Ухвала
від 16.02.2023 по справі 318/1488/16
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 318/1488/16 2-в/335/10/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

16 січня 2023 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Апаллонової Ю.В., за участю серктаря Анісімової А.І. , ознайомившись із матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до виконавчого комітету Кам`янсько-Дніпровської міської ради, третя особа без самостійних вимог ОСОБА_3 , третя особа з самостійними вимогами ОСОБА_4 про визнання права власності в порядку спадкування, за позовом третьої особи з самостійними вимогами ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог виконавчий комітет Кам`янсько-Дніпровської міської ради про визнання договору дійсним, визнання права власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

14.11.2022 року до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя надійшли матеріали апеляційної скарги ОСОБА_4 на Рішення Кам`янського-Дніпровського районного суду Запорізької області від 08.11.2021 у справі № 318/1488/16 за позовом ОСОБА_2 до виконавчого комітету Кам`янсько-Дніпровської міської ради, третя особа без самостійних вимог ОСОБА_3 , третя особа з самостійними вимогами ОСОБА_4 про визнання права власності в порядку спадкування, за позовом третьої особи з самостійними вимогами ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог виконавчий комітет Кам`янсько-Дніпровської міської ради про визнання договору дійсним, визнання права власності на земельну ділянку.

Вказані матеріали направлені до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя на підставі ухвали Запорізького апеляційного суду від 03.11.2022 для вирішення процесуального питання про відновлення втраченого судового провадження.

Як убачається з матеріалів справи, сторонами по справі є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_2 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 , ОСОБА_3 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 , що є тимчасово окупованою територією.

Відповідно до ч. 6 ст. 187 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 4-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб визначається Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2016 № 646 затверджено Порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (далі - Порядок), у п. 2 якого визначено, що база даних - автоматизований банк відомостей, створений для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які є внутрішньо переміщеними. Відповідальним за забезпечення формування та ведення бази даних є Мінсоцполітики.

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.2020 № 783 затверджено Положення про Національну соціальну сервісну службу України (далі - Положення).

Відповідно до пп. 13 п. 4 Положення, Національна соціальна сервісна служба України для виконання визначених для неї завдань з питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб:

узагальнює в межах повноважень статистичні дані щодо внутрішньо переміщених осіб;

забезпечує в межах повноважень проведення моніторингу виплати щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг внутрішньо переміщеним особам;

забезпечує координацію та методологічний супровід діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо соціального захисту внутрішньо переміщених дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, дотримання вимог законодавства під час встановлення опіки чи піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, їх усиновлення, застосування інших передбачених законодавством форм влаштування дітей, проводить роботу із соціальної підтримки внутрішньо переміщених сімей з дітьми, над якими встановлено опіку чи піклування, прийомних сімей, сімей патронатних вихователів, дитячих будинків сімейного типу.

Згідно з пп. 18 п. 4 Положення, вказана Служба використовує інформаційні системи Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Частиною 7 ст. 187 ЦПК України передбачено, що інформація про місце проживання (перебування) фізичної особи має бути надана протягом п`яти днів з моменту отримання відповідним органом реєстрації місця проживання та перебування особи відповідного звернення суду.

Отже, з метою забезпечення можливості участі відповідача у судовому засіданні та її належне повідомлення про судові засідання та розгляд зазначеної цивільної справи необхідно витребувати у Національної соціальної сервісної служби України інформацію щодо відповідача з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Керуючись ст. 84, ч.ч. 6, 7 ст. 187, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати у Міністерства соціальної політики України (01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, е-mail: info@mlsp.gov.ua) відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (в розумінні Постанови КМУ № 646 від 22.09.2016) щодо :

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 ;

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_2 ;

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 ;

ОСОБА_3 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали для виконання надіслати Національній соціальній сервісній службі України, роз`яснивши, що у разі неможливості подання доказів у строк - 5 днів з дня отримання копії ухвали, особи, які не мають можливості подати докази, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, встановлені Цивільним процесуальним кодексом України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Ю.В. Апаллонова

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення16.02.2023
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу109046857
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про відновлення втраченого провадження

Судовий реєстр по справі —318/1488/16

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Онищенко Е. А.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Онищенко Е. А.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Онищенко Е. А.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Онищенко Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні