Ухвала
від 24.02.2023 по справі 523/17695/21
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/17695/21

Провадження №2/523/2415/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" лютого 2023 р. м. Одеса

Суддя Суворовського районного суду м. Одеси Аліна С.С., розглянувши клопотання представника відповідача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Дніпро76,78» про адвоката Першина Віталія Вячеславовича про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції по цивільній справіза позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Дніпро76, 78» про визнання звільнення незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженніСуворовського районногосуду м.Одеси знаходитьсяцивільна справаза позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Дніпро76, 78» про визнання звільнення незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі.

До суду надійшло письмове клопотання представника відповідача ОСББку «Дніпро76,78» адвоката Першина В.В. про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Вивчивши дану заяву, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.1,2,5,7 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Призначення судового засідання у режимі відеоконференції повинно здійснюватись у виключних випадках, коли за об`єктивних причин учасник процесу не може брати участь у засіданні, а його участь є необхідною для встановлення всіх обставин справи.

Крім того, враховуючи надміру завантаженість судді, велику кількість справ, що призначена до розгляду і можливі затримки кожного судового засідання, суд приходить до переконання щодо відсутності технічної можливості суду забезпечити належне та своєчасне проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Суд вважає за недоцільне проведення відеоконференції, оскільки це може привести до судової тяганини та затягування розгляду справи понад строки встановлені законом. Також, суд вважає за необхідне зазначити, що оскільки питання про участь сторони у розгляді справи в режимі відеоконференції є правом, а не обов`язком суду, тому суд не вбачає підстав для задоволення такого клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.212, 260 ЦПК України, суд ,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника відповідача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Дніпро76,78» про адвоката Першина Віталія Вячеславовича про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції по цивільній справіза позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Дніпро76, 78» про визнання звільнення незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 24.02.2023 року.

Суддя Аліна С.С.

Дата ухвалення рішення24.02.2023
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу109260673
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —523/17695/21

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

Ухвала від 10.05.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні