Ухвала
від 27.02.2023 по справі 712/4118/22
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/4118/22

Провадження № 2/712/327/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 лютого 2023року м. Черкаси

Соснівський районнийсуд м. Черкаси в складі:

головуючого судді Романенко В.А.

за участю секретаря Скринник А.В.

розглянувши в загальному позовному провадженні цивільнусправузапозовом ОСОБА_1 до Благодійної організації «МБФ «Небайдужа Україна», Соснівського відділу державної виконавчої служби у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , про визнання недійсними рішення про безоплатну передачу конфіскованого майна на користь держави, акту про безоплатну передачу майна, -

В С Т А Н О В И В:

20 лютого 2023 року винесено резолютивну частину рішення Соснівського районного суду м. Черкаси, якою позов ОСОБА_1 до Благодійної організації «МБФ «Небайдужа Україна», Соснівського відділу державної виконавчої служби у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання недійсними рішення про безоплатну передачу конфіскованого майна на користь держави, акту про безоплатну передачу майна задоволено.

Визнано незаконним та скасовано рішення про безоплатну передачу конфіскованого на користь держави майна, виданого 07.12.2018 року Соснівським відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області (правонаступником якого є Соснівський відділ державної виконавчої служби у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), згідно якого відбулася передача Благодійній організації «МФБ «Небайдужа Україна» в особі голови Андрієнка Є.А., (код ЄРДПОУ 40427470) 1/6 частини квартири АДРЕСА_1 , яка належала ОСОБА_1 на праві власності згідно Свідоцтва про право власності НОМЕР_1 від 04.01.2007 року, виданого Соснівським виконавчим комітетом.

Визнано незаконним та скасовановати акт про безоплатну передачу майна б/н, виданий 19.12.2018 року Соснівським відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області (правонаступником якого є Соснівський відділ державної виконавчої служби у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), згідно якого відбулася передача Благодійній організації «МФБ «Небайдужа Україна» в особі голови Андрієнка Є.А., (код ЄРДПОУ 40427470) 1/6 частини квартири АДРЕСА_1 , яка належала ОСОБА_1 на праві власності згідно Свідоцтва про право власності НОМЕР_1 від 04.01.2007 року, виданого Соснівським виконавчим комітетом.

Скасовано рішення про державну реєстрацію речового права на нерухоме майно державного реєстратора Чередніченко Ольги Василівни, Корсунь-Шевченківська районна державна адміністрація, від 04.04.2019 року, номер запису про право власності 31120444, реєстраційний номер об`єкту нерухомого майна: 1807831571101, на 1/6 частини квартири АДРЕСА_1 (загальною площею 51,4 кв.м., житловою площею 29,10 кв.м.).

Учасники судового розгляду в судове засідання не викликались.

Згідно ч. 2 ст. 269 ЦПК України питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. ч. 1 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи.

Відповідно до п. 19 постанови Пленуму Верховного Суду України № 14 від 18.12.2009 року «Про судове рішення у цивільній справі» вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності,які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Питання про внесення виправлень може бути вирішено судом, що ухвалив рішення, як із власної ініціативи, так і за заявою осіб, які беруть участь у справі, і незалежно від того, чи виконано рішення, але в межах установленого законом строку, протягом якого воно може бути пред`явлено до примусового виконання.

Внесення виправлень у судове рішення (ухвалу), якенепідлягаєпримусовому виконанню, строком не обмежено.

При виготовленні резолютивної частини рішення суду була допущена описка в зазначені назви справи, яка має бути виправлена.

Керуючись ст.ст. 269 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Виправити описку, допущену в резолютивній частині рішення Соснівського районного суду м. Черкаси від 20 лютого 2023 року справа № 712/4118/22, а саме назву позову замість « ОСОБА_1 до Благодійної організації «МБФ «Небайдужа Україна», Соснівського відділу державної виконавчої служби у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання недійсними рішення про безоплатну передачу конфіскованого майна на користь держави, акту про безоплатну передачу майна» вважати вірною « ОСОБА_1 до Благодійної організації «МБФ «Небайдужа Україна», Соснівського відділу державної виконавчої служби у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , про визнання недійсними рішення про безоплатну передачу конфіскованого майна на користь держави, акту про безоплатну передачу майна».

Відповідно дост.261ЦПКУкраїниухвала набираєзаконноїсилинегайно післяїїпроголошення,якщо іншенепередбаченоцим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

На ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення може бути подана апеляційна скарга, у разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання.

Головуючий: В.А. Романенко

Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109234578
СудочинствоЦивільне
Сутьбезоплатну передачу майна

Судовий реєстр по справі —712/4118/22

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

Рішення від 27.02.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

Рішення від 20.02.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні