Ухвала
від 22.02.2023 по справі 363/1045/23
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"22" лютого 2023 р. Справа № 363/1045/23

УХВАЛА

22 лютого 2023 року суддя Вишгородського районного суду Київської області Чірков Г.Є., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Вишгородський районний відділ державної реєстраторів актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Київській області, Гаврилівська сільська рада, про визнання особи померлою,

встановив:

пред`явлену заяву слід залишити без руху, виходячи з такого.

Так, 16 квітня 2020 року Верховна Рада України прийняла Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад" № 562-ІХ та передбачила процедуру утворення територіальних громад.

Кабінетом Міністрів України 12 червня 2020 року прийнято розпорядження №715-р "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Київської області".

Згідно з вказаним розпорядженням Кабінету Міністрів України до переліку територіальних громад Київської області включено Бучанську територіальну громаду з адміністративним центром у м. Буча, до складу якої увійшла і Гаврилівська територіальна громада.

Верховна Рада України Постановою від 17 липня 2020 року № 807-ІХ "Про утворення та ліквідацію районів" ліквідувала всі райони в межах областей України та утворила нові райони з визначенням затверджених Кабінетом Міністрів України територій територіальних громад, що ввійшли до їх складу.

Відповідно до пункту 2 вказаної Постанови у Київській області утворено, зокрема, Бучанський район (з адміністративним центром у місті Буча) у складі територій Бучанської, Бабинецької, Блиставицької, Ворзельскої, Гаврилівської, Здвижівської, Луб`янської, Мироцької територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Відтак, при подачі заяви належний заінтересований орган місцевого самоврядування як заінтересована особа, згідно вказаних вимог не зазначено.

Крім того, згідно ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч. 2, 4 і 5 ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Подана копія рішення Вишгородського районного суду Київської області від 22 вересня 2022 року, якою обґрунтовуються висунуті вимоги, належним чином не завірена, відмітки про набрання ним законної сили та всіх необхідних реквізитів не містять.

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом та за участю заявника і заінтересованих осіб.

Вказану заяву подано з метою вирішення питання подальшого користування квартирою АДРЕСА_1 та оформлення права власності на неї, оформлення спадщини після смерті дядька ОСОБА_1 - ОСОБА_2 , якому належить частина квартири. Проте в заяві не зазначено інших близьким родичів останнього, які наявні або відсутні та які можуть бути заінтересованими особами під час оформлення спадщини та при розгляді цієї справи.

Таким чином, заявнику слід усунути вказані недоліки заяви, шляхом зазначення в ній належної заінтересованої особи, надання суду та заінтересованим особам належним чином завірене рішення Вишгородського районного суду Київської області від 22 вересня 2022 року, а також зазначити інших родичів, які можуть бути заінтересованими особами у справі.

Відтак відповідно до ст. 185 ЦПК України заява подана без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись ст. 185, 335 ЦПК України,

ухвалив:

заяву залишити без руху.

Для усунення зазначених недоліків надати строк не пізніше 10 днів з дня отримання цієї ухвали.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву вважати неподаною та повернути позивачеві зі всіма доданими

Суддя

Дата ухвалення рішення22.02.2023
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу109170727
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою

Судовий реєстр по справі —363/1045/23

Рішення від 19.10.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Рішення від 19.10.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні