Ухвала
від 27.02.2023 по справі 383/1265/22
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/1265/22

Номер провадження 2-о/383/8/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 лютого 2023 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Бондаренко В.В.,

за участю секретаря судового засідання Кареліної Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Бобринець Кіровоградської області в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою Бобринецької міської ради Кіровоградської області, заінтересована особа Комунальне підприємство Бобринецької міської ради «Комунальник», про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність громади, -

ВСТАНОВИВ:

Бобринецька міська рада Кіровоградської області звернулась до суду з вказаною заявою у якій просить визнати майно, а саме житловий будинок, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 71,21 кв.м., безхазяйним та передати його у комунальну власність Бобринецької міської територіальної громади в особі Бобринецької міської ради Кіровоградської області.

В судове засідання представник заявника не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

13.02.2023 року головою Бобринецької міської ради Кіровоградської області Леонідом Кравченко подано до суду заяву про залишення заяви без розгляду у зв`язку із виникненням ознак спору про право та провернути сплачений при поданні заяви судовий збір у розмірі 1240,50 грн.

27.02.2023 року представник заявника ОСОБА_1 подала окрему заяву в якій просить провести розгляд заяви про залишення заяви без розгляду за відсутності представника заявника.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, неявка якого не перешкоджає вирішенню питання про залишення заяви без розгляду.

Згідно п. 5 ч. 1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно ст.13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

За наведених обставин, враховуючи, що представник заявника подав заяву про залишення заяви без розгляду і його право на дану процесуальну дію прямо передбачено законом та не порушує будь-чиїх прав і охоронюваних законом інтересів, суд вважає за необхідне заяву задовольнити.

Відповідно до вимог ч.3 ст.257 ЦПК України в ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з державного бюджету.

Згідно п.4ч.1ст.7Закону України«Про судовийзбір» сплаченасума судовогозбору повертаєтьсяза клопотаннямособи,яка йогосплатила заухвалою судув разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Враховуючи те, що заяву залишено без розгляду за заявою представника позивача, суд приходить до висновку, що в задоволенні вимог заяви про повернення судового збору слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 257, 260 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника заявника голови Бобринецької міської ради Кіровоградської області Леоніда Кравченка про залишення заяви без розгляду задовольнити.

Заяву Бобринецької міської ради Кіровоградської області, заінтересована особа Комунальне підприємство Бобринецької міської ради «Комунальник», про передачубезхазяйної нерухомоїречі укомунальну власністьгромади залишити без розгляду.

Роз`яснити, що особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

В задоволенні вимог заяви голови Бобринецької міської ради Кіровоградської області Леоніда Кравченка про повернення судового збору відмовити.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя В.В. Бондаренко

Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу109205036
СудочинствоЦивільне
Сутьпередачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність громади

Судовий реєстр по справі —383/1265/22

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 02.01.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні