Ухвала
від 27.02.2023 по справі 670/129/23
ВІНЬКОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Справа № 670/129/23

Провадження № 2/670/79/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

27 лютого 2023 року смт. Віньківці

Суддя Віньковецького районного суду Хмельницької області Волкова О.М., розглянувши матеріали позовної заяви

позивача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами» (м. Ірпінь вул. Стельмаха, 9А, офіс 203, Київська область, 08200),

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович (м. Київ вул. Мала Житомирська, 6/5, Київська область, 01001),

Віньковецький відділ державної виконавчої служби у Хмельницькому районі Хмельницької області Ценрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (смт. Віньківці вул. Котляревського, 29, Хмельницький район Хмельницька область, 32500)

про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до ТзОВ «Фінансова компанія управління активами», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Віньковецький відділ державної виконавчої служби у Хмельницькому районі Хмельницької області Ценрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 176, 177 ЦПК України.

Підстав, передбачених ст. 185 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення, а також для відмови у відкритті провадження у справі згідно ст. 186 ЦПК України, не вбачається.

Справа підсудна Віньковецькому районному суду Хмельницької області.

Крім того, враховуючи, що вказана цивільна справа за змістом п. 2 ч. 6 ст. 19 ЦПК України є малозначною, та відповідно до положень п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України її слід розглядати у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Також, у позовній заяві позивач просив витребувати від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенко Євгена Михайловича належним чином завірені копії документів, що стали підставою для вчинення 28.06.2021 року виконавчого напису, зареєстрованого в реєстрі за № 246071.

Беручи до уваги, що у позивача є складнощі в отриманні вищезазначених документів, тому, відповідно до положень ст. 84 ЦПК України, суддя дійшла висновку, що клопотання позивачка про витребування вищезазначених доказів підлягає задоволенню.

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, в ухвалі про відкриття провадження у справі суд, зокрема, зазначає результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Керуючись ст. 19, ст. 53, ст. 84, ст. 187, ст. 190, ст. 274 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Віньковецький відділ державної виконавчої служби у Хмельницькому районі Хмельницької області Ценрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Відкрити у справі провадження, визнати справу малозначною, та розглядати справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Роз`яснити, що відповідач має право подати відзив на позов протягом 15 днів з дня вручення копії ухвали, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Встановити строк для подання позивачем відповіді на відзив - 5 днів із дня вручення відзиву.

Встановити строк для подання відповідачем заперечення - 5 днів із дня вручення відповіді на відзив.

Встановити строк для подання третіми особами пояснення щодо позову 15 днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити, що треті особи мають право подати пояснення щодо відзиву протягом десяти днів із дня його отримання.

Роз`яснити, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенко Євгена Михайловича (м. Київ вул. Мала Житомирська, 6/5, Київська область, 01001) надати до суду належним чином завірені копії документів, що стали підставою для вчинення 28.06.2021 року виконавчого напису, зареєстрованого в реєстрі за № 246071.

Встановити строк подання вказаних доказів - 15 днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ч.ч. 7-8 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Надіслати учасникам справи копію ухвали, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки - https://court.gov.ua/sud2202/gromadyanam/spisok/.

Учасниками справи з підстав, зазначених у ст.ст. 36, 37, 38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу, може бути заявлено вмотивований відвід протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її складення, в іншій її частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Волкова

Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу109203923
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —670/129/23

Рішення від 22.03.2023

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Волкова О. М.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Волкова О. М.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Волкова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні