Ухвала
від 23.01.2023 по справі 450/48/22
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/48/22 Провадження № 6/450/31/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2023 року Пустомитівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого-судді Добош Н.Б.

при секретарі Гев`як Ю.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Пустомити подання державного виконавця Пустомитівського відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Поперека Анжели Андріївни про тимчасове обмеження у праві виїзду на межі України керівника Приватного підприємства "ВАЛЕНС ГРУП" без вилучення паспортного документа,-

в с т а н о в и в :

в провадженні Пустомитівського районного суду Львівської області знаходиться подання державного виконавця Пустомитівського відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Поперека Анжели Андріївни про тимчасове обмеження у праві виїзду на межі України керівника Приватного підприємства "ВАЛЕНС ГРУП" - ОСОБА_1 без вилучення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Державний виконавецьПоперека А.А.в судовізасідання посправі,призначені на27.12.2022року та23.01.2023року нез`явилась,про причининеявки судне повідомила,хоча прочас тамісце розглядусправи повідомляласьналежним чином,а самешляхом направленняповісток провиклик досуду наадресу Пустомитівськоговідділу державноївиконавчої службиу Львівськомурайоні Львівськоїобласті Західногоміжрегіонального управлінняМінстерства юстиції(м.Львів),на яких проставлено печатку із надписом "Отримано".

Відповідно до вимог ч. 2 ст.247ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 4 ст. 441 ЦПК України, ухвала протимчасове обмеженняфізичної особиу правівиїзду замежі Україниможе бутипостановлена судомза місцемвиконання відповідногорішення заподанням державногоабо приватноговиконавця.Суд негайнорозглядає такеподання безповідомлення сторінта іншихзаінтересованих осібза участюдержавного (приватного)виконавця.

Згідно із п. 3 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання та від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його не з`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Аналіз наведених положень закону приводить до висновку, що право суду на залишення позовної заяви без розгляду з підстав, передбачених п. 3 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, можливе лише за відсутності заяви позивача про розгляд справи без його участі, і його нез`явлення перешкоджає розгляду справи.

Згідно з вимогами ЦПК України суд не повинен з`ясовувати причини повторної неявки належним чином повідомленого позивача в судове засідання і у випадку повторної неявки позивача, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду в разі неможливості розгляду справи за відсутності позивача.

Оскільки державнийвиконавець ПоперекаА.А.в судовізасідання,призначені на27.12.2022року та23.01.2023року,не з`явилась,хоча прочас тамісце розглядусправи повідомляласьналежним чином,а самешляхом направленняповісток провиклик досуду наадресу Пустомитівськоговідділу державноївиконавчої службиу Львівськомурайоні Львівськоїобласті Західногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Львів),на яких проставлено печатку із надписом "Отримано".

Однак, відповідно до вимог ч. 4 ст. 441 ЦПК України, розгляд подання про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України здійснюється за участі державного (приватного) виконавця.

Таким чином, з огляду на те, що державний виконавець в судові засідання повторно не з`явилася, розгляд подання повинен здійснюватись за її участі, суд прийшов висновку, що вищевказане подання підлягає залишенню без розгляду на підставі п. 3 ч. 1 ст. 257 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 247, 441 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в :

подання державного виконавця Пустомитівського відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Мінстерства юстиції (м. Львів) Поперека Анжели Андріївни про тимчасове обмеження у праві виїзду на межі України керівника Приватного підприємства "ВАЛЕНС ГРУП" без вилучення паспортного документа, - залишити без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після підписання її суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15 - денний строк з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається через Пустомитівський районний суд Львівської області або безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

СуддяН. Б. Добош

Дата ухвалення рішення23.01.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109235217
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду на межі України керівника Приватного підприємства "ВАЛЕНС ГРУП" без вилучення паспортного документа

Судовий реєстр по справі —450/48/22

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Рішення від 07.07.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Рішення від 19.06.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 01.06.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 01.03.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні