Ухвала
від 23.02.2023 по справі 183/646/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/646/23

№ 2/183/1885/23

У Х В А Л А

23 лютого 2023 року м. Новомосковськ

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Парфьонова Д.О. за участі секретаря судового засідання Моісєєва К.А., розглянувши у приміщені Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області, у порядку загального позовного провадження, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Вільненської сільської ради, ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Товарної біржі «Українська товарна біржа», Першої новомосковської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області, про визнання договору дійсним, визнання права власності, -

В С Т А Н О В И В:

позивач звернувся до суду з зазначеною позовною заявою.

Ухвалою судді від 26 січня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду у порядку загального позовного провадження та відкрито провадження у справі.

22 лютого 2023 року до суду надійшло клопотання від представника Губиниської селищної ради Сердюк М.Ю. про заміну відповідача, у якому вона просить замінити первісного співвідповідача Вільненську сільську раду на належного співвідповідача Губиниську селищну раду.

Клопотання обґрунтовано тим, що на підставі рішення Губиниської селищної ради від 03 грудня 2020 року № 15-1/VIII «Про початок реорганізації Василівської сільської ради, Вільненської сільської ради, Мар`янівської сільської ради, Попасненської сільської ради» розпочато процедуру реорганізації Вільненської сільської ради шляхом приєднання до Губиниської селищної ради. Таким чином, представник зазначає, що доцільно замінити первісного співвідповідача Вільненську сільську раду на належного співвідповідача Губиниську селищну раду та залучити до участі у справі.

Сторони у підготовче засідання не з`явилися, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлені належним чином.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, на підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи.

Вирішуючи питання щодо заміни співвідповідача суд виходить з такого.

За ч. 1 ст. 42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

За ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом установлено, що на підставі рішення Губиниської селищної ради від 03 грудня 2020 року № 15-1/VIII «Про початок реорганізації Василівської сільської ради, Вільненської сільської ради, Мар`янівської сільської ради, Попасненської сільської ради» розпочато процедуру реорганізації, зокрема, Вільненської сільської ради шляхом приєднання до Губиниської селищної ради.

За таких обставин, суд вважає за необхідне замінити співвідповідача у справі Вільненську сільську раду її правонаступником Губиниською селищною радою.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 55, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

замінити співвідповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Вільненської сільської ради, ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Товарної біржі «Українська товарна біржа», Першої Новомосковської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області, про визнання договору дійсним, визнання права власності, Вільненську сільську раду на її правонаступника Губиниську селищну раду.

Призначити підготовче засідання у справі на 19квітня 2023року о13год.00хв. у приміщенні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області за адресою: Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Гетьманська, буд. 4, зал № 3.

У підготовче засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити заміненій стороні співвідповідача право на подання відзиву на позовну заяву та заперечень у порядку, встановленому ухвалою судді від 26 січня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та окремому оскарженню не підлягає.

Ухвала судуу повномуобсязі складенаі підписана23лютого 2023року.

Суддя Д.О. Парфьонов

Дата ухвалення рішення23.02.2023
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу109194080
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору дійсним, визнання права власності

Судовий реєстр по справі —183/646/23

Рішення від 03.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні