Ухвала
від 22.02.2023 по справі 498/56/23
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №498/56/23

Провадження по справі №2/498/72/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2023 року смт. Велика Михайлівка

Великомихайлівський районний суд Одеської області в складі:

головуючої судді - Чернецької Н.С.

за участю секретаря судового засідання- Гонтаренко О.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в смт. Велика Михайлівка цивільну справу за позовною заявою органу опікита піклуваннявиконавчого комітетуНовоборисівської сільськоїради Роздільнянськогорайону Одеськоїобласті до ОСОБА_1 , третя особа: КУ « Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області» про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав,

встановив:

05січня 2023року позивач органопіки тапіклування виконавчогокомітету Новоборисівськоїсільської радиРоздільнянського районуОдеської областізвернулись досуду зпозовом до ОСОБА_1 ,третя особа:КУ «Центрнадання соціальнихпослуг Новоборисівськоїсільської радиРоздільнянського районуОдеської області»про відібраннядітей безпозбавлення батьківськихправ.

22 лютого 2023 року на адресу суду від представника позивача органу опікита піклуваннявиконавчого комітетуНовоборисівської сільськоїради Роздільнянськогорайону Одеськоїобласті надійшла заява в якій вона просить залишити позовну заяву органу опікита піклуваннявиконавчого комітетуНовоборисівської сільськоїради Роздільнянськогорайону Одеськоїобласті до ОСОБА_1 , третя особа: КУ « Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області» про відібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав без розгляду, оскільки мати ОСОБА_1 стала на шлях виправлення, а саме: зареєструвалась як безробітна в Одеській філії Одеського обласного центру зайнятості та прошла курс лікування від алкогольної залежності. Крім того, вона просить судове засідання проводити у її відсутність.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилась, про дату, час та місце розгляду справи була повідомлена належним чином.

Згідно з п. 1 ч. 2. ст. 49 ЦПК України, крім прав та обов`язків, визначених устатті 43 цього Кодексу, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до ч. 2ст. 257 ЦПК України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовну заяву органу опікита піклуваннявиконавчого комітетуНовоборисівської сільськоїради Роздільнянськогорайону Одеськоїобласті до ОСОБА_1 , третя особа: КУ « Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області» про відібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав, слід залишити без розгляду.

Керуючись п.5 ч.1ст.257 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

ухвалив:

Позовну заяву органу опікита піклуваннявиконавчого комітетуНовоборисівської сільськоїради Роздільнянськогорайону Одеськоїобласті до ОСОБА_1 , третя особа: КУ « Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області» про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів після її проголошення.

Суддя Н.С. Чернецька

Дата ухвалення рішення22.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109231726
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання дітей без позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —498/56/23

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Чернецька Н. С.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Чернецька Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні