору, що упакований до сейф-пакету РSР2155059 та скріплений підписами понятих, змив рідини бурого кольору, що за своїми зовнішніми ознаками схожа на кров, що упакований до сейф-пакету PSP2155003 та скріплений підписами понятих, фрагменти слідів пальців рук з кімнат № 1 та № 2, які поміщені на зберігання до кімнати речових доказів Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області - знищити.

Учасники судового провадження мають право отримати копію вироку в суді. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору. Копія вироку не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, вважається, що вирок не набрав законної сили.

Вирок може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Чернігівського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Семенівський районний суд Чернігівської області.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.02.2023
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу109041356
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —744/471/22

Вирок від 16.02.2023

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 27.12.2022

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 07.11.2022

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 06.10.2022

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 07.09.2022

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 05.09.2022

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні