Ухвала
від 27.02.2023 по справі 404/3231/22
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/3231/22

Номер провадження 2-о/404/119/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 лютого 2023 року Кіровський районний суд міста Кіровограда

в скла ді: головуючого судді Кулінка Л.Д.

за участю секретаря Шевчук Д.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кропивницькому цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 , про встановлення факту родинних відносин, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про встановлення факту родинних відносин, а саме: що, вона є рідною донькою ОСОБА_3 , та встановлення факту родинних відносин, а саме: що, ОСОБА_1 є внучкою ОСОБА_4 .

Ухвалою судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 18 липня 2022 року заяву ОСОБА_1 залишено без руху та надано строк для усунення недоліків (а.с.26).

На виконання вимог ухвали судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 18 липня 2022 року заявником подано заяву (вх. № 20087 від 20.07.2022 року) якою недоілки вказані в ухвалі судді від 18 липня 2022 року усунуто (а.с.28-30).

У зв`язку з чим, ухвалою судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 25 липня 2022 року відкрито провадження у справі за правилами окремого позовного провадження, та призначено судове засідання (а.с. 31).

Через канцелярію суду представником заявника, подано клопотання (вх. № 5887 від 22.02.2023 року) про витребування доказів, а саме: витребувати у приватного нотаріуса Кропивницького міського нотаріального округу Куценко Ілони Володимирівни належним чином завірену копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.39-40).

Заявник в судове засідання не з`явились, представником заявника подано до суду заяву (вх.. № 5890 від 22.02.2023 року) про проведення судового засідання за відсутності заявника та її представника (а.с.41-42).

Заінтересована особа ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлявся.

Розглянуши матеріали справи, проаналізувавши норми процесуального права, які регулюють порядок витребування доказів, суд дійшов висновку про таке.

Частиною першою статті 293 Цивільного процесуального кодексу України, визначено: окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав. Суд, зокрема, розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до вимог частин першої-третьої статті 294 Цивільного процесуального кодексу України: під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази. Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до частини першої статті 84 Цивільного процесуального кодексу України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. За частиною третьою статті 84 Цивільного процесуального кодексу України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

За змістом частин першої, другої статті 8 Закону України «Про нотаріат» нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов`язки тощо.

Нотаріус та особи, зазначені у статті 1 цього Закону, а також помічник нотаріуса зобов`язані зберігати нотаріальну таємницю, навіть якщо їх діяльність обмежується наданням правової допомоги чи ознайомленням з документами і нотаріальна дія або дія, яка прирівнюється до нотаріальної, не вчинялась.

Враховуючи вищевикладені норми Закону України «Про нотаріат», норми цивільного процесуального законодавства, категорію справи, з метою виконання завдань та основних засад цивільного судочинства, належної оцінки доказів, яка ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів, з метою забезпечення з`ясування обставин, які мають істотне значення для вирішення справи по суті, суд вважає за можливе клопотання представника заявника про витребування доказів задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись статтею 84 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника заявника (вх. № 5887 від 22.02.2023 року) про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Кропивницького міського нотаріального округу Куценко Ілони Володимирівни належним чином завірену копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребуваний доказ надати суду в строк до 17 травня 2023 року.

Судове засідання відкласти до 23 травня 2023 року на 10 год. 30 хв.

Роз`яснити вимоги частини шостої статті 84 Цивільного процесуального кодексу України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Роз`яснити, що у відповідності до частин сьомої, восьмої статті 84 Цивільного процесуального кодексу України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (частина дев`ята статті 84 Цивільного процесуального кодексу України).

Роз`яснити положення частини десятої статті 84 Цивільного процесуального кодексу України, у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відома, а також приватному нотаріусу Кропивницького міського нотаріального округу Куценко Ілоні Володимирівні (місцезнаходження: 25006, місто Кропивницький, вулиця Шевченка, будинок № 42/29) для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського районного

суду міста Кіровограда Людмила КУЛІНКА

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Л. Д. Кулінка

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109229992
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —404/3231/22

Рішення від 22.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Рішення від 22.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні