Ухвала
від 23.02.2023 по справі 206/1047/22
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №206/1047/22 2/760/353/23

УХВАЛА

про виправлення описки

23 лютого 2023 року Солом`янський районний суд міста Києва у складі головуючого судді Жовноватюк В.С., розглянувши питання про виправлення описки у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Профіт Капітал»</a>, треті особи: Приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, Приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Сидорук Леся Вікторівна про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

ВСТАНОВИВ:

За ініціативою суду необхідно вирішити питання про виправлення описки в ухвалі Солом`янського районного суду міста Києва від 02.06.2022 у справі № 206/1047/22.

Після винесення ухвали встановлено, що судом допущено описку у вступній та резолютивній частинах щодо зазначення найменування відповідача, замість правильного Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Профіт Капітал»</a>, зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Кредит Капітал», тому суд з власної ініціативи вирішив виправити допущену описку.

При цьому, суд вважає за можливе розглянути питання про виправлення описки за відсутності сторін. Так, відповідно до ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Згідно з п. 19 постанови Пленуму про виправлення описки в ухвалі суду від 16.11.2016 «Про судове рішення у цивільній справ», вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Як вбачається з матеріалів справи, допущено описку у вступній та резолютивній частинах ухвали щодо зазначення найменування відповідача та необхідно вказати, що правильне найменування відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Профіт Капітал»</a>. Керуючись ст. 269 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Виправити описку у вступній та резолютивній частинах ухвали Солом`янського районного суду міста Києва від 02.06.2022 у справі № 206/1047/22 та зазначити найменування відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Профіт Капітал»</a>. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.С. Жовноватюк

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.02.2023
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу109183601
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання

Судовий реєстр по справі —206/1047/22

Рішення від 23.02.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Жовноватюк В. С.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Жовноватюк В. С.

Ухвала від 01.06.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Жовноватюк В. С.

Ухвала від 01.06.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Жовноватюк В. С.

Ухвала від 12.04.2022

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Плінська А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні