Ухвала
від 15.02.2023 по справі 695/1669/21
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Справа № 695/1669/21

номер провадження 1-кс/695/156/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 лютого 2023 рокум. Золотоноша

Слідчий суддя Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання заступника начальника СВ Золотоніського районного відділу поліції ГУ НП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Золотоніської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про отримання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 12021250370000372 від 12.04.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України,

в с т а н о в и в:

заступник начальника СВ Золотоніського районного відділу поліції ГУ НП в Черкаській області ОСОБА_3 звернувя до суду з погодженим прокурором Золотоніської окружної прокуратури ОСОБА_4 клопотанням про отримання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів. В обґрунтування клопотання зазначено, що 02.02.2023 до Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області надійшло повідомлення від поліцейського офіцера громади про те, що відбувається незаконний видобуток піску в кооперативі « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в с. Коробівка Золотоніського району Черкаської області. По даному факту СВ Золотоніського районного відділу поліції відкрито кримінальне провадження № 12021250370000372 від 12.04.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України. Після внесення відомостей в ЄРДР встановлено, що земельні ділки, які розміщені в адміністративних межах с. Коробівка, та які слугували в якості пасовищ, незаконно були передані у власність невідомим особам та на теперішній період часу на вказаних ділянках проводяться роботи з метою намивання каналів, а також без будь-яких документів здійснюється видобуток корисних копалин (піску), знімається верхній шар ґрунту.

Виїздом на місце події встановлено, що на місці перебуває ОСОБА_5 , який надавати пояснення відмовився, але для перевірки надав документи на підставі яких здійснюється видобуток піску.

В ході огляду місця події вилучено трактор екскаватор-навантажувач номерний знак НОМЕР_1 , власником якого є ОСОБА_6 та автомобіль КАМАЗ номерний знак НОМЕР_2 , власником якого є ТОВ МС « ІНФОРМАЦІЯ_2 » і згідно договору оренди використовується ФОП ОСОБА_6 ..

В ході проведення досудового розслідування по даному кримінальному провадженні виникла необхідність встановлення чи є наймані працівники в фінансово-господарській діяльності ФОП ОСОБА_6 , у зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації, що перебуває у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 .

У судове засідання слідчий не з`явився, в клопотанні просив розгляд даного клопотання провести без його участі.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 у судове засідання не викликався відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Ознайомившись з клопотанням та доданими до нього матеріалами, слідчий суддя приходить до переконання про наявність підстав для задоволення даного клопотання з огляду на наступне.

Слідчим суддею встановлено, що Золотоніський районний відділ поліції ГУНП в Черкаській області проводить розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021250370000372 від 12.04.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися із ними, робити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Крім того, відповідно до ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно з частинами 3,5,6 статті 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, дізнавач, прокурор не доведе, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, дізнавача, прокурора та може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням.

Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 160 КПК України, у клопотанні зазначаються можливість використання, як доказів, відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать: інформація, що знаходиться у володінні засобу масової інформації або журналіста і надана їм за умови нерозголошення авторства або джерела інформації; відомості, які можуть становити лікарську таємницю; відомості, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій; конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю; відомості, які можуть становити банківську таємницю; особисте листування особи та інші записи особистого характеру; інформація,яка знаходитьсяв операторівта провайдерівтелекомунікацій,про зв`язок,абонента,надання телекомунікаційнихпослуг,у томучислі отриманняпослуг,їх тривалості,змісту,маршрутів передаваннятощо; персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних; державна таємниця; таємниця фінансового моніторингу; відомості, що становлять професійну таємницю відповідно до Закону України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки".

Слідчий суддя вважає, що матеріалами клопотання доведено, що надання тимчасового доступу до документів необхідне для повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, а також враховує, що в матеріалах кримінального провадження вказані в клопотанні документи та інформація відсутні.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене вище, слідчий суддя приходить до висновків про наявність у матеріалах кримінального провадження достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні тому вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Керуючись ст.ст.159-166КПК України,слідчий суддя

у х в а л и в:

клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ заступнику начальника СВ Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , старшим слідчим СВ Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , слідчим СВ Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , з можливістю подальшого вилучення інформації про звітність 1ДФ з розшифровкою даних (прізвище, ім`я по батькові працівників, РНОКПП, даних про займані посади), що використовуються в фінансово-господарській діяльності фізичної особи підприємця ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_3 , юридична адреса АДРЕСА_1 ) та перебувають у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_2 ) за період часу із 01.01.2020 по 08.02.2023.

Строк дії ухвали тридцять днів з дня її постановлення.

Наслідки невиконання ухвали слідчого судді, передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЗолотоніський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення15.02.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109078776
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —695/1669/21

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 21.12.2023

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 21.12.2023

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 26.05.2023

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 26.05.2023

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 15.02.2023

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні