Ухвала
від 27.02.2023 по справі 380/384/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/384/23

У Х В А Л А

з питань проведення судового засідання в режимі відеоконференції

27 лютого 2023 року

Cуддя Львівського окружного адміністративного суду Костецький Н.В., розглянувши в письмовому провадженні заяву Західного офісу Держаудитслужби про участь його представників у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за позовом Комунального підприємства «Нілот» до Західного офісу Держаудитслужби, третя особа без самостійних вимог на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Інвест Інжиніринг і Ко» про визнання протиправним і скасування висновку, -

встановив:

На розгляді Львівського окружного адміністративного суду перебуває справа №380/384/23 за позовом Комунального підприємства «Нілот» до Західного офісу Держаудитслужби, третя особа без самостійних вимог на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Інвест Інжиніринг і Ко» про визнання протиправним і скасування висновку.

23.02.2023 до суду надійшла заява представника Західного офісу Держаудитслужби про участь у судовому засіданні, призначеному на 01.03.2023 о 10:20 год., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon», відповідно до якої просить надати представникам відповідача юрисконсульту юридичного відділу Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області Ковальчук Юлії Володимирівні та начальнику відділу контролю у сфері закупівель Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області Григоруку Віктору Ростиславовичу можливість участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Розглядаючи заяву суд керується таким.

Згідно з ч. 5 ст. 5 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), ніхто не може бути позбавлений права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 44 КАС України, учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Частинами 1, 2, 4 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Вирішуючи заяву Західного офісу Держаудитслужби про участь його представників Ковальчук Юлії Володимирівни та Григорука Віктора Ростиславовича у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи «EasyCon», суд приходить висновку, що така подана з дотриманням правил процесуального закону, відповідає вимогам щодо форми і змісту.

Перешкод для розгляду справи у режимі відеоконференції суд не встановив.

Крім того, у Львівському окружному адміністративному суді наявна технічна можливість провести підготовче засідання в такий спосіб (за допомогою програмного забезпечення «EasyCon»).

З огляду на вищенаведене, з метою забезпечення права представників Західного офісу Держаудитслужби на участь у підготовчому засіданні у справі № 380/384/23, суд вважає, що заява Західного офісу Держаудитслужби про участь його представників Ковальчук Ю.В. та Григорука В.Р. у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції є обґрунтованою та належить до задоволення.

Керуючись ст.ст.195, 243, 248, 250, 256, 293, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ухвалив:

заяву Західного офісу Держаудитслужби про участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за позовом Комунального підприємства «Нілот» до Західного офісу Держаудитслужби, третя особа без самостійних вимог на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Інвест Інжиніринг і Ко» про визнання протиправним і скасування висновку - задовольнити.

Підготовче засідання призначене на 01.03.2023 року о 10 год. 20 хв. у справі № 380/384/23 проводити в режимі відеоконференції з використанням комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» за участю представників Західного офісу Держаудитслужби Ковальчук Юлії Володимирівни та ОСОБА_1 поза межами приміщення суду.

Роз`яснити представникам Західного офісу Держаудитслужби, що для участі у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції вони зобов`язані: зайти та авторизуватися в cистемі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою cистеми відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в засіданні.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 27.02.2023 року.

СуддяКостецький Н.В.

Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу109249121
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним і скасування висновку

Судовий реєстр по справі —380/384/23

Постанова від 27.07.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 27.06.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Рішення від 06.04.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 27.02.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 09.02.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 10.01.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні