Ухвала
від 27.02.2023 по справі 295/2162/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/2162/23

Категорія 7

2/295/1283/23

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

27 лютого 2023 року

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Воробйова Т.А.,

вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі

за позовною заявою ОСОБА_1 ,

ОСОБА_2 ,

від імені яких діє адвокат Біленький Вадим Володимирович,

до ОСОБА_3 ,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

міська громадська організація «Гаражний кооператив «Кам`янка»,

приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Ширяєва Олена Володимирівна,

державний реєстратор Високівськогої сільської ради Житомирської області Осіпчук Леся Миколаївна,

ОСОБА_4

про визнання права власності в порядку спадкування,

в с т а н о в и в:

Позивачі звернулися до Богунського районного суду м. Житомира із зазначеною позовною заявою про визнання права власності в порядку спадкування, у якій просять:

скасувати державну реєстрацію речових прав за ОСОБА_3 на гараж № НОМЕР_1 , який знаходиться на території Міської громадської організації «Гаражний кооператив «Кам`янка», за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 2598623818040, номер запису про право власності 47056111 від 09.02.2022, рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 63855162 від 14.06.2022;

визнати за ОСОБА_1 право власності на спадщину за законом на 1/6 частку в праві власності на гараж № НОМЕР_1 , що знаходиться на території Міської громадської організації «Гаражний кооператив «Кам`янка», за адресою: АДРЕСА_1 , який належав батьку ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

визнати за ОСОБА_2 право власності на частку в спільному майні подружжя на 1/2 частку в праві власності на гараж № НОМЕР_1 , що знаходиться на території Міської громадської організації «Гаражний кооператив «Кам`янка», за адресою: АДРЕСА_1 , та право власності на спадщину за законом на 1/6 частку в праві власності на гараж № НОМЕР_1 , що знаходиться на території Міської громадської організації «Гаражний кооператив «Кам`янка», за адресою: АДРЕСА_1 , який належав чоловіку ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Дана позовназаява повиннабути залишенабез руху,оскільки невідповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України.

Статтями 175, 177ЦПКУкраїни встановлено обов`язкові вимоги до змісту та форми позовної заяви, обов`язок дотримання яких покладається на позивача.

Відповідно до ч.1 ст.175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Пунктом 5 частини 3 статті 175 ЦПК України встановлено, що позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Частиною 5 статті 177 ЦПК України встановлено, що позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно з ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Як підставу позову, позивачі, зокрема, вказують, що відмовляючи у вчиненні нотаріальних дій нотаріус, серед іншого, послався на те, що ним отримано інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень щодо спірного гаражу та виявлено державну реєстрацію права власності за іншою особою.

Позивачі вказують, що вказаний об`єкт нерухомого майна незаконно зареєстровано на праві приватної власності за ОСОБА_3 , який є сином ОСОБА_4 . Відповідач не був спадкоємцем померлого ОСОБА_5 , однак після його смерті та в період оформлення спадкових прав спадкоємцями (іншими особами), набув незаконно право власності на гараж НОМЕР_1 і членство в МГО «Гаражний кооператив «Кам`янка».

Отже, позивачі вважають, що незаконність реєстрації права власності на спірне майно за ОСОБА_3 полягає у тому, що він не був спадкоємцем померлого ОСОБА_5 .

Разом з тим, право власності на майно може виникнути у особи не лише у порядку спадкування, а й на інших підставах, однак у позові не обґрунтовано, у чому полягає незаконність реєстрації права власності на спірне майно за ОСОБА_3 , які норми чинного законодавства такими діями порушені та якими доказами це підтверджується.

Відповідно до ст. 185 ЦПК Україниякщо заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175-177 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків.

Частиною 3 ст. 185 ЦПК Українипередбачено, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України, її необхідно залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Керуючись статтями 175, 177, 185, 260, 261 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , від імені яких діє адвокат Біленький Вадим Володимирович, до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: міська громадська організація «Гаражний кооператив «Кам`янка», приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Ширяєва Олена Володимирівна, державний реєстратор Високівськогої сільської ради Житомисрької області Осіпчук Леся Миколаївна, ОСОБА_4 про визнання права власності в порядку спадкування - залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків упродовж 7 (семи) днів з моменту отримання копії цієї ухвали.

Копію ухвали надіслати позивачу.

У разі невиконання ухвали суду у зазначений строк позовну заяву буде визнано неподаною та повернуто позивачу зі всіма доданими документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Воробйова Т.А.

Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу109273940
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —295/2162/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Рішення від 01.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Рішення від 01.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Ухвала від 08.03.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні