Ухвала
від 16.02.2023 по справі 215/4068/22
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 215/4068/22

2/215/433/23

УХВАЛА

16 лютого 2023 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

в складі:головуючого, судді Квятковського Я.А.

розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 у справі за позовом ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» про відшкодування моральної шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я,-

ВСТАНОВИВ:

26.10.2022 року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовною заявою до ПрАТ«Північний ГЗК» про відшкодування моральної шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я, у якій просить стягнути моральну шкоду у розмірі 180 000 грн. Просив розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

19.01.2023 представник відповідача ОСОБА_3 надав до суду письмову заяву про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, оскільки дана справа потребує детального розгляду спору по суті та з`ясування всіх обставин, які можуть бути визначальними при прийнятті рішення, а також є необхідність дослідити оригінали документів в судовому засіданні і допитати позивача як свідка.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов до таких висновків.

Відповідно до ч.3ст.274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

За приписами ст.274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи; що виникають з трудових відносин, а також будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Відповідно до вимог ч. 4,5 ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про:

1) залишення заяви відповідача без задоволення;

2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Зі змісту клопотання представника відповідача, який ініціює перехід розгляду справи зі спрощеного провадження в загальне, встановлено, що клопотання подано своєчасно, але обґрунтованість заперечень відповідача не впливає на порядок розгляду справи. Дана справа є незначної складності, спір є малозначним, сторони не позбавлені в праві подати докази і на апеляційне оскарження рішення суду. Також, суд зазначає, що ухвалою суду від 26.01.2023 клопотання представника про допит позивача як свідка відхилено, а дослідження судом і оцінка оригіналів поданих позивачем доказів можлива і без проведення судового засідання в порядку спрощеного позовного провадження.

Таким чином, для реалізації процесуальних прав сторін по справі, з урахуванням особливостей розгляду даної категорії справи, суд вважає достатнім розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Керуючись ст.ст.274,279 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Залишити заяву представника відповідача Львова Андрія Леонідовича про розгляд справи за позовом ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» про відшкодування моральної шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я в порядку загального позовного провадження - без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СУДДЯ:

СудТернівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення16.02.2023
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу109054058
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них спори про відшкодування шкоди, заподіяної від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності

Судовий реєстр по справі —215/4068/22

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні