Рішення
від 20.02.2023 по справі 905/834/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901,UA368999980313151206083020649


Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

20.02.2023 Справа №905/834/22

Господарський суд Донецької області у складі:

судді Лободи Т.О.,

розглянувши справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Збут-Енерго Плюс", м. Харків, код 43709245,

до Комунального некомерційного підприємства "Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради", м. Соледар Донецької області, код 01990192,

про стягнення 391 102,20 грн,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Збут-Енерго Плюс" звернулось до Господарського суду Донецької області з позовом до Комунального некомерційного підприємства "Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради" про стягнення заборгованості за Договором на постачання електричної енергії споживачу № 380/22-ЗП від 07.02.2022 за спожиту в лютому-квітні 2022 року електричну енергію в загальному розмірі 391 102,20 грн. Судові витрати просить покласти на відповідача.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 25.10.2022 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Збут-Енерго Плюс" до Комунального некомерційного підприємства "Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради" про стягнення 391 102,20 грн залишено без руху. Надано позивачу строк 10 днів з дня вручення йому цієї ухвали для усунення недоліків.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 09.11.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи за наявними у справі матеріалами. Встановлено учасникам справи строки для подання заяв по суті справи.

З метою повідомлення сторін про розгляд даної справи, судом, у зв`язку із зупиненням поштових відправлень з 22.02.2022 у Господарському суді Донецької області (розпорядження від 21.02.2022), копії ухвал суду від 09.11.2022 було направлено на електронні адреси позивача та його представника energozbut-trans@ukr.net , ahelp321@gmail.com та на електронні адреси відповідача - sgb4.sol@ukr.net, sаb4.sol@ukr.net. При цьому суд зазначає, що відомості про електронну адресу відповідача sgb4.sol@ukr.net внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань як інформацію про здійснення зв`язку з юридичною особою.

Крім того, суд зазначає, що місцезнаходження відповідача згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є місто Соледар. Загальновідомою є інформація про те, що м. Соледар тривалий час було місцем проведення активних бойових дій, а в січні 2023 українські війська вийшли з міста та місто опинилось в російській окупації. Судом перевірено та встановлено, що на сайті АТ "Укрпошта" міститься інформація про те, що відділення поштового зв`язку у м. Соледар тимчасово не функціонують, а тому надіслати відповідачу копію ухвали суду у встановлений законодавством спосіб виявилось неможливим, у зв`язку з чим судом було використано альтернативні способи повідомлення відповідача про відкриття провадження у справі.

Також судом додатково було передано позивачу відповідну телефонограму, якою повідомлено про відкриття провадження у справі. Передати таку телефонограму відповідачу виявилось неможливим так як за відомим суду номером телефону відповідача не з`єднувало.

Крім того, з метою повідомлення відповідача про відкриття провадження у справі судом опубліковано відповідне оголошення на сайті Господарського суду Донецької області.

Суд звертає увагу на те, що відповідно до частини 2 статті 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч. 1 ст. 4 Закону України "Про доступ до судових рішень").

Ухвала суду від 09.11.2022 про відкриття провадження у справі № 905/834/22 розміщена в Єдиному державному реєстрі судових рішень України, відомості якого є офіційними та загальнодоступними.

Отже, приймаючи до уваги те, що судом вжито всі залежні від нього заходи для належного повідомлення учасників справи про розгляд судової справи, суд дійшов висновку, що сторони були належним чином повідомлені про відкриття провадження у справі та розгляд даної справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідач у встановлений строк відзиву на позов не надав, а відтак не скористався наданими йому процесуальними правами.

Згідно з частиною 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Таким чином, всім учасникам справи надано можливість для висловлення своєї правової позиції по суті позовних вимог та судом дотримано, під час розгляду справи, обумовлені чинним ГПК України процесуальні строки для звернення із заявами по суті справи та іншими заявами з процесуальних питань.

Щодо строку розгляду справи суд зазначає наступне.

Статтею 248 ГПК України передбачено, що суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до положень п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950 кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом. Також, відповідно до рішень Європейського суду з прав людини, що набули статусу остаточного, зокрема "Іззетов проти України", "Пискал проти України", "Майстер проти України", "Субот проти України", "Крюков проти України", "Крат проти України", "Сокор проти України", "Кобченко проти України", "Шульга проти України", "Лагун проти України", "Буряк проти України", "ТОВ "ФПК "ГРОСС" проти України", "Гержик проти України" суду потрібно дотримуватись розумного строку для судового провадження.

Розумним, зокрема, вважається строк, що є об`єктивно необхідним для виконання процесуальних дій, прийняття процесуальних рішень та розгляду і вирішення справи з метою забезпечення своєчасного (без невиправданих зволікань) судового захисту.

Проте, вихід за межі встановленого ст. 248 ГПК України строку був обумовлений виключними загальновідомими обставинами, пов`язаними із триваючою військовою агресією Російської федерації на територію України.

Зокрема, Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" №64/2022 від 24.02.2022, затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року №2102-IX, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Воєнний стан в Україні неодноразово було продовжено. На даний час Указом Президента України від 07.11.2022 № 757/2022 продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 21 листопада 2022 року строком на 90 діб.

Необхідно зазначити, що Господарський суд Донецької області знаходиться на території Харківської територіальної громади, яка з першого дня військової агресії перебуває під постійними ворожими обстрілами, які становлять загрозу життю та здоров`ю всіх учасників судового процесу. Окрім того, ворогом неодноразово вчинялися дії, спрямовані на руйнування об`єктів критичної інфраструктури регіону, що, зокрема, спричиняло тривале знеструмлення електричних мереж та вихід з ладу систем зв`язку та інтернету.

Такі обставини істотно уповільнили роботу суду, як щодо організаційно-технічного забезпечення судового процесу, так і щодо безпосереднього розгляду справи.

З урахуванням викладеного, за об`єктивних обставин розгляд справи був здійснений судом без невиправданих зволікань настільки швидко, наскільки це було можливим за вказаних умов, у межах розумного строку в контексті положень Господарського процесуального кодексу України та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

За висновками суду, в матеріалах справи достатньо документів, які мають значення для правильного вирішення спору, внаслідок чого справа може бути розглянута за наявними у справі матеріалами.

Згідно з ч. 4 ст. 240 ГПК України у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи суд підписує рішення без його проголошення.

Розглянувши матеріали справи, з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, всебічно та повно перевіривши матеріали справи та надані докази, суд встановив наступне.

07.02.2022 за результатами процедури закупівлі ID UА-2021-12-17-003184-с між Комунальним некомерційним підприємством "Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради" (Споживач) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Збут-Енерго Плюс" (Постачальник) було укладено Договір №380/22-ЗП про постачання електричної енергії споживачу (далі - Договір), з подальшими змінами до нього, внесеними Додатковими угодами №1 від 07.02.2022 та №2 від 11.02.2022.

Відповідно до умов п. 2.1 Договору постачальник продає електричну енергію Споживачу для забезпечення потреб електроустановок Споживача, а Споживач оплачує Постачальнику вартість використаної електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору. Найменування предмета закупівлі згідно з ДК 021:2015 09310000-5 "Електрична енергія" (далі - Товар/електрична енергія). Постачання Товару за цим Договором передбачає поставку Товару для забезпечення потреб електроустановок Споживача за допомогою технічних засобів розподілу електричної енергії.

Згідно з п. 2.2 Договору очікуваний обсяг постачання електричної енергії на період з 01 лютого 2022 року по 31 грудня 2022 року становить 107692 кВт*год та відповідає очікуваному обсягу закупівлі послуг з розподілу електричної енергії у оператора системи. Обсяги закупівлі електричної енергії можуть бути зменшені залежно від реального фінансування видатків Споживача.

Відповідно до п. 3.1 Договору (в редакції Додаткової угоди №2 від 11.02.2022) строк (термін) поставки Товару: з 07 лютого 2022 року, але не раніше дати акцептування заяви на зміну Постачальника відповідним оператором системи розподілу, до 31 грудня 2022 року.

Місце поставки Товару визначено в Додатку № 1 до цього Договору (п. 3.2 Договору).

Ціна електричної енергії за цим Договором визначена відповідно до Специфікації Товару (Додаткок №2 до цього Договору) з урахуванням суми очікуваної вартості обсягів постачання електричної енергії протягом періоду, вказаного у пункті 2.2. цього Договору, та становить: 578 844,50 грн, крім того ПДВ 115 768,90 грн, всього з ПДВ - 694 613,40 грн. Ціна за 1 кВт/год електричної енергії за цим Договором становить 6 гривень 45 копійок (п. 5.4 Договору).

За умовами п. 5.5 та п. 5.6 Договору розрахунковим періодом за цим Договором є календарний місяць. Споживач здійснює оплату за цим Договором на поточний рахунок Постачальника. Оплата вважається здійсненою після зарахування коштів на поточний рахунок Постачальника.

Згідно з п. 5.7 Договору розрахунки за поставлений Товар здійснюються щомісячно, на підставі рахунка-розшифровки та Акта прийняття-передавання Товару, складених відповідно до показників приладів комерційного обліку Споживача, які Постачальник підписує у 2-х примірниках та надсилає Споживачу поштою до 10-го числа (включно) місяця, наступного за розрахунковим.

Відповідно до п. 5.8 Договору Споживач протягом 7 робочих днів з дати отримання рахунка-розшифровки та Акта прийняття-передавання Товару розглядає їх, підписує та направляє Постачальнику один підписаний примірник Акта прийняття-передавання Товару або направляє в цей же строк Постачальнику мотивовану відмову від підписання.

Пунктом 5.10 Договору (в редакції Додаткової угоди №1 від 07.02.2022) надіслані Постачальником рахунок-розшифровка та Акт прийняття-передавання Товару у випадку відсутності обґрунтованих зауважень щодо їх змісту, підлягають оплаті Споживачем, протягом 7 днів з дати отримання, але не пізніше 20 числа місяця, наступного за розрахунковим.

Обсяг споживання Товару по об`єкту споживання Споживача визначається на підставі даних комерційного обліку (п. 5.12 Договору).

За умовами п. 6.2.1 та п. 7.1.1 Договору Споживач зобов`язується забезпечувати своєчасну та повну оплату спожитої електричної енергії відповідно до умов цього Договору, а Постачальник має право отримувати від Споживача оплату за поставлену електричну енергію.

Цей Договір набирає чинності з дати його підписання Сторонами та діє до 31 грудня 2022 року, а в частині проведення розрахунків - до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань за Договором (п. 14.1 Договору).

Суд зазначає, що вказаний Договір підписаний сторонами та скріплений печатками сторін, що, за умовами цього договору, свідчить про набрання ним чинності.

До вказаного Договору сторонами складено та підписано Додаток №1 до Договору "Перелік об`єктів та точок комерційного обліку споживача КНП "Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради"", в якому, зокрема, погоджено місце поставки Товару.

Також до вказаного Договору сторонами складено та підписано Специфікацію Товару (додаток №2 до Договору), якою погоджену ціну та кількість Товару, а саме електрична енергія загальною кількістю 107 692 кВт/год загальною вартістю 694 613,40 грн (в т.ч. ПДВ).

Як стверджує позивач, на виконання умов договору ним поставлено відповідачу електричну енергію. Так, на підтвердження обсягів споживання відповідачем електричної енергії позивачем надано наступні Акти прийому-передачі електричної енергії:

- №591 від 28.02.2022, за яким фактичний обсяг електричної енергії за лютий 2022 року склав 30,960тис.кВт на загальну суму 199 692,00 грн (з ПДВ),

- №964 від 31.03.2022, за яким фактичний обсяг електричної енергії за березень 2022 року склав 9,876тис.кВт на загальну суму 63 700,20 грн (з ПДВ),

- №1308 від 30.04.2022, за яким фактичний обсяг електричної енергії за квітень 2022 року склав 19,800тис.кВт на загальну суму 127 710,00 грн (з ПДВ).

Проте, вказані акти не підписані відповідачем. Доказів направлення цих актів відповідачу матеріали справи не містять.

Як вбачається з матеріалів справи, з метою підтвердження фактичних обсягів споживання відповідачем електричної енергії за лютий, березень, квітень 2022 року позивач звернувся до АТ "ДТЕК Донецькі електромережі" з відповідним запитом. Листом вих. №67/10056-вх від 27.07.2022 АТ "ДТЕК Донецькі електромережі" повідомило про фактичний (звітний) обсяг споживання за лютий, березень та квітень 2022 року по точках комерційного обліку споживача Комунальне некомерційне підприємство "Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради" (код ЄДРПОУ 01990192). Так, згідно деталізації розрахунків кількість спожитої відповідачем електричної енергії за приладом обліку склала:

- за лютий 2022 року - 30960кВт*год;

- за березень 2022 року - 9876кВт*год;

- за квітень 2022 року - 19800кВт*год.

Крім того, до матеріалів справи додано лист вих. № 03/22-67 від 16.06.2022, адресований позивачу, в якому відповідач повідомляє, що лікарня Комунальне некомерційне підприємство "Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради" неодноразово зверталась в адміністрацію міста з проханням фінансування для погашення боргу за електроенергію в сумі 391 102,20 грн (лютий - 199 692,00грн, березень - 63 700,00 грн, квітень - 127 710,00 грн). Станом на 16.06.2022 фінансування до лікарні не надійшло.

Таким чином, як вбачається з матеріалів справи, позивачем поставлено відповідачу в лютому, березні та квітні 2022 року електричну енергію в загальному обсязі 60,636тис.кВт на загальну суму 391 102,20 грн.

Однак, в порушення взятих на себе зобов`язань відповідач не підписав акти приймання передачі електричної енергії та не оплатив фактично поставлену позивачем у лютому, березні, квітні 2022 року електричну енергію, хоча в листі на адресу позивача фактично визнає наявність заборгованості. Таким чином, станом на момент звернення до суду заборгованість Комунального некомерційного підприємства "Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради" перед Товариством з обмеженою відповідальністю "Збут-Енерго Плюс" за Договором №380/22-ЗП про постачання електричної енергії споживачу від 07.02.2022 становила 391 102,20 грн (в т.ч. ПДВ).

Зважаючи на невиконання відповідачем зобов`язань за Договором в частині оплати спожитої електроенергії, позивач звернувся до суду з відповідним позовом про стягнення з відповідача заборгованості у розмірі 391 102,20 грн.

За змістом ст. 11 ЦК України цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Відповідно до статті 193 ГК України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов`язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором. Не допускається одностороння відмова від виконання зобов`язань. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Аналогічні положення наведено й у статтях 525, 526 ЦК України.

Згідно з ст. 714 ЦК України за договором постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов`язується надавати другій стороні (споживачеві, абонентові) енергетичні та інші ресурси, передбачені договором, а споживач (абонент) зобов`язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів та дотримуватись передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного та іншого обладнання.

До договору постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, положення про договір поставки, якщо інше не встановлено законом або не випливає із суті відносин сторін.

Законом можуть бути передбачені особливості укладення та виконання договору постачання енергетичними та іншими ресурсами.

Відповідно до ч. 1 ст. 275 ГК України за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов`язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується.

Окремим видом договору енергопостачання є договір постачання електричної енергії споживачу. Особливості постачання електричної енергії споживачам та вимоги до договору постачання електричної енергії споживачу встановлюються Законом України "Про ринок електричної енергії".

Згідно з частинами 1, 2 ст. 56 Закону України "Про ринок електричної енергії" Ппостачання електричної енергії споживачам здійснюється електропостачальниками, які отримали відповідну ліцензію, за договором постачання електричної енергії споживачу.

Договір постачання електричної енергії споживачу укладається між електропостачальником та споживачем та передбачає постачання всього обсягу фактичного споживання електричної енергії споживачем у певний період часу одним електропостачальником. Постачання електричної енергії споживачам здійснюється за вільними цінами.

Частиною 1 статті 530 ЦК України встановлено, що якщо у зобов`язання встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Умовою виконання зобов`язання - є строк (термін) його виконання. Дотримання строку виконання є одним із критеріїв належного виконання зобов`язання, оскільки прострочення є одним із проявів порушення зобов`язання. Строк (термін) виконання зобов`язання за загальним правилом, узгоджується сторонами в договорі.

Відповідно до п. 5.10 Договору (в редакції Додаткової угоди №1 від 07.02.2022) надіслані Постачальником рахунок-розшифровка та Акт прийняття-передавання Товару у випадку відсутності обґрунтованих зауважень щодо їх змісту, підлягають оплаті Споживачем, протягом 7 днів з дати отримання, але не пізніше 20 числа місяця, наступного за розрахунковим.

Таким чином, виходячи з умов договору термін оплати відповідачем за спожиту електричну енергію в лютому 2022 року - не пізніше 20 березня 2022 року, в березні 2022 року - не пізніше 20 квітня 2022 року, в квітні 2022 року - не пізніше 20 травня 2022 року.

Проте, у встановлений сторонами строк відповідач не оплатив поставлену електроенергію у розмірі 391 102,20 грн. Доказів протилежного матеріали справи не містять.

Статтею 599 ЦК України встановлено, що зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Отже, зобов`язання відповідача оплатити за поставлену за спірний період електричну енергії за Договором не припинено.

В силу приписів ст. 629 ЦК України договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Статтею 525 ЦК України передбачено, що одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно з п. 3 ч. 1 ст. 57 Закону України "Про ринок електричної енергії" електропостачальники мають право на своєчасне та в повному обсязі отримання коштів за продану електричну енергію та послуги з постачання електричної енергії відповідно до укладених договорів.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 58 Закону України "Про ринок електричної енергії" споживач зобов`язаний сплачувати за електричну енергію та надані йому послуги відповідно до укладених договорів.

Відповідач доказів погашення заборгованості у повному обсязі або свого контррозрахунку суми заборгованості, заявленої до стягнення, суду не надав.

Враховуючи викладене, а також те, що в матеріалах справи відсутні, а відповідачем не надані докази, які б спростовували наявність заборгованості перед позивачем, а також докази, які б свідчили про здійснення остаточного розрахунку за спожиту електроенергію, суд дійшов висновку, що позовні вимоги в частині стягнення заборгованості за спожиту електроенергію в лютому, березні, квітні 2022 року в загальному розмірі 391 102,20 грн є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Пунктом 5 частини 1 статті 237 ГПК України передбачено, що при ухваленні рішення суд вирішує питання як розподілити між сторонами судові витрати.

Відповідно до ст. 123 ГПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи. Розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 129 ГПК України у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Враховуючи те, що суд задовольнив позов повністю, у відповідності до ст. 129 ГПК України витрати щодо сплати судового збору в сумі 5 866,53 грн підлягають стягненню з відповідача на користь позивача.

Суд зазначає, що для вручення сторонам рішення по справі будуть використані альтернативні способи вручення процесуальних документів учасникам справи, а саме шляхом направлення даного рішення на електронні адреси позивача та відповідача, а також шляхом публікації відповідачу оголошення на сайті Господарського суду Донецької області.

На підставі викладеного, керуючись статями 1-5, 10, 11, 12, 20, 73-80, 86, 129, 233, 236-238, 240, 241, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Комунального некомерційного підприємства "Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради" (84545, Донецька область, м. Соледар, вул. Соледарська, буд. 1-А, код 01990192) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Збут-Енерго Плюс" (61009, м. Харків, проспект Героїв Харкова, буд. 64А, код 43709245) заборгованість за поставлену електричну енергію в лютому, березні, квітні 2022 року за Договором № 380/22-ЗП про постачання електричної енергії споживачу від 07.02.2022 в сумі 391 102,20 грн та витрати по сплаті судового збору в сумі 5 866,53 грн.

Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду (ст. 241 ГПК України).

Апеляційна скарга на рішення суду подається в строки та в порядку, визначені статтями 256, 257 ГПК України.

Повний текст рішення складено 20.02.2023.

Суддя Т. О. Лобода

Дата ухвалення рішення20.02.2023
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу109070788
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/834/22

Судовий наказ від 16.03.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Рішення від 20.02.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 09.11.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 25.10.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні