Ухвала
від 15.02.2023 по справі 381/456/22
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 381/456/22

Провадження № 2/362/456/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.02.2023 року Васильківський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого - судді Кравченко Л.М.,

за участі секретаря судового засідання Шмагун М.С.,

розглянувши увідкритомупідготовчому судовомузасіданнівзалі судуумістіВасилькові Київськоїобластізаяву представникавідповідача ТОВ«Е-ТЕНДЕР» СтарчукаЄвгена Валерійовичапро участьв судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуу справізапозовом ОСОБА_1 до ТОВ«Е-ТЕНДЕР»,приватного виконавцяСеменова РусланаАнатолійовича, ОСОБА_2 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет споруна стороніпозивача:ДП «Прозорро.Продажі»,про оскарженнярезультатів електронногоаукціону, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Васильківського міськрайонного суду Київської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

15.02.2023 р. від представника відповідача надійшла заява про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Враховуючи, що сторони по справі в судове засідання не з`явились, відповідно дост. 247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Розглянувши заяву, дослідивши матеріали цивільної справи, вважаю, що у її задоволені слід відмовити з наступних підстав.

Відповідно до положень ч. 5ст. 212 ЦПК України, суд за власної ініціативи може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Тобто, постановлення ухвали про участь учасника цивільного процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції є не обов`язком, а правом суду.

Зі змісту наведеної норми права слідує, що необхідність проведення судового засідання в режимі відеоконференції визначається судом, що розглядає цивільну справу.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Суд вважає, що в заяві не викладені підстави для застосування вимогстатті 212 ЦПК України, не доведено обставин, які позбавляють представника відповідача можливості безпосередньої участі в судовому засіданні в приміщенні суду, в провадженні якого перебуває справа.

Також, суд вважає, що проведення судового засідання у цій справі в режимі відеоконференції може значно ускладнити розгляд справи та збільшити час проведення судового розгляду, оскільки у Васильківському міськрайонному суді працює значна кількість суддів, які щоденно розглядають в режимі відеоконференції значну кількість справ за клопотаннями засуджених.

Враховуючи відсутність виключних обставин для здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції, а також технічну неможливість, у зв`язку із наявністю в суді лише трьох технічно обладнаних приміщень, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні заяви представника відповідача про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Керуючись ст. ст.12,81,43,44,212 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні заяви представника відповідача ТОВ «Е-ТЕНДЕР» Старчука Євгена Валерійовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі запозовом ОСОБА_1 до ТОВ «Е-ТЕНДЕР», приватного виконавця Семенова Руслана Анатолійовича, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: ДП «Прозорро.Продажі», про оскарження результатів електронного аукціону - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кравченко Л.М.

Дата ухвалення рішення15.02.2023
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу109048651
СудочинствоЦивільне
Сутьоскарженнярезультатів електронногоаукціону

Судовий реєстр по справі —381/456/22

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 06.06.2022

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Осаулова Н. А.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Осаулова Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні